Heroes In Crisis'in Şüpheli Panosu

Ah çizgi roman eventleri. Bizden önceki jenerasyonlar onların gelmesini dört gözle bekler. Her çıktığında koşarak alır ve tüm ara sayıların peşine düşerdi. Şimdi ise her 3 ayda bir event ve de toplamak için paranın yanında yeni bir kütüphaneye ihtiyaç duyacağınız kadar ara sayı. Ki oraya girmesek iyi olur. Ama bu eventlerin çok büyük bir ortak noktası var. Karakter ölümleri. Bilirsiniz eskiden okuyucuların görünce ağladığı bizim ise ne zaman döneceğine dair iddialara girdiğimiz ölümler ve yine bir event ve yine bir ölüm listesi.

DC Comics de Heroes in Crisis deki ölümlere hazırlanmamızı istemiş ki bize tam bir liste vermiş.


“Heroes in Crisis: Bir Barınak Bilgi Formu” Tom King’ten. Tam olarak şu şekilde:
- Sanctuary(Barınak), süper kahramanların şiddetli hayatlarındaki travmayı keşfetmek ve kavganın diğer etkileriyle başa çıkmaları için güvenli bir yer. Gelirler, dinlenirler, itiraf ederler ve devam ederler.
- Sanctuary, 5 yıl önce Batman, Superman ve Wonder Woman gelişmekte olan süper kahramanların bazen işlerinin en kötü anlarıyla başa çıkmak için yardıma ihtiyaçları olduklarını fark ettiklerinde inşa edildi.
- Dış dünyaya göre, Sanctuary Nebraska kırsalında küçük izole bir çiftlik olarak görünür. İllüzyonun altında, çiftlik gerçekte Kripton teknolojisine dayanan, sofistike, fütüristtik bir bileşiktir.
- Sanctuary, yalnızca robotlar ve hologramlar tarafından oluşmaktadır. Barınaktaki tek gerçek insanlar süper kahramanlardır.
- Sanctuary, DC evrenindeki kahramanların ihtiyacı olan terapiyi sağlamaktadır.
- Sanctuary deki kalma süresi birkaç günden birkaç haftaya kadar değişebilir ve nadir durumlarda daha uzun sürebilir.
- Sanctuary bir sırdır. Kamuoyu varlığını bilmemektedir.
- Kahramanların mahremiyetini korumak adına, üçlü onları Sanctuary hakkında konuşmak hakkında vazgeçirir ancak birçok kahramanın tesisleri ziyaret ettiği açık bir sırdır.
- Sadece üç insan Sanctuary'ye kimin gittiğini biliyor. Bunlar; Batman, Wonder Woman ve Superman. Ziyaretlerin kayıtları tutulmuyor.
- Batman Sanctuary'yi zorunluluk, Wonder Woman kibarlık, Superman iyilik olarak görüyor.
- Şimdi Barınaktaki herkes öldü.
- Sanctuary hakkında daha fazlasını Heroes in Crisis #1’de öğrenin!

Listeye baktığınızda çoğunu tanırsınız ama belki bazıları için hızlı bir arama da iş görür. Bu yazıda ise bu listeyi küçültüp, son zamanlarda çıkan sayılar üzerinden tahminlerimiz yapacağız. Tom King bize çok fazla kişinin öleceğini söyledi ve ilk 17 sayfayı okuyan kişilerin söylediğine göre öyle zaten ama bir burada ana ölüm ve olası katilden bahsediyoruz tabi ki. Liste tamamen tahminler üzerine bağlı olduğu için spoiler içermiyor. Son zamanlardaki bazı olaylara değineceğim ama bunlar ya sizin keyfinizi bozmayacak kadar küçük şeyler ya da internetin her tarafında o kadar var ki mağarada yaşamıyorsanız çoktan duymuş olacağınız şeyler. O yüzden hadi bir göz atalım.

Listeden Çıkaralım: Pekala Tom King'e lafım yok ama bu sayının etrafında büyük reklam panoları, sınırsız yan sayılar ya da yayıncıların hiçbir şey okumadan inanılmaz heyecanlı olduklarını söylediklerini görüyor musunuz? Hayır. O zaman aşağıdaki karakterler bu event de ölmek için ya fazla önemli ya da Klon/Sahte Kimlik/Büyü/Zaman Yolculuğu/Yazar Değişikliği... olmadığı sürece katil olamaz. O yüzden; Superman, Wonder Woman, Harley Quinn ve DC baş editörü Bob Harras liste dışı.

Aynı zamanda Doomsday Clock sayesinde biliyoruz ki; Lex Luthor ve The Riddler hala hayatta. Katil olabilecekleri düşünmüyorum çünkü kimse onların peşini bırakmazdı.

Wally West - Kendisi Rebirth'ün simgesi. Ölmesi çoğu kişiyi delirtir. Sinir krizi geçirip katil olup ardından Brian Azzarello'nun yeni Suicide Squad'ına katılır diyenler var ama Flash yazarı Joshua Williamson Wally'nin hala kendi büyük hikayesinin bir parçası olduğunu söyledi. O yüzden çok düşük görüyorum.

Cyborg - Kendi serisinin az popülerliği yüzünden ihtimal olabilirdi ama yeni Justice League serisi bu ihtimali eliyor gibi görünüyor. (Yeniden yazım-çizimler düşündürdü tabi ama olmaz gibi.)

Olası Kurbanlar:

Booster Gold - Batman serisindeki 'The Gift' hikayesi yüzünden aslında burada. O hikaye ile Booster okuyucularda kötü bir tat bıraktı ve Tom King, Sanctuary kafasında oluşturmuşken o hikayeyi boş yere yapmış olamaz ki Mister Miracle da da Booster'ı gördük. Ama şüpheli listesinde olması onun ilk ölen karakter olmadığını gösteriyor. Belki Michael gizemi çözme yolunda son macerasını bir kahraman gibi yaşayacak.

Catwoman - Sanırım en büyük neden Tom King'in yazar olması. Kabul etmelisiniz Rebirth'ün başından beri Tom King'in şekil verdiği Selina yine onun elinde bir final yapabilir.

Nightwing - 2 nedenden burada. Nightwing #50'nin sanki bir final gibi olması(#51'e çok geç odaklanılıyor). Birde Dan Didio'nun Infinite Crisis'ten beri Nightwing'i dramatik bir şekilde öldürme isteği var. Yeni favori yazarı Tom King bunu yapan kişi olabilir.

Kyle Rayner - Grant Morrison'ın yeni serisinde hiç bahsedildiğini görmedim ve fanlarını saymazsak gerçekten arka planda kalan bir karakter. O yüzden öldürülebilir listesinde yer alabilir tabi.

Tim Drake - Aslında DC evreninde 1 yıldır 'ölü' olduktan sonra hemen bir eventte ölmesi gerçekten gereksiz olur ama şu an hiçbir başlıkta yer almaması Red Robin'i en büyük adaylardan biri yapıyor.

Beast Boy - Yeterince gözükmeyen bir karakter. DC editörlükte Marvel'ın ekranda varsa çizgi romanda da olsun kararı olduğu için cidden düşük gibi ama dizi beğenilmezse Inhumans gibi patlayabilir. Nerede o çizgi romanın asıl yer olduğu zamanlar...

Ray Palmer - Rebirth'teki dönüşü yeterli olmadı. Hala arka planda ve Ryan Choi'nin önünü açmak ve etkili bir hikaye başlangıcı için kurban edilebilir. Crisis ler ile de güzel bir geçmişi yok maalesef.

Damage - New Age of Super Heroes bence Dan Didio'nun beklentisini karşılamadı ve bu yüzden karakter temizliği olabilir. Son sayılar onun Sanctuary de kalanlardan biri olabileceğini gösteriyor.

Roy Harper - DC bazı karakterleri gerçekten rahat bırakmıyor. Bunlardan biri Roy ve belki de kendisini yine acıklı bir hikaye bekliyor olabilir.

John Constantine - Batman Damned'i saymazsak şu an iş bulamıyor gibi. Yazar ve konsept ile alakasız durması ölmesini çok düşük bir ihtimal yapıyor. Ama liste dışı edilebilecek kadar değil.

Poison Ivy - Dürüst olmak gerekirse bu maddeyi katillerden sonra yazdım. Çünkü Tom King'in kafasında karakterin ŞU AN nasıl durduğunu bilmek zor. Ama Pamela bu seriden mutlu şekilde çıkamayacak gibi.


Olası Katiller: Şunu fark ettiniz mi? Bazı hikayelerde çok gizemli bir ölüm bazen kaza ile oluyor ve ben de Heroes In Crisis'ta aynısı olacağını düşünüyorum. Bakınız SPOILER Identity Crisis.

Booster Gold - (Üstteki Booster yazımı okudunuz mu?) Belki de yaşamayıp sadece bir şeyleri düzeltme amacı ile daha fazla yıkıma yol açacak. Zaman yolculuğunun berbat yanı bu. Bir şeyi kazara yaptığınız zaman düzeltebileceğinizi fazla düşünüyorsunuz ama elinize fırsat geçmiyor.

Catwoman - Sanctuary de kalmayıp da onun varlığını bilen ve kahraman olmayan nadir kişilerden. Peki ne olacak? Bilmem ama Heroes In Crisis #1 kapağındaki Selina pek güven veren bir yüze sahip değil.

Tim Drake - Sanctuary'nin robotlarla dolu olduğunu hatırlıyorsunuz değil mi? Peki Tim Drake yine değişik düşüncelerini uygularken bir kazaya neden olursa ve bu kaza hayatlara mal olursa?

Damage - Marvel karakterlerinin Hulk'ınn bir gün kontrolden çıkıp herkesi öldürebileceğini biliyoruz. Peki kontrolden çıkan DC'nin Hulk'ı olursa? Damage'ı çoğu okuyucu tanımıyor. Hatta serisine bakmamış çok kişi olabilir. Ama karakter hala kullanılır. Heroes In Crisis tanıtım yazıları Sanctuary'nin artık mahvolduğunu gösteriyor. Böyle bir yıkıma büyük bir şey gerek.

Roy Harper - Roy kesinlikle ya kurban ya da katil olacak. Katil hikayesi teorim ise Wally'nin kendi çocuklarını keşfetmesinden sonra Roy'un kendi acılı geçmişini hatırlayacağı ve bu yüzden krize gireceği. Olur mu? Bilmem daha okumadık.

Poison Ivy - DC okuyucuları yıllardır editörlere ve yazarlara şunu soruyor. Poison Ivy artık iyi mi kötü mü? Karakteri iki türlü de işleyen bir yazar olan King'in bu hikayede kötüyü seçmesi beni çok şaşırtmaz ama doğru bulacağımı sanmıyorum.

Eğer tahmin etmek zorunda olsam: Kurbanlar Roy Harper ve Poison Ivy olur. Katil konusunda ben adaylar dışında bir karakterin olacağını düşünüyorum ama listeden Booster Gold'un gözümde çok sağlam değil.

Benden hepsi bu kadar. Yorumlarda sizin tahminlerinizi bekliyorum. Sonraki yazılarda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.