Predator İnceleme- Spoilersız

Shane Black'in yönettiği yeni Predator filmi geçtiğimiz hafta vizyona girdi. Predator filmlerinin bazılarını izlemiş ve çoğunu sevmemiş birisi olarak bu filme büyük bir beklenti ile gitmedim. Eğer güzel olursa mutlu olacağım ama eğer kötü olursa şaşırmayacağım bir film olarak gittim ve film düşündüğüm gibi çıkmadı.

En iyisi önce çok kısaca senaryodan bahsedeyim. Çok uzak bir gezegenden gelen Predatorların son zamanlarda gelişi yaygınlaşmaktadır ve bu bazı önemli insanların dikkatini çekmektedir. Bir görevde  Predator ile karşılaşan Quinn McKenna, bir grup manyak ile bu uzaylıyı ve uzaylının görevini durdurmalıdır. Senaryo o kadar büyük bir şey değil ve bence Shane Black bu senaryo ile yapabileceği en iyi filmi yapmaya çalışmış. Temposu yüksek bir film olsa da bazı anlarda senaryo hikayenin ilerlemesi için bazı saçma şeyler yaratıyor ama anlıyorsunuz ki filmin aslında çoğu değiştirildi ve yeniden çekildi. Okuduğum haberlere göre filmin üçüncü parçası tamamı değiştirilmiş.

*Minik Spoiler* Filmde ana karakterlerin 2 Predator ile tank sürdüğü bir sahne bulunuyordu aslında (set fotoğraflarından gözükmüştü) ama belli ki filmi çok uzatmamak için çıkartmışlar. Görsek belki eğlenceli olabilirdi.*Spoiler Sonu*

Karakterler fena değil. Çoğu eğlenceli kişilikler. Normalde sinir olduğum çocuk karakter yine sinir bozucu ama o kadar değil. Oyunculuğu yaşıtındaki çocuklara göre iyidi. Ana karakterimizin pek ilgimi çektiğini söyeleyemem. Aynısı Olivia Munn'ın oynadığı karakter için de geçerli. Manyak ekibinin çoğunun oyunculuklarını beğendim. Bunlar filmin en eğlenceli karakterleri. Kısacası karakterler eğlenceli ama çoğunu o kadar da önemsemiyorsunuz ki film bazı yerlerde baya önemsemenizi istiyor. Hatta bazı anlarda onlara olanları fark etmiyorsunuz.

Film güzel aksiyon sahneleri bulundurmakta. Bolca aksiyon anı var ve bu tempoyu yeterince yüksek tutuyor. Filmin en iyi tarafı olabilir. Film R Rated ve bunu aksiyon anlarında güzel göstermiş. Kanlar havalarda geziyor. Bunları da eğlenceli anlarla güzel harmanlamışlar. Baya komik anlar vardı ama uzayan yerler de vardı. Shane Black, aslında ilk Predator filminde oynamış birisi o yüzden filmi önemsediğini anlıyorsunuz. En iyi şekilde yapmaya çalışmış ve onun komedi tarzının filme nasıl yerleştiğini izlerken fark ediyorsunuz.
Az önce ilk film dedim evet bu bir devam filmi aslında ama Soft Reboot diyebileceğimiz tarzda. Yani diğer filmlere minik göndermeler bulunmakta (silahlar,sözler v.b.) ama kesinlikle diğer filmleri izlemenize gerek yok ama illa izlemek istiyorsanız sadece Arnold beyin ve Shane Black'in oynadığı ilk filmi izleyebilirsiniz. Onun dışında pek bilmeniz gereken bir olay yok önceki filmlerden. Varsa bile söyleniyor.

Hadi diğer minik şeylerden bahsedelim. Pratik efektler güzel olmuş, beğendim. Predator güzel gözüküyor. Diğer efektler ise fena değil ama bazıları gerçekten kötü. Filmin çekim tekniklerini bazı anlarda beğenmedim. Çok hızlı kameranın yerini değiştirdiği yerler bulunuyor. Müziklerde ise hiç aklımda kalan bir parça bulunmamakta.
Sonuca gelirsek Predator eğleceli ve güzel aksiyona sahip ortalama bir film. Bu ay bir bilim kurgu aksiyonu arıyorsanız bakın derim. Eğer devam filmi gelirse mutlu olurum ama gelmezse son yıllarda izlediğim bu tarz biten 3.devam filmi olacak. Kesinlikle daha iyi potansiyele sahip bir film ama yeniden çekimlerin biraz zarar vermiş olacağını düşünüyorum. Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Notum: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.