Oyun Gündemi (1-7 Ekim)


Merhaba oyun severler. Bu hafta da heyecan verici açıklamalar ve yepyeni haberlerle karşınızdayız. Özellikle bu haftanın gündemini sızdırılan haberler belirledi. Sizlere Red Dead Redemption 2'nin hayranlık uyandırıcı dünyasını gösteren videoyla keyifli okumalar dilerim.

Red Dead Redemption 2'nin  İkinci Oynanış Videosu Yayınlandı

Hepimizin merakla beklediği Red Dead Redemption 2'nin geçtiğimiz ay ilk oynanış videosu gelmişti. Bu videonun sonunda ise ikinci bir oynanış videosunun yayınlanacağı söylenmişti ve nihayet geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Videoda oyun içindeki görevlere, aktivitelere, düşman çetelere, soygunlara ve daha fazlasına yer verilmiş. Gelen her yeni video ve açıklamayla oyunun detay seviyesinden tekrar tekrar etkileniyorum. Özellikle son videoda dikkatimi çeken nokta, birinci şahıs kamera açısından çatışmaların oldukça yoğun geçmesi oldu. Bu habere ek olarak Sony, oyunun ilk 30 gününde Playstation 4'e özel olarak kullanılabilecek içerikleri açıkladı. Oyunun hikaye ve çevrimiçi modu için "Grizzlie's Outlaw" kıyafeti Playstation 4 kullanıcılarına açık olacak. Ayrıca online moda özel birkaç aksesuar ve bir at da oyuncular tarafından kullanılabilecek. Xbox One kullanıcıları ise bu içeriğe, oyunun çıkış tarihinden bir ay sonra erişebilecek. Sadece Rockstar Games'in tecrübesine bakarak bile oyun üzerinde çok büyük bir beklenti oluştuğunu söyleyebilirim. Bununla birlikte onların yapmayı bildiği en iyi şeyin de yaşayan açık dünyaya sahip oyunlar yaratmak olduğunu unutmamak gerekir. 



Muhtemel Harry Potter Oyununa Ait Görüntüler Sızdırıldı

Geçtiğimiz hafta son zamanlarda çıkan en büyük oyun dedikodularından biri de Warner Bros.'un yeni bir Harry Potter oyunu üzerinde çalıştığına dair görüntülerin Youtube üzerinden "RastaPasta" isimli bir kullanıcı tarafından paylaşılmasıyla ortaya çıktı. Oyuna ait açıklamaların da bulunduğu video Warner Bros. tarafından kısa sürede telif hakkı ihlali nedeniyle kaldırıldı. Açıklamada oyunun üçüncü şahıs açık dünya bir RPG olduğu bilgisine yer verilirken videoya, karakter tasarımı, trol savaşı ve şekil değiştirme görüntüleri dahildi. Fikrimce bu görüntüler dedikodudan çok gerçek bir oyunun habercisiydi. Videodaki efektler ve çevre oldukça üzerinde çalışılmış görünüyordu. Warner Bros.'un korumacı tavrı ve videoyu kaldırtması da buna bir gösterge. Videoyu sizinle paylaşmak istesem de bu yüzden mümkün değil ancak İnternet'ten bulabilirsiniz.



CD Projekt Witcher Yazarının Tazminat Talebini Reddetti

Geçen yıl Witcher serisinin yaratıcısı Andrzej Sapkowski, Eurogamer'a yaptığı açıklamalarda Witcher'ın lisans görüşmelerinde iyi bir anlaşma yapmadığını söylemişti. Kendisine kardan belirli bir yüzde teklif edilmesine rağmen bunun yerine toplu para almayı seçen Sapkowski şu sözleri sarf etmişti; "Her şeyi ellerine bırakmaya yetecek kadar aptaldım çünkü başarılarına inanmadım. Ama kim onların başarısını öngörebilirdi ? Ben yapamadım". Bu pişmanlıkla hareket eden Sapkowski, CD Projekt'ten 16.1 milyon dolar telif hakkı ödemesi talep etti. Firma tarafından yapılan açıklamada talebin reddedildiği belirtilirken Sapkowski'nin çalışmalarına ait telif hakkının meşru ve yasal olarak elde edildiği vurgulandı. Sapkowski'nin avukatları, yapılan lisans anlaşmasının serinin sadece ilk oyununu kapsadığını ve bu yüzden serinin diğer oyunlarının dağıtımının yasalara aykırı olduğunu iddia ediyor. Tazminat talebine rağmen CD Projekt, Sapkowski ile iyi ilişkiler sürdürmek istediğini açıkladı. Açıkçası Sapkowski'nin önceki açıklamalarına bakarsak hiçbir yasal dayanağının olmadığını görebiliriz. Bu durumun içine kendi eserinin başarısına başından inanmayarak düşmesi de umarım ders almasını sağlamıştır.



Yakuza Kiwami ve Bulletstorm Kasım Ayının Bedava PS Plus Oyunları Olarak Gösterildi

"Yakuza Kiwami" ve "Bulletstorm: Full Clip Edition", resmi bir Sony PS Plus web sitesinde üyeler için Kasım ayının bedava oyunları olarak gösterildi. Kısa bir sürenin ardından siteden kaldırılan duyuru, normalde Sony'nin PS Plus oyunlarını açıklayacağı tarihten çok erken bir vakitte sızdırıldı. Sony'nin gerçekten de bu oyunları Kasım ayının bedava oyun listesine dahil edip etmeyeceğini öğrenmek için Ekim ayının sonunu beklememiz gerekiyor. Sony, PS Plus üyelerine bir sonraki ay dağıtacağı oyunları bazı istisnalar hariç her ayın son çarşamba günü açıklıyor.



Telltale'in Geleceği ile İlgili Detaylar Ortaya Çıktı 

Telltale çalışanları son birkaç aydır çok kötü zamanlardan geçiyorlar dersem durumu hafife almış olurum. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan işten çıkarmalar ve tazminat davaları gibi tatsız olayların ardından bu haftaki kötü haberleri şirkette kalan az sayıda çalışandan biri olan hikaye tasarımcısı Rachel Noel, Twitter üzerinden duyurdu. Bilindiği üzere Telltale bitirmesi gereken projeler için 25 kişilik bir çekirdek ekibi tutarak geri kalan çalışanlarını işten çıkarmıştı. Noel yaptığı açıklamada kendisi dahil çekirdek ekipteki 25 kişinin de kovulduğunu söyledi. Bu açıklamayı destekleyecek bir gelişme olarak Telltale, The Walking Dead'in bitirilmesi konusunda Skybound Games ile anlaşmaya vardı. Skybound Games, Skybound Entertainment'ın oyun departmanı olarak çalışıyor. Skybound Entertainment'ın "The Walking Dead" çizgi romanlarının da yayımcısı olduğu düşünülürse yerinde bir karar olduğu söylenebilir. Her ne kadar The Walking Dead serisinde çalışan Telltale çalışanlarıyla işbirliği yapılacağı söylense de bu son işten çıkarma haberiyle oyunun bitirilmesi tam anlamıyla Skybound Games'in eline kalmış gibi görünüyor.



Sony Sonunda PSN Kullanıcı İsimlerini Değiştirme Özelliğini Getiriyor Olabilir

Playstation kullanıcıları uzun zamandır PSN isimlerini değiştirme özelliğinin getirilmesini bekliyor. Hatta birçoğu yeni gelecek her güncellemenin bu özelliği içerdiğini düşünerek heyecanlanıyor. Ancak henüz bu özellik gelmese de sonunda yolda olabilir. Kotaku'nun raporuna göre, röportaj yaptıkları isimsiz kaynaklar,farklı stüdyolardaki geliştiriciler, Sony'nin planlarına uygun düzenlemeler yaptıklarını söylediler. Raporda ayrıca bir kaynağın Kotaku'ya Sony'nin iç dokümanlarından birini gösterdiği belirtiliyor. Bu dokümanda PSN ismini değiştirme özelliğine sahip bir profilin resminin bulunduğu da bilgiler arasında. Kotaku henüz zaman çizelgesine ait bir bilgi edinmediklerini söylüyor. Bu da özelliğin ne zaman geleceği konusunda hala bir belirsizlik olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz Aralık ayında Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios başkanı Shawn Layden, Sony'nin özellik üzerinde çalıştığını söylemişti.


Capcom Mega Man Filmi İçin Hazırlıklara Başladı

Resident Evil filmlerinin ardından Capcom, kendi ürünlerini de beyaz perdeye taşıma fikrine oldukça sıcak bakıyordu. Görünüşe göre şirketin maskot karakterlerinden biri olan Mega Man ile bu fikir gerçeğe dönüşecek. Şu anda başlığı sadece Mega Man olan film Henry Joost ve Ariel Schulman tarafından yazılıp yönetilecek. İkili "Catfish", "Paranormal Activity 3" ve "Paranormal Activity 4" filmlerinden de sorumluydu. Bunlara ek olarak filmin "live action" olacağı da gelen bilgiler arasında. Benim gibi Mega Man çizgi filmini izlemiş veya oyunlarından herhangi birini oynamışsanız bu haberi okuduğunuzda sevindiğinizi düşünüyorum. Umalım da film kötü bir uyarlama olarak karşımıza çıkmasın.


Nintendo Oynanabilir Akıllı Telefon Kabı İçin Patent Başvurusunda Bulundu

Nintendo tarafından yapılan bir patent başvurusunun detayları ortaya çıktı. Başvurudaki çizimlere bakacak olursak Nintendo, Game Boy oyunları için oynanabilir bir kılıf görevi gören akıllı telefon kabı üzerinde çalışıyor. Eğer bu proje hayata geçerse akıllı telefon sahipleri, telefonlarını istedikleri zaman bir Game Boy Classic olarak kullanabilecek. Günümüzde akıllı telefonların donanım kalitesi arttı ve bu donanımın bir Game Boy olarak kullanılabilmesi fikri oldukça mantıklı. Ayrıca Nintendo böyle bir ürünü üretecek olursa bunun için en iyi vakit de Game Boy'un 30. yıl dönümü olması nedeniyle 2019 olacaktır.


Shadow Of The Tomb Raider'ın İlk DLC'si Açıklandı

Square Enix, Shadow of the Tomb Raider'ın ilk DLC'si olan The Forge'u açıkladı. Planlanmış yedi DLC'den ilki olan The Forge 4,99$ satış fiyatıyla 13 Kasım tarihinde oyuncuların beğenisine sunulacak. DLC ile birlikte oyuna yeni bir mezar eklenecek ve bu mezar solo veya co-op olarak oynanabilecek. Mezarın tamamlanmasıyla oyuncular yeni kıyafet, yetenek ve silahı ödül olarak elde edecek. The Forge ayrıca yeni oyun modları ve yan görevleri de oyunculara tanıtacak. Square Enix'in DLC'leri aylık periyotlarla duyurması bekleniyor.


Google Project Stream'i Assassin's Creed Odyssey Videosu İle Tanıttı

Google geçtiğimiz günlerde "Project Stream" adını verdiği platformda oynanan bir Assassin's Creed Odyssey videosu yükledi. 1080p ve 60 fps olan görüntüler ise bayağı etkileyici. Şubat ayında gelen haberlere göre Project Stream, teknoloji devinin oyun alanındaki yeni büyük planı. Önceden adının Project Yeti olduğu düşünülen platform modern ve büyük konsol oyunlarını ufak bir kalite kaybıyla oynamamızı sağlayacak. Projenin arkasındaki fikre göre oyuncular Assassin's Creed Odyssey gibi oyunları tarayıcı penceresinden yeni nesil konsollarda olduğu kadar rahat oynayabilecek. 5 Ekim tarihinde platformun test aşamasına başlanırken sadece birkaç kullanıcı bu aşamaya davet edildi. Bence Google bu markete girmekte biraz geç kalmış olsa da masaya kesinlikle yeni şeyler koyabilir. Bunu yapabileceklerini Chrome ve Android ile kanıtladılar.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.