HBO Max Türkiye'de Faaliyete Geçmiyor!

HBO Max Türkiye faaliyetleri için gerekli izin geldi - Teknoblog

   


  14 Haziran'da Disney+'ın gelmesinin ardından gözler HBO Max'e çevrildi. Zira içinde Warner Bros. gibi dev bir firmayı bulunduracak bu platformdan üzücü bir haber geldi.


    RTÜK Lisansı Tamam ama Biz Yokuz

    Normal şartlarda bu yıl içerisinde Türkiye'de de faaliyet gösterecek olan HBO Max ilginç bir kararla Türkiye'deki tüm projelerini bir anda iptal etmişti. Geçtiğimiz günlerde RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Twitter üzerinden yaptığı HBO Max'in internet yayın hakları lisansını aldığı duyurusundan sonra tekrardan geleceği konuşulsa da HBO Max maalesef Türkiye'ye gelmiyor.


    HBO Max ve Discovery Plus'ın birleşmesiyle oluşacak yeni platform Avrupa'da 2024'den önce faaliyete geçmeyecek de olsa HBO Max'in kullanıma açık olduğu ülkelerde izlenilebileceği açıklandı. Şirketten yapılan açıklamada henüz Türkiye'de yayına geçme planlarının olmadığı belirtildi. Discovery ise şu an için BluTV üzerinden içeriklerini paylaşıyor.


    Peki Lisans Neden Alındı? Alındıysa Neden Gelmiyor?

   Lisans başvurusu bu yeni planlamadan önce tahminen 2021 yazında yapıldı. HBO Max o yıllarda Türkiye'ye geleceğini duyursa da lisans RTÜK tarafından yeni onaylandığı için şu an lisans pek bir önem arz etmiyor. Sadece ileriki yıllarda lisans işi için tekrardan uğraşmaları gerekmeyecek.


    Açıkçası bu kararda etkili olan kurum RTÜK gibi duruyor...

    HBO Max'i merakla bekliyoruz.

    

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.