Superior Octopus ve Spider-Geddon #1 İnceleme


Edge of Spider-Geddon sayılarını güzelce inceledikten sonra büyük sayılara ulaşmış durumdayız. Evet azıcık gerideyiz ama zamanla yetşebileceğimizi düşünüyorum. Bugün Superior Octopus one shot'ı ile Spider-Geddon eventinin ilk sayısını inceleyeceğiz. Bir başka büyük event yolculuğumuz başlasın.


Hikaye çoğu Spider-Man yan hikayesinin geçtiği San Francisco'da geçiyor. Clone Conspiracy hikayesinde Inheritorların ve Jackal'ın klonlama teknolojisini kullanarak hayata geri dönen ve Superior Octopus kimliğine bürünen Otto Octavius, zalim kahramanlığına devam etmesinin yanında normal hayatını da sayıda keşfetmekteyiz. Sadece sonu ile ana evente bağlanan hikaye kendi içinde minik olsa da eğlenceli ve ilginç olmayı başarıyor. Kahramanlık hayatının yanında gerçek hayatını okumak da güzeldi. Karakterin hikayesinin devamını Superior Spider-Man serisinde okumayı merakla bekliyorum.


Sayının çizimleri Mike Hawthorne tarafından. Kendisinin çizimi pek benim tarzım diyemem ama sayıya güzel bir atmosfer katmış. Zaten hikayede klonlama gibi mevzular olduğu için 90'lar atmosferi ağır basıyor ve bu çizim o atmosferi güzelce yansıtmış. Renklendirmesi de güzel yapılmış. Karakterin kostümünü sevmesem de hoş gözükmüş renk olarak.

Notum: 7.3


Gelelim artık büyük hikayeye. Inheritorlar Superior Octopus'un bulundurduğu klon makinesi sayesinde bulundukları evrenden kurtulabilme şansları vardır ve Web Warriors bir kez daha birleşip bu durumu geç olmadan durdurmalıdır. Sayı bolca aksiyon bulundurmasının yanında heyecanı hep en üst noktada. Eğer çok aksiyondan dolayı yorulmayacak birisiyseniz beğeneceksiniz.

Sayı kesinlikle eğlenceli. Bu kadar aksiyonun yanında bu örümcek karakterlerini yeniden bir arada görmek çok güzel bir his. Hikaye de fena olmayacak gibi aslında. Ne kadar önceki hikayenin yenilenmiş bir hali olsa da üzerine birkaç şey eklenirse güzel olabilir ama bir şeye kesinlikle laf etmem lazım. Marvel, hikaye eğlenceli ama 16 tane tie-in'e para vereceğimi düşünüyorsan yanılıyorsun. Hatta okumayacağım bile. Sadece merak ettiğim serilerinkini alacağım.


Sayının çizimleri Jorge Molina'dan ki muhteşem bir iş başarmış. Aksiyon sahneleri çok akıcı ve karakterler aşırı estetik. Bu kadar aynı güçte karakterler yan yana savaşmasına rağmen ne olduğunu anlayabiliyorsunuz o sayfada. Hiç karmaşık bir yapısı yok. Sade, güzel ve akıcı.

Spider-Geddon doğru yolda başladı diyebilirim. Spider-Verse'e boş beleş bir devam olabilecekken eğlenceli bir hikaye okuyacağız gibi. Bakalım sonraki sayılarda neler olacak?

Notum: 8.0

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.