Daredevil #8 İnceleme


Matt Murdock 3 sayıdır Daredevil değil. Emin olduğumu söyleyemem ama bir karakterin kahramanlığına dönmemesi birkaç sayıdan fazlasını almaz, alsa bile farklı bir şekilde geri döner. Bu seride nasıl olacak bilmiyorum ama minik korkularımla sıkıntının içindeyim.

Sayı aslında aksiyon olarak baya sakin ama diyaloglarla sizi geriyor. Bu sayıda Matt Murdock önceki sayılarda gördüğümüz kütüphaneci kadını biraz tuhaf olan bir şekilde ziyaret ediyor. Sayıda Matt'in karakterini biraz enteresan buldum diyebilirim. Serinin başında da görmüştük ama bu sayı kesinlikle diyebilirim ki "Kızlarınızı Matt'ten uzak tutun". Kendisi biraz tuhafa kaçan şekilde flörleşiyor ve flörtleştiği kişinin bir kocası var. Ardındansa ailesinin yemeğine davet edilmesi işleri daha da tuhaf yapıyor ve sayı ilerledikçe gerilim artıyor.


Diğer olaylar da aynı zamanda yavaşça devam ediyor. Daredevil maskesi takan insanlar olsun, Kingpin'in parçaları olsun gayet güzel, ki Kingpin'in artık suç başı olmamasına rağmen hala baya korkutucu olması çok başarılı yansıtılmış. Yavaşça demişken bu sayının hatta hikayenin büyük bir sorunu var. Yavaş olması. Hikayenin gerçekten bir yere gittiğinden emin olamıyorsunuz ve bir şeyler yaşanmasını istiyorsunuz. Evet, bir takım aksiyon sahneleri ve olay yaşanıyor ama bunlar hikayeyi sadece emekleyerek ilerletiyor. Ne kadar süre boyunca böyle ilerleyebilirler ki?

Bu sayı hakkında en çok övebileceğim şey sayının yazımı ve diyaloglar. Bahsettiğim yemek sahnesinde adalet hakkında bir konuşma/tartışma geçiyor ve gerçekten muhteşem. Diyaloglar o kadar etkileyici yazılmış ki o kadar diyaloğu okurken hiç sıkılmıyorsunuz ve sizi hikayenin içine güzelce çekiyor. Punisher ile gördüğüm tartışmanın aksine bu sefer bir avukat ve büyük bir suçlu konuşuyor iki tane tehlikeli kahramandansa.


Çizimlerle ilgili sorunumu önceki iki sayıda da belirttim, çok tarzım olmamasının yanında karakterler ve eylemleri bazen tuhaf gözüküyor. Neyse ki sayıda çok fazla aksiyon yok ki eylem görmüyoruz. Yine de alışmaya çalışıyorum ve bir sonraki çizerin hemen geri dönmesini diliyorum çünkü başka yapabileceğim bir şey yok.

Sonuca gelirsek Daredevil #8 güzel yazım ve hikaye ile içinize çekse de bir yandan da hikayenin daha hızlı ilerlemesini ve önemli şeyler yaşanmasını istiyorsunuz. Bu konuların dışında Matt biraz karakter dışı davranıyor olabilir ama sayı yine de güzel ve seriyi okumaya devam edeceğim. Gelecekte olacakları merak etmem dışında yazara güvenim hala tam.

NOTUM: 7.8

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.