'Sen Kimsin?': Carnage | Absolute Carnage Özel #1


Bir süredir merakla beklediğimiz Absolute Carnage'ın ilk sayısı yayınlandı. Biz de bu seriye özel olarak 'Sen Kimsin?' yazı serimizde bir başlık açmak istedik. Ağustos ayından başlayarak dört ay boyunca farklı karakterlerin 'sen kimsin?' yazıları sitemizde olacak.
Bu ayın konuğu ise; Carnage!

Tarihçesi

Carnage, The Amazing Spider-Man #344 sayısında Cletus Kasady olarak, #360 sayısında ise Carnage olarak ilk kez okuyucunun karşısına çıkmıştır. Yaratıcıları David Michelinie ve Mark Bagley'dir

Orijin Hikayesi

Kasady, oldukça sıkıntılı ve belalı bir çocukluk yaşamıştır. Büyükannesini merdivenlerden iterek öldürmüş, annesinin köpeğine birçok kez işkence etmiş ve babası tarafından sürekli ölümüne dayak yemiştir. Kimsesiz bir çocuk olarak St. Estes Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderilmiş, burada da dengesiz davranışları ve antisosyal kişiliği nedeniyle hem görevliler hem de diğer çocuklar tarafından dışlanmıştır. Kasady ise tüm bunların intikamını disiplin müdürünü öldürerek, kendisi ile çıkmayı reddeden kızı bir otobüsün önüne iterek ve yetimhaneyi yakarak almıştır.

Tehlikeli bir seri katile dönüşen Kasady, yakalanıp yüksek güvenlikli bir hapishane olan Ryker Adası'na gönderilir ve hücre arkadaşı olarak Eddie Brock'un yanına atılır. O zamanlar Brock, Spider-Man ile yaptığı bir dövüşü kaybetmiş ve simbiyotun yarısı onu daha sonra kurtarabilmek için kaçmıştır. Beraber geçirdikleri bir sürenin ardından Brock'un simbiyotu geri döner ve tekrar birleşerek hapishaneden kaçarlar. Fakat bu sırada simbiyot bir tohum bırakır. Geride kalan tohumun Kasady ile birleşmesiyle Carnage doğar. Carnage vakit kaybetmeden hapishaneden kaçar ve her seferinde olay yerine kan ile "Carnage Rules" yazarak seri cinayetler işlemeye başlar.


Güçleri

Venom'dan daha güçlüdür. Kas yapısındaki toksikler sayesinde çok dayanıklıdır. Şekil değiştirip kamuflaj olabilir, vücudunun herhangi bir kısmını ağa benzer bir şekle ve çeşitli silahlara dönüştürebilir. Spider-Man gibi Carnage da her türlü yüzeye tırmanabilir. Kaygan yüzeylerde bile rahatça ilerleyebilir. Yaraları normal bir insana göre çok daha hızlı bir şekilde iyileşir. Simbiyot yanında olduğu sürece Kasady bilinen tüm hastalık ve enfeksiyonlara karşı da dayanıklıdır.
Kasady aslında kanserdir fakat simbiyot onunla birlikte olduğu sürece kanserin tüm etkilerine karşı bağışıklığı vardır.
Venom gibi, Carnage da ses ve ısıya karşı hassastır ve Spider-Man'in örümcek hisleri tarafından algılanamaz. Venom'dan farklı olarak, simbiyot kendi parçalarını mızrak, bıçak, balta gibi silahlara çevirip düşmanlarına fırlatabilir. Bu parçalar fırlatıldıktan kısa bir süre sonra toz olur.

İlişkileri

- Shriek
- Doppelganger
- Carrion
- Demogoblin
- Venom
- Anti Venom
- Agony
- Phage
- Riot
- Lasher
- Toxin
- Scorn
- Scream
- Hybrid

Medya

Karakteri 90'ların Spider-Man çizgi dizisi ve Spectacular Spider-Man serisi dışında ekranlarda pek göremedik. Fakat birçok oyunda karşımıza çıktı.
- Marvel: Ultimate Alliance
- Marvel: Avengers Alliance
- LEGO Marvel Universe
- Maximum Carnage Video Game
- Spider-Man: Friend or Foe
- The Amazing Spider-Man
- Marvel Contest of Champions
- Marvel: Future Fight
Karakterin bulunduğu oyunlardan bazıları...

Bir 'Sen Kimsin?' yazımızın daha sonuna geldik. Yazının başında da dediğim gibi, önümüzdeki üç ay boyunca üç farklı karakterin daha 'Sen Kimsin?' yazıları gelecek Absolute Carnage ile alakalı olarak.
Absolute Carnage #1 İncelemesi için: http://www.geekekrani.com/2019/08/absolute-carnage-1-inceleme-tanr-geldi.html

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.