Şubat Ayında Çıkan Türkçe Çizgi Romanlar

İlgili resim

1) Superman güzel serilerinden olan yeni 52 serisi bu ay önümüzde yeni bir cilt ile duruyor. Superman Cilt 4-Yarının Adamları raflarda.Usta yazar ve çizerlerimizden yeni bir güzel bir kitap daha Geoof Johns,John Romita Jr.,Klaus Janson,Laura Martin.


Superman Yarının Adamları

“Güçlü süper varlık Ulysses felakete uğramış bir gezegenin son evladı. Bizim gezegenimizin. Dünya’nın yok olmak üzere olduğunu düşünen annesi ve babası, deneysel bilim kullanarak onu başka bir boyuta gönderdiler. Şimdi ise o geri döndü, yolculuğunun ona verdiği ve Çelik Adam’a rakip olabilecek güçleriyle birlikte. Superman sonunda kendisine denk birini buldu ama acaba Ulysses Superman’in istediği kahraman ve dost olacak mıydı?

  • DC Comics’in bütün dünyayı sallayan Rebirth efsanesine yaklaşırken çizgi roman okurunun bayılacağı orijinal Superman hikâyelerinden biri.” 
  • “Süper-hayranlar için adeta bir cennet, retro cazibesiyle tüm yaş grupları için eğlenceli ve renkli bir hikâye.” - A.V. Club/The Onion
  • “Johns, Romita’nın hikâye anlatım yeteneklerinden verimli faydalandığı sistemli ve karakter odaklı bir hikâye sunuyor.”- IGN,
  • “Bu hikâyede tüm nesillere hitap eden bir ebedi nitelik var.” - Newsarama
  • “Johns ve Romita tam okuyucuların istediği gibi bir hikâye sunuyor.” - Comic Book Resources



2) Gerekli Şeylerin yeni çizgi romanlarının arasına bir yenisi daha eklendi.'''Champions1: Dünyayı Değiştir'' iki farklı kapağı ile raflarda. Mark Waid'in güzel hikayeleri ve Humberto Ramos iyi çizimleri ile karşımızdalar.


Champions 1: Dünyayı Değiştir


'Ms. Marvel, Nova ve Örümcek Adam, Avengers’tan ayrıldı ve kendi
başlarına çalışmaya başladılar! Bu genç kahramanlar, Viv Vision ve Totally Awesome Hulk ile
beraber Dünya’yı kendi yöntemleriyle değiştirmeye kararlılar - ve daha başlangıç aşamasındalar!
Her şey bir fikirle başlayacak. Ve o fikir, ideale dönüşecek. Peki ya o ideal de bir harekete - hatta
Hulk’ın bile durdurmayacağı büyüklükte bir harekete dönüştüğünde ne olacak? X-Men’in en büyük üyelerinden biri, onların ekibine katılıp yeni bir geleceğe katkı yapacak mı? Peki,Unbelieveable Gwenpool onlara dost mu olacak düşman mı? Bu, yeni bir nesil için bir süper ekip kitabı!'


3) Hızla sonu doğru yaklaştığımız Batman Yeni 52 serisin yeni kitabı ''Batman Cilt 9:Bloom'' 2 tane birbirinden güzel kapakları ile raflarda yerini aldı.Efsane hikayeleri ve çizimleri ile birlikte Scott Snyder, Greg Capullo, Danny Miki, Yanick Paquette ve Fco Plascencia bizilerle birlite.

Batman Cilt 9: Bloom


''Bruce Wayne neredeyse kusursuz bir hayata sahip. İnanılmaz bir kadına âşık ve her gün onun yanında, sevdiği şehrin çocuklarına yardım etmek için Gotham’ın gençlik merkezlerinde çalışıyor. Son Joker saldırısında ölümün eşiğinden döndüğünden beri hafızasında boşluklar var ancak buna rağmen, hiç bu kadar mutlu olmadığından emin.
Yine de… bazen başka bir hayata doğru tekrar çekiştirildiğini hissediyor. Kayıp geçmişinin negatif alanlarında, şiddet ve karanlıkla dolu olan ancak içinde yüceliği de barındıran, yarı unutulmuş bir tarih yatıyor.
Batman Bruce’u geri çağırıyor. Fakat geri dönerse kurduğu mükemmel, mutlu hayata ne olacak?''

4) Ve bir efsane hikayenin sonuna daha geldik ayrılmak istemezdik ama yapabileceğimiz bir şey yok. Batman Yeni 52 serisin son kitabı ''Batman Cilt 10:Son Söz'' raflarda. Beğenilen hikayeleri ve çizimleri ile Scott Snyder, James Tynion Iv, Greg Capullo, Roge Antonio, Aco ve Riley Rossmo ile karşımızdalar.

Batman Cilt 10: Son Söz


''Gotham halkı şehri gerçekte kimin yönettiğini çok iyi biliyor: Gotham Batman’dir. Yuvalarının kaderi, bu yuvayı korumak için elinden gelen her şeyi yapan Kara Şövalye’nin kaderiyle tekrar tekrar kesişiyor. Yerine başka kahramanlar bakarken aylarca sıradan bir vatandaş gibi yaşadıktan sonra Bruce Wayne, nihayet hakkı olan Gotham muhafızlığı görevine geri döndü. Minnettar şehir halkı kurtarıcısını memnuniyetle karşılarken, hem Batman hem de koruduğu insanlar onun yarattığı mirası düşünüyor. Kahramanı olmadan Gotham neye benzerdi? Hayatta kalabilir miydi? Ve dahası, Batman olmasaydı Bruce Wayne kim olurdu?

Başarılı yazar Scott Snyder ezber bozan Batman serisinin son perdesini kapatırken, yakın zamanda geri dönmüş olan Kara Şövalye tanıdık rakiplerle ve yeni düşmanlarla savaşıyor. Bu seçkin bağımsız hikâyeler Kara Şövalye’yi alternatif bir distopyadaki geleceğe, kendi geçmişinin derinliklerine götürüyor ve kim olduğunu, nasıl bu hâle geldiğini ve mirasının ne olacağını sorgulamasına yol açıyor…''




5) Suicide Squad Yeni 52 serisinin son kitabı da sonunda raflarda yerini aldı. Matt Kindt, Patrick Zircher ve Andre Celho'dan güzel bir eser daha.




'Suicide Squad kimsenin hayallerindeki süper kahramanlar değil. Amanda Waller tarafından zorla göreve alınan tehlikeli suçlular olarak, en iyi ihtimalle serseri mayın oldukları söylenebilir… Ve onları hizaya getiren patlayıcılar kafataslarından çıkarıldığı için artık tamamen kontrol dışındalar.

Fakat FOREVER EVIL olaylarının ardından, Dünya’nın tüm büyük kahramanları kaybolmuş durumda. Ve bu da insanlığı savunmak için geriye yalnızca Suicide Squad’daki psikopatların kaldığı anlamına geliyor!

Şimdi Waller, akıl almaz güçteki bir silahın Thinker’ın eline düşmesini önlemeleri için Deadshot, Harley Quinn ve Captain Boomerang’dan oluşan bir ekibi göreve yolladı. Tek bir sorun var: Thinker kendi Suicide Squad’ını kurmak için Power Girl, Steel ve Unknown Soldier’ı bir araya getirdi… Ve onlar asıl ekipten daha güçlü.'



6)Suicide Squad'ın yeni serisi rebirth karşımızda.Suicide Squad Cilt 1:Kara Mahzen iki farklı kapağı ile raflarda yerinin aldı.


Suicide Squad Cilt 1: Kara Mahzen ( DC Rebirth )


''Burada Çalışmak İçin Deli Olmaya Gerek Yok – Ama Tercih Sebebi!
Harley Quinn. Deadshot. Killer Croc. Enchantress. Captain Boomerang. Hepsi de tehlikeli. Hepsi de ölümcül. Hepsi dengesiz. Ve tek umudumuz onlar.
Suicide Squad.
Kaya gibi sert istihbarat uzmanı Amanda Waller’ın kurduğu ve gözden düşmüş askeri dâhi Albay Rick Flag tarafından yönetilen Suicide Squad’ın – diğer adıyla Task Force X – adamları, kadınları ve yaratıkları süper kahramanların pelerinlerine çok kirli gelecek türden işleri yapmakla yükümlüler.
En son görevleri kolay görünüyordu: Kara Mahzen denilen güçlü kozmik bir silahı düşmanın elinden almak. Ama, Kara Mahzeni koruyanların Suicide Squad’ın yanında kitap kulübü gibi kaldığı, Task Force X’in Rus versiyonu Annihilation Brigade olduğunu öğrendiklerinde ne olacaktı?
Buzul sularının yüzlerce metre altında bir kalede sıkışıp kalan Suicide Squad şimdiye kadarkilerin hepsinden daha büyük bir tehditle karşı karşıya gelip Amanda Waller’ın bile önceden kestiremeyeceği, kaderin acımasız bir oyunuyla bir üyelerini kaybedecek ve gizemli yeni bir üye kazanacaktı!
Efsanevi Çizer Jım Lee, Yazar Bob Wıllıams Ve Çizgi Roman Dünyasının En Büyükleriyle Suıcıde Squad Cilt 1: Kara Mahzen İçin Bir Araya Geliyor! Dc’nin Hasılat Rekorları Kıran Rebirth Serisinden Çıkıp Gelen Ve Ses Getiren Ünlü Filmden Sevdiğiniz Ve Nefret Ettiğiniz Karakterlerle Dolu Bu Grafik Roman Yeni Okuyucular İçin Eşsiz Bir Başlangıç Noktası! Fasikül 1 – 4 Ve Suıcıde Squad: Rebırth Tek Sayılık Baskılarını İçerir.''


7) Sonunda Batman Rebirth okuyucuları ile bir araya geldi. Batman Cilt1: Ben, Gotham 6 farklı kapağı ile raflarda yerini aldı. Bunun için Jedbang Collectibles'e teşekkür ediyoruz. Bize bu hikayeyi ve bu efsane çizimleri veren Tom King ve David Finch'e de teşekkür ediyoruz.

Batman Cilt 1: Ben, Gotham ( DC Rebirth )


















































''O Gotham’ın kahramanı, Kara Şövalyesi, en büyük koruyucusu. O, Batman. Ve yalnız değil. Şehre iki yeni kahraman geldi -Superman’in güçlerine sahip olan ve kendilerini bu çarpık şehirde iyi olan ne varsa korumaya adamış, maskeli iki meta-insan. Kendilerine Gotham ve Gotham Girl isimlerini veren bu ikili Batman’in hayatını kurtardı, onunla yan yana savaştı ve onun örneklerinden ders çıkardı.

Peki, Gotham’ın yeni muhafızları kötüye dönüşürse ne olur? Şehirlerini boğma ihtimali olan karanlıktan Kara Şövalye’yi sorumlu tutarlarsa ne olur?

İnsanların zihnini çarpıtabilen ve kahramanları canavarlara dönüştürebilen şeytani güçler serbest

kaldığında, Batman ve müttefikleri kesin bir karar vermek zorunda kalacak: Gotham iyiliğe hizmet eden bir güç mü… yoksa kötülüğün lokomotifi mi?''


8) Süper Kahraman babaların Süper çocukları da vardır. Super Sons sayı 1 iki ayrı kapağı ile raflarda.




''Artık yepyeni bir süper kahraman ekibimiz var! Superman'in oğlu Superboy ve Batman'in oğlu Robin, bu yepyeni seride, pek istekli olmasalar da, yeni bir süper kahraman ekibi oluşturuyorlar. Ve normal çocuklar gibi yaşamaya uğraşan Superboy, her şeye burnunu sokmaya meraklı Robin’in zorlamasıyla, karışmak istemediği olayların ortasında kalıyor.''

9) Batman'in güzel hikayelerinden All Star hikayesi geldi. All-Star Batman Sayı 1 iki ayrı kapağı ile raflarda.



''Can Düşmanım #1
Reddedemeyecekleri bir Teklif

Gotham’ın Pelerinli Süvarisi bu defa evden uzakta ve tek yoldaşı da Gotham’ın en büyük düşmanlarından biri – Two-Face. Üstelik, eyaletin hepsi peşinde ve güvendiği herkes birer tehdide dönüşmüş durumda - en yakınındakiler bile!

Batman’i avucunun içi gibi bildiği sokaklardan Amerika’nın uçsuz bucaksız yollarına düşüren neydi? Yol boyunca her köşede kendisini bekleyen tehlikelerle başa çıkabilecek miydi? Yoksa Harvey Dent’in oynadığı tehlikeli bahis, aklını çeldiği insanların ihanetleri Kara Şövalyenin sonunu mu getirecekti?

Lanetli Çark #1

Diğer yandan, dünyanın en büyük detektifi farklı bir şey deniyor. Duke, kimliğini bulmak, dünyadaki yerini anlamak ve bir gün Gotham’ın savunucularından biri olmak için birçok gizemi çözmek zorunda - hem Lanetli Çarkın getirdiklerini hem de korkunç bir cinayeti!'


10) Nefes Kesemeden Justice League yeni cilt'i ile karşımızda.Justice League Darkseid Savaşı-Tanrıların Gücü raflarda. Geoff Johns, Tom King, Francis Manapul efsanelerewn yeni bir cilt daha.

Justice League Darkseid Savaşı - Tanrıların Gücü

Geoff Johns’un çok satan hikâyesi Justice League Darkseid Savaşı'nın sayfalarından hiç görmediğiniz bir Justice League geliyor, Tanrıların güçleriyle birlikte!

Evrendeki en büyük kötülük yok olmuştu. Darkseid, Apokolips’in hükümdarı ölmüştü. Ama bir tanrının ölümünün sonuçları olacaktır. Ve şimdi Justice League, Dünya’nın en büyük kahramanları, kendilerini akıl almaz güçler kazanmış olarak buldular.

Ama bütün bu gücün bir bedeli vardır ve Justice League’in kahramanları için bu gücün bedeli insanlıkları olabilir. Şimdi Batman Bilgi Tanrısı’nın gücüyle hiç durmaksızın çalışıyor. Kuvvet Tanrısı Superman insanları kendisinden aşağı görüyor. Flash ise Ölüm Tanrısı olarak kaderinden kaçmak için koşuyor. Green Lantern Işık Tanrısı’nın gücünü kontrol etmeye çalışıyor. Shazam bütün tanrıların başı olarak Tanrıların Tanrısı unvanına alışıyor. Ve Lex Luthor...

... Darkseid’ın yıkıldığı yerde, onun yerine Lex Luthor yükselecek!

Dünya’nın en büyük kahramanları insanlıklarını geri kazanamazlarsa kendi yok oluşlarına sebep olacaklar!

11) Hız kaybetmeden devam eden Darkseid War hikayesi yeni ki,tabı ile karşımızda. Justice League Cilt 8-Darkseid Savaşı Bölüm 2 raflarda.

Justice League Cilt 8 - Darkseid Savaşı Bölüm 2

''Darkseid’ın ölümünden sonra, Justice League üyeleri olağanüstü güçlere sahip oldular, Tanrıların güçlerine! Superman, Batman, Flash, Shazam, Green Lantern ve Lex Luthor dönüşüm geçirdiler, Yeni Tanrıların yeteneklerini kazandılar. Ama neredeyse her şeye kadir olmak süper kahramanlar için bile akıl almaz bir güçtür.
Ekip arkadaşları yeni kazandıkları güçlere rağmen insanlıklarını kaybetmeye başlarken, Wonder Woman onların hepsini Anti-Monitor’un ellerinde yok olmaktan kurtarmak için savaşmaya mecburdu ve Dünya’yı savunmak için Justice League’in en büyük düşmanlarından yardım istemek zorunda kalacaktı... Crime Syndicate!
Çizgi romanın süperstarı Geoff Johns, çok beğenilen çizerler Jason Fabok ve Francis Manapul’un katkılarıyla Dünya’nın en büyük kahramanlarının hikâyelerini yazdığı muazzam dört seneyi müthiş bir finalle bitiriyor. Yılın DC olayının sonu olan Justice League Cilt 8: Darkseid Savaşı Bölüm 2, Justice League #45-50 ve Justice League: Darkseid Savaşı Özel #1’i bir araya getiriyor.''

12) En sevilen Kahramanlardan olan The Flash yeni serisi ile karşımızda.Flash Cilt 1 Aynı Yere Düşen Yıldırım 2 farklı kapağı ile raflarda.






SÜRAT ŞEHRİ

''İsmi Barry Allen ve o Yaşayan En Hızlı İnsan. Ama aynı zamanda bundan çok daha fazlası.
Akıl almaz sürat kabiliyetine dair bilgisi arttıkça Flash hayal bile edemeyeceği geçmişiyle ilgili şeyler de öğrenmeye başlar... Tarihi değiştiren bir Flashpoint’i nasıl yarattığı ve bilinmeyen güçler tarafından korunan bir dünyanın yaratılmasına nasıl yardım ettiği gibi…

Damarlarında akan sürat kuvveti tüm Central City’i vurup polisleri, suçluları ve sivilleri birlikte etkilediğinde ortaya çıkan bu yeni Süratçilere yepyeni ve muazzam güçlerini akıllıca kullanmayı öğretme işi Flash’a kalır. 

Fakat içlerinden bazıları suça karşı verdiği mücadelede onun ortağı olurken diğerleri bu ilahi güçleri fesat maksatlar için kullanmaya yönelir. Flash’ı onun dahi geçemeyeceği bir şerrin var olduğunu öğrenmesi uzun sürmeyecektir…''


13) Uzun bir aradan sonra yeni Iron Man Cilt'i geldi. Yenilmez Demir Adam Cilt 2 İç Savaş II raflarda.





''İç Savaş’ın ürünü olan hadiseler Tony Stark’ı etkilemeye devam ederken tüm bu karmaşanın ortasında Victor Von Doom’un kafasında yine ne planlar var?
Husumet sona erdiğinde bu bildiğimiz Demir Adam’ın sonu mu olacak? Savaşın ardından kimsenin beklemediği şekilde otaya çıkan genç bir kadınla Demir Adam hikâyesinde yepyeni bir sayfa açılacak. Riri Williams zırhını kuşanıyor, peki Tony Stark’la aralarındaki şaşırtıcı ilişki ne? Marvel evreni bir daha eskisi gibi olmayacak.''


14) Marvel'ın Sevilen karakterlerinden Daredevil, Punisher ve Spider-Man bir arada. Omega Efekti raflarda.

Omega Efekti

''Daredevil ve Örümcek Adam, Frank Castle ve onun Omega Disk’i ele geçirmek için az kalsın Korkusuz’u öldüren katil çırağı Rachel Cole-Alves’la temelleri çok da sağlam olmayan bir ittifak kuruyorlar. Bir değil iki Punisher’la nasıl baş edeceklerini düşünen kırmızılı ekibimiz, hepsini alaşağı etmek umuduyla mega suç organizasyonlarının peşine düşüyor ve adam başı bir Punisher alarak iki takıma bölünüyor. Ekipteki herkesi, bütün suç ailelerine saldırıp onların gözü önünde diski yok etmeye ikna eden Daredevil’ın planları suya düşerken kendisi de, Örümcek’in kaba hesabına göre, elli düşman askerinin kucağına düşüyor. Peki bu diskin olayı ne? Niye herkes peşinde? Disk mi kalmış? Hangi senedeyiz? Uluslararası bir suç ağına tırmanan Örümcek, arkadaşlarıyla beraber yem olmadan bu karmaşadan nasıl çıkabilecek hep birlikte göreceğiz.''


15)Spider-Man'in sonunda evlenebildiği çizgi roman çıktı.Amazing Spider-Man düğün özel sayısı iki farklı kapağı raflarda.Jim Shooter mükennel bir hikaye.



Amazing Spider - Man Düğün Özel Sayısı
''Lisede radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasının ardından atıldığı sayısız serüven, uğradığı
pek çok kayıp ve yaşadığı zorluklardan sonra sevgili Örümcek’imizi en mutlu günlerinden biri
bekliyor! Yıllardır aşk ve özveriyle sürdürdükleri ilişkileri, Peter ve Mary Jane için bir dönüm
noktasında. Atlattıkları onca badireye rağmen evlilik kararlarının ertesinde, düğün gününe
kadar halen yenmeleri gereken benzersiz düşmanları, tereddütleri ve kaygıları var!
Amazing Spider-Man Annual #21’in (1987) Türkçeleştirildiği bu fasikülde Parker Şansı’nın yaver
gittiği en sevinç dolu anlardan birine şahit olacaksınız.''

16) Yepyeni bir Avengers hikayesi karşımızda.Avengers Zincirsiz 1:Birinci Kang Savaşı 2 farklı kapağı ile raflarda.

Avengers: Zincirsiz 1: Birinci Kang Savaşı

''Avengers bir kez daha toplanacak; Captain America! Thor! Vision! Wasp! Örümcek Adam!
Hercules! Ama tozla yatışında, bu görkemli kahramanlardan herhangi biri Fatih Kang’la ölümüne bir savaştan sağ çıkmış olacak mı? Ve Vision Kang’dan almak istediği intikam gözünü bürümüş şekilde harekete geçtiğinde Avengers onu durduramazsa, bütün tarih tehlikeye girecek! Zaman Koruması çökecek - ve arkasında barındırdığı bütün tehlikeleri durdurmak Avengers’a kalacak! Peşi sıra çıkan savaşlar sona erdiğinde hiçbir şey -ve hiç kimse- eskisi gibi olmayacak!''


17) Yapı Kredi Yayınları kimseye ses seda etmeden gizlice çizgi roman çıkarmada 1 numara. Superman Cilt 1-Superman'in Oğlu raflarda.



Superman Cilt: 1 - Superman’in Oğlu
''Rebirth ile DC evreni yeniden doğuyor. DC Comics’in bütün dünyayı sallayan “Rebirth” efsanesi başlıyor. Çelik Adam, onu evlat edinen gezegeni korurken hayatını kaybettiğinde, doğruluk ve adaletin ruhu da onunla birlikte sonsuza dek yitmiş görünüyordu. Ama arka planda olanları izleyen başka bir Superman vardı —yaşça daha büyük, daha bilge, daha tecrübeli— eşi Lois Lane ve oğulları Jonathan Kent ile birlikte.
Yok olmuş bir evrenden gelen bu mülteci şimdi saklandığı gölgelerden çıkıp ölen benzerinin görevini üstlenmeye ve tekrar Dünya'nın en büyük kahramanı olarak gökyüzüne yükselmeye hazır.
Ama bu gerçeklikte Krypton'dan Dünya'ya yolculuk yapan hayatta kalmış tek varlık o değil.
Eradicator diye bilinen makine zihin, El Hanedanı'nın izinin peşinde ve ona programlanmış talimat, koruması emredilen Krypton genomundan başka hiçbir yaşam formunun hayat hakkına değer vermiyor, bu canlı Kal-El'in kanını taşısa bile.
Superman'in oğlu yeni gelişen güçlerini zamanında kullanmayı başararak insanlığının yok edilmesine direnebilecek mi? Yoksa annesinin dünyasının küllerinden yükselecek Yeni Krypton'da yeniden mi doğacak?"


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.