Thanos'un Ölüm Takımı Kimdir? Black Order

black order ile ilgili görsel sonucu

Geçtiğimiz temmuz ayında Disney’in düzenlediği D23 Expo fuarında “Thanos ve Black Order” heykelleri görücüye sunuldu ve sinematik evrende bu karakterlerin nasıl görüneceğini bu fuarda öğrenmiş olduk. Biz Thanos’u tanıyoruz ama kim bu Black Order takımı diyenler için yazımıza başlayalım.
black order ile ilgili görsel sonucu

Black Order takımı; Corvus Glavie, Ebony Maw, Proxima Midnight, Black Dwarf ve Super Giant adlı 5 kişiden oluşur. Fakat D23 Expo fuarında bizlere sunulan takım 4 kişiden oluşmakta yani bu 4 kişiden oluşan takımın içinde Super Giant şimdilik yok. Black Order takımı ilk defa sinematik evrende Avengers: Infinity War ile ortaya çıkacak. Bizler teker teker sizlere bu 4 karakteri tanıtacağız ama bu karakterler hakkında fazla bir bilgi bulunmamakta...

Corvus Glavie

Corvus Glaive ile ilgili görsel sonucu

Corvus Glavie Thanos’un sağ koludur ve aynı takımda yer alan Proxima Midnight ile evlidir. Kendisi tam bir strateji uzmanıdır. Aynı zamanda insanüstü güç, dayanıklılık ve hıza sahiptir. Sahip olduğu bir diğer şey ise orağıdır. Bu orak ile Hulk’un derisini bile kesmiştir. Corvus Glavie bu orak ile öldürülmediği sürece ölümsüzdür. Fakat kendisi Thanos tarafından orağı ile öldürülmüştür. Bunun sebebi ise Thanos kaybolunca onun tahtına geçmesidir. Thanos tahtının alındığını görünce çıldırmış ve onu öldürmüştür. Corvus Glavie Thanos’a daima itaat eder. Infinity adlı çizgi romanda kendisi Thanos’un Inhuman kökenli oğlunu aramak için gezegen gezegen dolaşıp haraç istemiştir. Ayrıca Infinity War fragmanında Vision’ın alnındaki taşı sökmeye çalışanın da kendisi olduğunu tahmin ediyoruz.

Proxima Midnight

Proxima Midnight ile ilgili görsel sonucu

Takımın içindeki en güçlü savaşçılardan birisidir, kendisi Corvus Glavie ile evlidir ve aynı takımda yer aldığı Black Dwarf ile de kardeştir.
Thanos dünyayı yerle bir ederken Proxima’yı da Atlantis’e Namor’un elinde bulundurduğu Güç Taşını ele geçirmesi için göndermiştir. Proxima Atlantis’e gelmeden önce de Wakanda ile Atlantis arasında bir savaş olur ve mağlup olan taraf ise Atlantis’tir. Proxima Atlantis’e geldiğinde taşın Namor’un elinde olmadığını öğrenir ve Namor’a taşın yerini söylemesinin karşılığında Atlantis’e daha fazla zarar verilmeyeceğine dair söz verir. Namor hem Thanos’un ordusunu kandırmak hem de Wakanda’dan intikam almak için taşın Wakanda’da olduğunu söylüyor ve Proxima Atlantis’ten ayrılarak Wakanda’ya doğru yol alıyor.


Sahip olduğu güçler ise normal bir insandan kat ve kat daha hızlı, güçlü ve dayanıklıdır. Aynı zamanda derisi neredeyse delinmezdir. Thanos tarafından kendisine bir mızrak verilmiştir ve bu mızrak uzay ve zamanda sıkışan bir güneşten yaratılmıştır. Mızrak güneşten yaratıldığı için içinde bir enerji barındırmaktadır. Ayrıca mızrak ölümcül bir zehir taşır. Bu mızrak ile Hulk’a saldıran Proxima, Hulk’un Bruce Banner’a döşmesini bile sağlamıştır. Söylenilenlere göre Proxima’nın hedifinden şaşmayan kolu ile fırlatılan bu mızrak adeta ölümcül bir silaha dönüşür. Fakat Infinity War fragmanını dikkatli bir şekilde incelediğimizde Proxima’nın attığı mızrağın Captain America tarafından tek eliyle yakalandığını görebiliriz.

Black Dwarf

Black Dwarf ile ilgili görsel sonucu


Kendisi için takımın en vasıfsız üyesi diyebiliriz. Delinmez bir deriye ve üstün bir dayanıklılığa sahiptir. Ne kadar yenilmez olarak gözükse de bir gün Thanos Wakanda’yı istila etmesi için Black Dwarf’u yanında bir ordu ile gönderiyor. Fakat Black Dwarf, Black Panther ve Midnight Angels tarafından yenilgiye uğruyor ve Black Dwarf, Thanos tarafından takımdan atılıyor. Sonrasında Black Dwarf’un kendisini kanıtlayabilmesi için bir göreve daha gönderiyor. Ama o görevde de Ronan tarafından Black Dwarf öldürürlüyor.

Ebony Maw


Ebony Maw ile ilgili görsel sonucu

Ebony Maw için takımın beyni diyebiliriz. Fiziksel açıdan güçsüz olmasına rağmen kendisinin Doctor Strange’i bile hipnoz sayesinde Illuminati hakkında bilgi vermeye zorlamıştır.
Thanos Inhuman kökenli oğlu Thane’i arıyordu. Corvus Glavie tarafından her gezegende yaşayan 16-22 yaş aralığındaki her gencin kafasını istiyordu. Thanos, sonunda oğlunun Dünya’da olduğunu öğreniyor ve onu bulması için Ebony Maw’ı Dünya’ya gönderiyor. Tabi Ebony Maw Thane’i kocaman dünyada tek başına aramak yerine Doctor Strange’i hipnotize eder ve sonunda Thane’i bulmayı başarır. O sırada Black Bolt Terrigenesis gazını Dünya’ya saldı ve Thane’de Inhuman formuna dönüştü. Bunu gören Ebony Maw onu Thanos’a teslim etmek yerine eğitmeye başladı ve ona bir zırh verdi ve gücünü kullanmayı öğretti. Oğlunun bulunduğunu öğrenen Thanos Dünya’ya gelir. Fakat Thanos Dünya’ya geldiğinde Avengers çoktan olay yerine ulaşmıştır. Ebony Maw, Thane’i güçlerini kullanması için serbest bırakır ve Thane babas Thanos ile Proxima Midnight’ı “Yaşayan Ölüm” arasında bırakır.
Infinity War için hazırladığımız rehberimize bir yazı daha eklemiş olduk bu yazıyla beraber. Sitemizde Infinity War Günlükleri adıyla bu yazılara ulaşabilirsiniz. Bir sonraki karakter tanıtımımızda Wakanda'nın kralı yer alacak. Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.