'Sen Kimsin?': Kent Nelson (Doctor Fate)

doctor fate ile ilgili görsel sonucu

Bu haftaki konuğumuz Doctor Strange’in ilham alınarak yaratıldığı karakter; Doctor Fate.


Karakterin Orijini


Kent Nelson 1928 yılında doğmuş arkeolog Sven Nelson ve spiritüalist (Spiritüalizm pek çok dala ayrılmasına rağmen Latince “ruh” anlamına gelir.) Celestine Nelson’ın oğludur. Annesi Kent’in doğumundan kısa bir süre sonra bilinmeyen bir nedenden dolayı ölmüştür. 1940 yılında babası Mezopotamya’da arkeolojik bir kazı çalışmasını yürütmektedir. Küçük Kent o zamanlar 12 yaşındadır ve bu kazıda babasının yanındadır. Kazı sırasında ekip Nabu’ya ait bir tapınak bulur. Yerli halk bulunan tapınağın Nabu’ya ait olduğunu öğrenince o bölgeden korkarak kaçmışlardır. Fakat bu Sven Nelson’ı korkutmamıştır. Çünkü kendisi sihirli güçlere ve büyüye inanmamaktadır. Sven Nelson tapınağı araştırırken ayağına bir şey takılır ve tökezler. Ayağının takıldığı şey Nabu’nun antik lahitidir. Sven Nelson eline aldığı levye ile lahiti açmaya çalışır ama zehirli bir gaz o an tüm tapınağı doldurur ve Sven Nelson’ı öldürür ancak bu gaz oğlu Kent Nelson’a zarar vermez.
doctor fate ile ilgili görsel sonucu


Sonrasında Nabu Kent’i çırağı olarak eğitmek ister. Ama Kent babasının ona geri dönmesinden başka bir şey istememektedir. Bu yüzden Nabu Kent’in babasıyla yani ailesiyle ilgili tüm anılarını siler ve onun yerine başka anılar yerleştirir. Nabu güçlerini kullanarak 1 hafta içinde Kent’i yetişkin bir adama dönüştürür ve ona mistik sanatları öğretir. Nabu’nun fazla zamanı kalmamıştır ve son isteği Kent’in tüm gücünü ortaya çıkarmasıdır. Bu yüzden Nabu Kent’in ne kadar güçlendiğini öğrenmek için Kent’in babası ile ilgili tüm anılarını geri getirdi. Öfkeden deliye dönen Kent efendisine saldırdı. Bu süreden sonra Nabu Kent’in iyi bir taşıyıcı olduğunu öğrenir ve Kent’e aslında tüm bu olanların bu şekilde gerçekleşmesini istemediğini, Düzen ve Kaos arasında ki bitmeyen savaşı, geçmişini, Düzen Lordu görevini anlatır. Ve Nabu Fate’in miğferini, Anümüs’ün tılsımını, Kader’in pelerinini Kent’e verir. Bu üç kutsal emanet Nabu’nun güçlerinin neredeyse tamamına ulaşabilmesini sağlıyordu.


Kent, Doctor Fate olarak ilk macerasında kara büyücü Wotan tarafından beklenmedik bir saldırıya uğradığı. Bu saldırıdan Inza Cramer adında bir kadın sayesinde kurtuldu. O andan itibaren ikili birbirlerine âşık oldular ve çok geçmeden evlendiler. Çift Massachusetts’de “Tower of Fate” adlı görünmez bir kale inşa eder. Ancak bu kaleye sadece dostlarına ve Nabu gibi büyük büyücülere açarlar. O kalede şeytanlar, kötü büyücüler, villainlara karşı duracağı Doctor Fate kimliğine iyice ısınır.


İlgili resimKarakteri Kimler Yarattı ve Çıkış Tarihi


Howard Sherman ve Gardner Fox tarafından yaratılan Doctor Fate, ilk olarak 1941 Ekim ayında More Fun Comics #72 ile karşımıza çıkmıştır.


Karakterin Güçleri


Kısaca onun gücü “Sihirdir”. Ama bu kelimenin içinde çok fazla yetenek vardır. Doctor Fate çevresinde ki bütün büyüyü, mistik olayları hissedebilir, telepati, ışınlanma, telekinezi, uçma, hipnoz, manyetik manipülasyon gibi güçlere sahiptir. 


Karakterin Düşmanları ve Yakın Dostları


Arrakhat, Baron Gestapo, Scythe, Darkseid, Wotan, Mordu, Krona, Negal, Brainwave, Doctor Chaos karakterin düşmanları arasında yer alırken Black Canary, Doctor Occult, Jay Garrick, Mr. Miracle, Hal Jordan, Ted Kord, Superman dostları arasında yer almaktadır.

Bir yazımızın daha sonuna geldik. Tanıtacağımız bir sonraki karakter Wakanda'nın kralı olan Black Panther var. Görüşmek üzere...

1 yorum:

  1. Ne de strange özentisi mi kanka hangisi önce çıkmış bak bı

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.