Infinity War Fragman İncelemesi: Bütün Detaylar

İlgili resim

Uzun süredir bir çoğumuzun merakla beklediği Avengers: Infinity War fragmanı yaklaşık 2 saat önce yayınlandı. Şu saatlerde bütün geeklerin temiz kalpleri heyecandan halay çekerken, fragmanı incelemem gerektiğini düşündüm. Bu kararı almamdaki en büyük neden heyecanımı sizlerle paylaşmak istememdi. Lafı fazla uzatmadan incelememize geçelim.

Öncelikle ben fragmanı beğendim. Görmek istediğim ve tam beklediğim gibi bir fragman olmuş. Aksiyon dozajı yüksek, karakterler stresli ve geniş bir savaş alanı var. Atmosfer iyi yansıtılmış. Herkes bir şeylerin ters gittiğinin farkında ve ciddiyet hiç olmadığı kadar fazla. Fragmanı izlerken izleyiciler durumu ve karakterlerin duygularını, hissettiklerini kolay bir şekilde anlayabiliyor.





Fragmanın başında Tony Stark'ı üzgün ve pişman bir şekilde görüyoruz. Elleriyle ağzını kapıyor ve üstü başı toprak olmuş. Savaş sırasında yaşanan bir olaya karşı verdiği tepki fragmana konulmuş orası açık. Ayrıca üstünde zırhının olmaması şaşırtıcı. Birinin ölümüne veya yaralanmasına bu tepkiyi vermiş olabilir. Tony'yi bu kadar perişan bir halde görünce benim aklıma gelen ilk şey arkadaşlarından birinin ölmesi oldu.



Ardından Bruce Banner'ı bir enkazın içinde görüyoruz. Kendisi son derece şok olmuş, etrafında yaşananları tam kavrayamamış bir şekilde bakıyor. Onu enkazdan kurtaran kişinin ise Dr. Strange olduğunu görüyoruz. O da stresli ve belli ki yorgun.



Bir sonraki sahnede ise Vision ile Scarlet Witch'i görüyoruz. Bu sahnenin önemli yanı ise Vision'ı MCU'da ilk defa insan halindeyken görmemiz. Scarlet ile aşk yaşadıklarını zaten biliyorduk. Bu filmle beraber ilişkileri daha da gelişecek ve tahminimce filmin duygusal ağırlığını bu ikili taşıyacak.

Bu sahnenin ardından Thor'u arkası dönük bir şekilde görüyoruz. Büyük ihtimalle Guadian's of the Galaxy ekibinin uzay gemisinde kendisi.



Ardından kısa bir sahnede Bruce Banner'ı görüyoruz. Endişeli bir şekilde bakıyor. Üstelik yanında da Hulkbuster'ın kol parçası bulunuyor. Büyük bir ihtimalle filmde Hulk'ı Hulkbuster içinde göreceğiz.

Bir kaç sahne sonra Peter Parker'ı okul servisinde giderken görüyoruz. Bu sahneyle beraber karakterin Örümcek Hisleri'nin ilk defa ortaya çıkışına tanıklık ettik. Tüylerinin diken diken olduğunu fark eden Peter dışarıya baktığında ise devasa bir halka görüyor henüz onun ne olduğu hakkında bir fikrim yok. Ancak Thanos'un Dünya'ya gelmek için kullandığı bir teleportasyon cihazı olabilir.



Bu sahne de ise Loki'yi yerde yatan cesetlerin üstünden geçerek Tesseract'ı birine uzatırken görüyoruz. Büyük ihtimalle Thanos'a doğru uzatıyor. Tesseract kübünün içinde bir tane sonsuzluk taşı yer aldığı düşünülürse Thanos bu durumdan çok memnun.

Fragmanın ilerleyen yerlerinde Spider-Man'i Homecoming'te Tony Stark'ın ona teklif ettiği, ancak Peter'ın teklifi kabul etmediği kostümle beraber görüyoruz. Gözleri hafif mavi renkte ve kostüm son derece teknolojik duruyor. Ancak ben hala Civil War çizgi romanında yer alan Iron-Spider kostümüne benzetemedim bu kostümü.



Black Pahnther'ı Thanos'un yandaşları olan Black Order ekibinin bir üyesiyle savaşırken görüyoruz. Aynı zamanda Dr. Stranger, Winter Soldier, Scarlet Witch, Captain America ve Black Widow karakterlerinin kısa kısa savaş sahneleri de hızlı bir şekilde geçiyor aynı sahnede.



Şimdi geldik fragmandaki en önemli sahnelerden birine. Thanos'un Sonsuzluk Eldivenini tamamlamak için Dr. Strange'ten ve Vision'dan taşları almak zorunda olduğunu hepimiz zaten biliyorduk. Fragmanda ise Vision'dan taşı aldığı sahneyi gördük. Vision'dan taşı acımasız bir şekilde aldıktan sonra ise Thanos'un taşı dikkatli bir şekilde eldivene takarken gördük. Ben şahsen bu sahneyi tüylerim diken diken bir şekilde izledim.

Fragmanda bir kaç sahne boyunca Thanos'un kahramanlarımıza çekirdek çitler gibi, rahat rahat ve tadını çıkararak saldırdığını görüyoruz. Spider-Man'i son derece kaygısız bir şekilde yere sererken, Iron-Man'i de Sonsuzluk Eldiven'i ile yumrukluyor. Fragman boyunca Thanos'un gücünün ve onun etrafa saldığı korkunun iyi yansıtılmış olduğunu düşünüyorum.



Ayrıca fragmanda Wakanda halkının da işin içinde olduğunu gördük. Filmde onlarında mücadeleye destek verdiklerini görmek harika olacak. Winter Soldier en son Wakanda'da dondurulmuştu. Fragmanda ise Wakanda askerlerinin yanında savaşa hazılanırken gözüktü. Cap'te Wakanda ordusuyla beraber savaşta yer alacak. Fragmanın son sahnesi ise gerçekten harikaydı. Cap, Falcon, Hulk, War Machine, Black Panther ve Winter Soldier'ı yan yana savaşa doğru koşarken görmek etkileyiciydi.

Fragmanın en son sahnesinde Thor'un Guardians of the Galaxy ekibi ile tanışmasını ise ben gereksiz buldum. Hemen hemen her karakteri koyduk bari bunları da araya sıkıştıralım kafasında olduğu çok belliydi. Bu arada fragmanda sanırsam Ant-Man ve Hawkeye dışında herkes vardı. Ki belki de Ant-Man'de vardır ancak ben görememişimdir :) Ayrıca son sahnede Groot'un artık bebeklik döneminden çıktığını gördük. Kendisi artık Teenage Groot olarak karşımıza çıkacak.

Sizlere fragman hakkında bahsedeceklerim bu kadar. Görüşlerinizi yorum olarak aşağıya yazabilirsiniz. Bir başka yazımızda daha görüşmek üzere, kendinize iyi bakın...

1 yorum:

  1. Çıktı,geldi,bitti ve gitti...Seneye bakalım neler olacak 🤔

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.