'Sen Kimsin?' Black Widow


Bugün sizlere Infinity War’da saçları açık renk olan ama gönlümüzde daima kızıl saçlara sahip olan Rus ajanı Natalia Alianovna Romanoff kısacası Black Widow'dan bahsedeceğiz.

Karakterin Orijini

Çocukluğu hakkında fazla bilgiye sahip olmadığımız karakterimiz; Black Widow çocukken yangında ailesini kaybetmiş ve Rus askeri Ivan Petrovitch tarafından evlat edinmiştir. Yıllar geçtikçe küçük Natasha harika bir balerin, atlet ve öğrenci olmuştur. Natasha’nın bu yetenekleri Sovyet İstihbaratı’nın dikkatini çeker. Natasha KGB’nin Black Widow programına katılır. Orada kendisi gibi yetim kalan kızlarla Red Room adlı tesiste yoğun bir savaş eğitimi almaya başlar. O zamanlar Ruslar için çalışan Winter Soldier’dan da eğitim almıştır. İkili kısa süreliğinede olsa bir ilişki yaşamıştır. 

black widow hd comic ile ilgili görsel sonucu

İlerleyen yıllarda Natasha Sovyet test pilotu ve gelecekte Red Guardian olacak olan Alexi Shostakov ile evlenir. Ancak bu evlilik fazla uzun sürmez. Alexi özel bir KGB görevine atanır, karısı dahil yakınındaki tüm kişilerle ilişkisi kesilir. KGB, Alexi’nin tüm yakınlarına onun öldüğünü söyler. Natasha dahil herkes Alexi’nin öldüğüne inanır. Bu olayların üstüne Natasha kocası gibi bir kahraman olmak ister ve KGB Natasha’yı istihbaratına alır. Askeri bir eğitim aldıktan sonra Sovyetlerin ajanı olarak Black Widow unvanını alır. Ajan olarak çalıştığı ilk yıllarda Hawkeye ile yolları kesişir. Bir gün Natasha, Profesör Anton Vanko’yu öldürmek için görevlendirilir. O zamanlar Stark Industries’de çalışmakta olan Anton. Patronu Tony Stark tarafından korunur. Tony ile tek başına mücadele edemeyen Natasha, Hawkeye’ı kiralar ve ikili Iron Man’e karşı savaşır. Savaşta Natasha yaralınır. Hawkeye, savaşa devam etmek yerine Natasha’yı savaş alanından kaçırır. Hawkeye’ın Natasha’ya olan sadakati Natasha’yı etkiler ve Hawkeye’a karşı duygular beslemeye başlar. 

black widow with hawkeye hd comic ile ilgili görsel sonucu

Bu duygular ülkesine olan bağlılığını ikinci plana atmasına sebep olur. KGB bunu duyunca Natasha’nın tüm silahlarına el koyar ve Red Room’a geri gönderir. Beyni yıkanan Natasha, Avengers ile savaşmak için geri gönderilir. O zamanlar Avengers’a katılan Hawkeye sayesinde hafızasını geri kazanır. Tüm yaptıklarından pişman olan Natasha, Avengers’a katılır. Yeri gelir S.H.I.E.L.D. için çalışır, yeri gelir Avengers’a bir süreliğine liderlik etmiştir. Bir gün, öldüğü söylenilen kocası Alexi Shostakov nam-ı değer Red Guardian’a karşı savaşır. Aslında Rusların Avengers’a haksızlık ettiğini düşünen Red Guardian, Natasha başta olmak üzere tüm ekibi kurtarmak için kendini feda eder. Artık sağlıklı düşünemeyen Natasha o zamanlarda Hawkeye’ın evlenme teklifini bile reddeder. Son olarak film evreninde kendisini Captain America’nın kaçmasına yardım ederken gördüğümüz karakterimiz, 2018 yılında çıkacak Infinity War filminde Scarlett Johansson tarafından canlandırılacak.

Karakteri Kimler Yarattı ve Çıkış Tarihi

Karakterimiz, deha Stan Lee, çizer Don Heck ve yazar Don Rico tarafında yaratılmıştır. Black Widow, ilk olarak 1964 yılında, Tales of Suspense #52 ile karşımıza çıkmıştır. İlk çıktığı sayılarda ne bir süper gücü ne de bir kostümü olan Rus ajanı Romanoff, abiye bir kıyafet giyiyordu. Sonraki sayılarda maskeli, kollarından ağ atabilen, mavi bir kostüm giymeye başlamıştır.

black widow hd comic ile ilgili görsel sonucu

Karakterin Güçleri

Black Widow süper güce sahip değildir. Fakat dünya çapında bir atlet, jimnastikçi, akrobat, usta bir kung fu, aikido, karate, judo, ninjutsu ve savate dövüşçüsüdür. Süper asker serumu aldığı için yaraları çabuk iyileşir, kolay kolay hastalanmaz ve yavaş yaşlanır. Kısacası hem psikolojik hem de fiziksel olarak bir insandan çok üstündür. Çok iyi bir nişancı ve silah uzmanıdır. Birçok dünya dilini akıcı bir şekilde konuşabilir. Üstün bir zekaya sahiptir, zihni ele geçirilmesi zordur. Kendisi iyi bir liderdir, orijin kısmında bir süreliğine Avengers’a liderlik ettiğinden bahsetmiştik. Bunların dışında kendisi bir hackerdır.

Karakterin Düşmanları ve Yakın Dostları

Orijin kısmında ismi geçen Red Guardian, Loki, Yelena Belova, Mandarin, Norman Osborn, Red Skull en çok tanınan düşmanları arasında yer alır. S.H.I.E.L.D.’ın başkanı Nick Fury. Bir zamanlar omuz omuza dövüştüğü ve kendisine duygular beslediği Hawkeye, kendisi gibi süper asker serumu verilmiş Captain America gibi birçok Avengers üyesi ile dosttur.
black widow and daredevil hd comic ile ilgili görsel sonucu

Daredevil İle İlişkisi

1975’te Natasha Romanoff ve Matt Murdock birlikte çalışmaya başlar. Bu fikrin sahibi Punisher’ın yaratıcılarından biri olan Gerry Conway’a aittir. Çizgi roman tarihinin ilk evlenmeden aynı evde yaşayan çifti olarak da bilinirler. Sonrasında Natasha düzenli bir iş ve hayat insanı olmadığını fark eder, Matt’ten ayrılır ve Avengers’a geri döner.

Bir 'Sen Kimsin?' yazımızın daha sonuna geldik. Önümüzdeki hafta görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.