'Sen Kimsin?' Mr. Fantastic

İlgili resim

Bugün sizlere kabaca esnek adam olarak bildiğimiz Marvel’ın köklü karakterlerinden biri olan Reed Richards, nam-ı değer Mr. Fantastic’i tanıtacağız. Tabii ki başlamadan önce yazı serimizin başlığı olan “Sen Kimsin?” sorusunu soracağız.


Karakterin Orijini

İlgili resimReed Richards varlıklı bir fizikçi olan Natihaniel Richards ve eşi Evelyn’in tek çocuğudur. Reed küçük yaşlarından itibaren fizik, matematik ve mekanik konularına merak salmış ve bu konularda olağanüstü yetenekler sergilemiştir. 7 yaşında annesini kaybeden Reed babasıyla hayatına devam etmiştir… Babası oğlunu bilimsel çalışmalara teşvik eder ve onun rehberi olur. Reed 14 yaşına kadar üniversite seviyesinde dersler alır. California Institute of Technology, Columbia Üniversitesi, Harvard Üniversitesi ve New York Eyaletinde Hegeman’daki Devlet Üniversitesinin yanı sıra birçok üniversiteye katılır. Reed Richards hayatındaki önemli iki kişiyle üniversite yıllarında tanışır. Bu kişilerden birisi oda arkadaşı Victor Von Doom’dur. Oda arkadaşı dediğime bakmayın Victor, Reed ile tanıştıkları ilk günden itibaren ondan hoşlanmamıştır. Bu anlaşamama durumu Doom’u başka bir oda aratmaya başlatmıştır. Bahsettiğimiz kinci kişi ise Reed’in en yakın arkadaşı ve Victor’dan sonra oda arkadaşı olacak olan Benjamin J. Grimm’dir. Reed bir gün yıldızlararası seyahat için bir yıldız gemisi inşa etmeyi düşünür. Bu fikrinden Grimm’e bahsettiğinde Grimm şaka niyetine Reed’in inşa edeceği geminin pilotluğunu yapacağını söyler. Columbia Üniversitesinde okurken Reed, Susan Storm adlı genç bir kızın teyzesinden daire kiralar ve o zamanlar daha 12 yaşında olan Susan yakışıklı ama çekingen gençten etkilenmiştir.

   [ Reed yıldız gemisini test etmeden 3 yıl önce babası esrarengiz bir şekilde kayboldu. Nathaniel Richards, kendi dünyasının geleceğine doğru yolculuğa çıkmak için kullandığı bir zaman makinesi tasarlamıştı. Bununla birlikte, makine onu aslında kendi tarihimizden oldukça farklı bir geçmişi olan bir alternatif Dünya’ya taşıdı; Reed yıllar sonra bu yeryüzünü ziyaret ederken babasıyla tekrar bir araya gelecekti. Ancak babası Nathaniel zaman yolculuğuna çıkmadan önce oğlu için 2 milyar dolar bırakan düzenlemeler yaptı. Reed bu paranın çoğunu yıldız gemisini inşa etmek için harcadı. California Central City’de kurulan bu proje hükümetten daha fazla fon aldı. ]                                                                                                                                                                                                             
mr.fantastic hd wallpaper comic ile ilgili görsel sonucuGemi inşa edildi ama hükümet yıldız gemisine verdiği fonu kesmeye karar verince Reed, deneme uçuşu yapıp hükümeti bu fikrinden caydırmak için hazırlıklara başladı. Reed başarılı pilot ve astronot olan eski arkadaşı Ben J. Grimm’in geminin pilotu olmasını istedi. Grimm deneme uçuşuna karşıydı. Çünkü yıldız gemisinin kalkanının yoğun radyasyon fırtınalarına yeterli bir koruma sağlamayacağını düşünüyordu ve bu konuda Reed’i uyardı. En sonunda Grimm pilotluk için ikna edildi. Artık yetişkin olan Susan ve Reed nişanlıydılar. Susan erkek kardeşi Johnny Storm ile Reed’in bu yolculuğuna katıldı. Dört arkadaş gemiye bindiler ve deneme uçuşunu gerçekleştirdiler. Ama uzayda hiç beklemedikleri kadar yoğun miktarda radyasyona maruz kalan gemi ve mürettebat, uçuşu iptal etmek zorunda kaldı. Dünya’ya geri döndüklerinde dört yolcu kozmik radyasyonun vücutlarında mutajenik değişiklikler meydana getirdiğini keşfetti. Reed kendisi ve arkadaşlarının bu güçlerini insanlığa yardım etmek için kullanmayı önerdi ve onun liderliğin birleşen dört arkadaş Fantastic Four’u oluşturdu. Takım kurulduktan bir süre sonra Reed ve Susan evlendiler. O mutlu günlerinde birçok Avenger üyesi yanlarında oldu. İkilinin Franklin adında bir oğulları oldu. Franklin, anne ve babasının mutant genlerini yüzünden bazı yeteneklere sahipti. Çiftin ikinci çocukları maalesef ölü doğdu. Bununu sebebi ise Susan’ın maruz kaldığı kozmik ışınların vücudunu zayıflatmış olmasıydı.

Karakteri Kimler Yarattı ve Çıkış Tarihi

Karakteri yaratan kişiler Stan Lee ve Jack Kirby’dir. Stan Lee bildiğimiz gibi birçok popüler Marvel karakterinin yaratıcısı, Jack Kirby ise aynı Stan Lee gibi Marvel’ın gözde karakterlerini yaratmıştır. Hatta Marvel’ın bilindik birçok karakteri bu iki dehanın ortaklaşa çalışmalarıyla çıkmıştır. İlk Fantastic Four çizgi romanı 1961 yılının kasım ayında yayımlanmıştır. Türkiye’ye ise 1 Nisan 1988 yılında Alfa yayınları tarafından yayımlanmıştır.



İlgili resim

Karakterin Civil War Günleri

Iron Man’in tarafında olan Reed artık Stark için çalışmalarını hızlandırmış ve gözü hiçbir şey görmemeye başlamıştır. Bu durumdan rahatsız olan Susan, son olarak Bill Foster’ın ölümüyle Reed ve çocukları, kardeşi Johnny ile birlikte terk ederek Secret Avengers’a katılmıştır. Savaş bittikten sonra evlilikleri tehlikede olan Reed ve Susan bir süreliğine Fantastic Four’dan ayrılır ve birbirlerine biraz daha zaman ayırmak için ikinci bir balayına çıkarlar.


mr fantastic comics ile ilgili görsel sonucuKarakterin Güçleri


Mr. Fantastic, tüm vücudunun kütlesini iradesine göre çok yumuşak hale dönüştürme yeteneğine sahiptir. Böyle bir durumda tüm vücudunu yada vücudunun bölümlerini hayal edebileceği şekillere dönüştürebilir, uzatabilir, deforme edebilir, genişletebilir veya sıkılaştırabilir. Bir kağıt kalınlığında düzleşebilir ya da dikiş iğnesinin deliğinden geçebilecek kadar vücudunu daraltabilir. Vücudunu ne kadar uzatırsa veya vücudunun hacmini ne kadar artırırsa gücü o kadar azalır. Ayrıca Mr. Fantastic elastik formunu kullanarak herhangi bir patlayıcı maddenin (yüksek yoğunluklu patlayıcılar hariç) etrafını sararak patlayıcının enerjisini içine alıp emebilir. Tekrardan elastik formunu kullanarak vücuduna temas eden mermileri ters yöne atabilir. Tüm bu güçlerin yanında Reed üstün bir zekaya sahiptir. Uzay mühendisliği, mekanik, kimya, her seviyedeki fizik, insan ve yabancı biyoloji konularında bir ustalığa sahiptir. Yeryüzünde başka boyutlar konusunda uzman olan az sayıdaki insanlardan biridir.  



Karakterin Düşmanları ve Yakın Dostları

Mr. Fantastic’in en büyük düşmanlarından biri orijin kısmında ismi geçen, Reed’in üniversitede oda arkadaşı olan Victor Von Doom, şimdiki ismi ile Doctor Doom’dur. Doom Hegaman’daki devlet üniversitesine burslu olarak girmiş ve ilk defa Reedle ile orada karşılaşmışlardır. Mephisto tarafından öldürülen, öldürdükten sonra ruhu sonsuza kadar işkence görmek üzere Mephisto’nun kontrolü altına alınan annesini – Cynthia’yı – kurtarmak için bilim ve büyü hakkında daha çok bilgi öğrenir. Doom üniversite yıllarında bir varlığın astral şekini diğer boyutlara yansıtan bir makineyi takıntı haline getirir ve annesinin ruhunu Mephisto’nun kontrolünden kurtaracak bir yol olarak görür. Reed, Doom’un yaptığı hesaplarda bir hata olduğunu fark eder ve Doom’u uyarır. Doom kibri yüzünden Reed’i dinlemez. Makinayı tamamlar ama makine çalıştığında Doom’un yüzüne patlar ve yüzünü çizer. Etik olmayan deneyler yaptığını gören üniversite kurulu Doom’u okuldan atar. Doom atılmasını, ayrıca yüzünün çizilmesini sebebi olarak Reeed’i sorumlu tutmuştur. Doom dünyayı dolaşır ve sonunda bir takım zırh yaratmada ona yardım edebilecek küçük Tibetli bir keşiş köyüne gelir. Orada kendine bir zırh yapar. Doom mistik büyüler, hipnotizim, telepatik beceriler, zihin transferi konularında uzmanlaşmıştır. Hatta Doctor Strange Dünya’nın Sihirbaz Yücesi olarak istifa ettikten sonra onun yerini alması uygun görülen adaylar arasına seçilir. Dostları kısmına gelirsek oda arkadaşı Ben J. Grimm’dir. Ben, kolay bir çocukluk geçirmemiş, Hegaman Devlet Üniversitesi'ne futbol bursu ile girmiştir. Reed’in yıldız gemisi projesinde Reed’e yardım etmiştir.mr fantastic comics ile ilgili görsel sonucu


Bir 'Sen Kimsin?' yazımızın daha sonuna geldik. Önümüzdeki hafta görüşmek üzere, kendinize iyi bakın...


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.