Superman Rebirth Cilt 1 İnceleme

İlgili resim

Sitemizdeki ilk Türkçe Rebirth cilt incelemesi yazımızda, pek sevdiğimiz Yapı Kredi Yayınları'nın bizlere gönderdiği Superman Cilt 1: Superman'in Oğlu kitabını ele alacağız. Daha önce birkaç Batman kitabını incelemiştik, sitemizden onlara da ulaşabilirsiniz. Her zaman ki gibi öncelikle baskı kalitesinden başlayalım...

Baskı Kalitesi

Yapı Kredi Yayınları'nın şahsen ülkemizdeki çizgi roman yayıncıları arasındaki en iyi yayıncılardan biri olduğunu düşünüyorum. JBC ve YKY sektöre yön veren ve her geçen gün kendisini daha da geliştiren kaliteli çizgi roman yayıncıları. Superman Rebirth Cilt 1'in de bu açıdan hiçbir sıkıntısı yok. Gayet kaliteli ve oturaklı bir baskıya sahip kitap. 176 sayfadan oluşan kitap, normal (soft) kapağa sahip. Kitabın kapağı aşağıda yer almaktadır.


DC Rebirth-Superman Cilt 1-Superman

Yazar-Çizer Ekibi

Eserin yazar koltuğunda Peter J. Tomasi oturuyor. Kendisi aynı zamanda Super Sons Rebirth serisinin de yazarlığını yapmış bir isim. Rebirth'ten önce çıkan ve YKY'nin Türkçe'ye kazandırdığı bir diğer cilt olan 'Superman'in Son Günleri' kitabının yazarı. Blackest Night: Green Lantern Corps gibi ses getiren bir eserin de yazarı Peter J. Tomasi. Kitabın çizeri ise daha önce Robin Rises, Blackest Night: Green Lantern Corps eserlerinde Peter J. Tomasi ile birlikte çalışmış olan Patrick Gleason. Aynı zamanda Aquaman: Kingdom Lost, Year of Blood kitaplarının da çizeri. Daha önce birçok kez bir arada çalışmış olan ikili, Superman Rebirth serisini bizlere sundu. Peki ama öncesinde neler yaşandı? Gelin biraz da bu soruya odaklanalım.

Ä°lgili resim

Superman Rebirth Öncesinde Neler Yaşandı? (Spoilersız)

Öncelikle bu kısımın spoiler barındırmayacağını belirtmekte fayda var çünkü bu anlatacaklarım Superman Rebirth serisinde yaşanan olaylar değil, öncesinde yaşanan olaylar. Her şeyden önce Convergence serisinde yaşanan olaylar sonucunda Pre-Flashpoint evreninin Superman'i, New 52 evrenine karısı ve oğlu ile beraber taşınmıştır. Küçük Jonathan ile beraber White soyadını alarak yaşamlarına devam ederler, ancak New 52 evreninin kendi Superman'i ölünce işler değişir ve Rebirth hikayesi böylece başlar.

*Bundan sonraki kısımlar Superman Rebirth Cilt 1 spoilerı barındırmaktadır.

superman rebirth ile ilgili görsel sonucu

Hikaye Pre-Flashpoint evreninden gelen Superman'in, New 52 evreninin Superman'inin öldüğünden emin olmak için çabalamasıyla başlıyor. Yaptığı çalışmalar sonucu Superman'in geri gelemeyeceğini öğrenen Pre-Flashpoint Superman'i, eski kostümünü tekrar giyiyor ve Rebirth serisinin yeni Superman'i olarak işe koyuluyor. Superman Rebirth serisi olayları iyi kavramak için bol bol ön okuma yapılması gereken bir seri. Benim size naçizane tavsiyem elinizden geldiğince, bu ciltten zevk almak için ön okumalar yapın. Eminim yaptığınız ön okumalar bu hikayeden alacağınız zevki, keyfi arttıracaktır. 

Bu cilt aslında bizlere Superman ile küçük oğlu Jon'un ilişkisini anlatıyor. Convergence olayı sırasında Batcave'de doğan Jon ile babasının ilişkisini, babasının ona öğretmek istediği bazı ilkeleri çok iyi yansıtıyor kitap. Tabii ki aralara aksiyon da serpiştiriliyor ve bu sayede okurken insanı sıkmayan, akıcı ve güzel bir baba oğul hikayesi sunmuş oluyor bizlere Superman Rebirth Cilt 1. Özellikle Superman'in oğlu Jon'a karşı kahramanlık ve 'S' sembolü hakkında söyledikleri çok etkileyici. Jon'un babasına hayranlıkla bakması ve büyüyünce onun gibi olmak istemesi ise aynı şekilde duygusal...

Ä°lgili resim
Babasına gururla bakan, bir gün onun gibi olmak isteyen şu tatlı surata bir bakın.
Kitap boyunca Jon'un duygularını ve gelişimini okumak harika. Convergence sırasında tanıştığımız ve Lois & Clark hikayesinde büyümesini, gelişimini gördüğümüz bir karakterin bugünlere gelmesini görmek keyif veriyor okurken. Ayrıca cildin sonunda karakteri Batman ve Wonder Woman'la tanışırken görmek, cildi sonlandırmak için en başarılı final karesiydi. Güçlerini kullanmayı yavaş yavaş öğrenmeye başlaması ve her geçen sahnede kendini daha da geliştirmesini görmek, sadece bu kitap için değil, ileride basılacak olan ciltler için de güzel ve süreklilik getirecek bir olay.

Kitabın çizimleri ise gayet güzel. Yer yer bazı aksiyon sahneleri karmaşık çizilmiş olsa da genel olarak göz yormayan ve rahat anlaşılan çizimler bulunuyor kitapta. Jon'un kontrolünü kaybettiği çizimler başarıyla yansıtılmış. Kitabın çizim açısından hiçbir sorunu yok. Hem aksiyon sahneleri hem de aile ilişkilerinin anlatıldığı sahneler oldukça güzel yansıtılmış. Özellikle Jon'un babasına gözleri parlayarak, gurur duyarak baktığı sahnelerde duygu çok güzel aktarılmış.

Bu hikayeyle beraber Rebirth serisine Superman'in iyi bir başlangıç yaptığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Gerek hikayesiyle, gerek çizimleriyle Superman Rebirth, başlayabileceğiniz ve keyif alarak okuyabileceğiniz bir kitap. Henüz sadece ilk cildi yayınlanan kitabı biz alıp okumanızı tavsiye ediyoruz. Eminim memnun kalacaksınız ve diğer ciltleri de çıkınca alacaksınız. Sitemizde incelemelerimize devam edeceğiz, takipte kalın!

Puan: 8.6

4 yorum:

  1. Superman'i sevmeme rağmen luise&Clark'dan başlayıp rebirth'e kadar okudum ve çok güzel bir hikayeye sahip bu çizgi romanlar.Ayrıca yakın zamanda Green Arrow cilt 1 incelemesi bekliyorum 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Loise and Clark hikayesi ve ardından çıkan Superman Rebirth hikayelerini ben de çok beğeniyorum. Umarım sitemizde diğer ciltlerinin de incelemesini yapabiliriz. Green Arrow Cilt 1 incelemesi için Çizgi Düşlerle irtibata geçeceğiz, iyi okumalar!

      Sil
  2. Tek solukta okudum..Çok güzel bi inceleme olmuş 😊

    YanıtlaSil
  3. Türkçe cilt incelemelerinizi beğenerek takip ediyorum satın almadan önce bilgilendirici oluyor lütfen green arrow rebirth cilt 1 incelemeside yazın merak ediyorum kitap hakkında görüşlerinizi

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.