'Sen Kimsin?': Red Hood

red hood hd ile ilgili görsel sonucu

Bugün “Sen Kimsin?” serisinde ele alacağımız ilk DC karakteri olan, Red Hood'un hayatını inceleyeceğiz. Bakalım ikinci Robin olarak karşımıza çıkan ve çizgi roman tarihinin en ilginç olaylarından birinin yaşandığı orijin hikayesine sahip olan anti kahramanımızın orijin hikayesi neymiş?


Karakterin Orijini

Tam ismi Jason Peter Todd olan ve Gotham şehrinin gecekondu bölgesinde büyüyen karakterimiz, kolay bir çocukluk geçirmemiştir. Babası, Willis hapis cezası ile sonuçlanan küçük çapta bir dolandırıcıydı. Cezası bitmesine ve hapishaneden çıkmasına rağmen eve dönmeyen babası, uyuşturucu bağımlısı üvey annesi Catherine ile Jason'u terk eder. Jason lastik ve araba parçalarını sökerek evi geçindirmeye başlar. Bir süre sonra üvey annesi aşırı doz uyuşturucudan ölür. Jason sokaklarda tek başına yaşamaya başlar. Annesi ölmeden önce nasıl evin geçimini sağlıyorsa Jason gene lastik ve araba parçalarını sökmeye devam eder ta ki o güne kadar...

red hood hd ile ilgili görsel sonucu

Bir gece Jason ara sokakta park edilen Batmobil'i görür ve hemen işe koyulur. Jason Batmobil’in tekerleklerini sökerken haliyle Batman'e yakalanır. Ama korkup kaçması yerine Batman'in karşısında dik durarak Batman'i etkilemeyi başarır. Batman aynı ilk Robin olan Dick Grayson gibi Jason Todd'u evlat edinir. Jason'ın potansiyelini görünce onu Robin olarak eğitmeye başlar. Jason Todd, Dick Grayson'dan sonra ikinci Robin olarak Batman'in yanında yer alır. Batmanle çıktığı görevlerde Batman'in ilkelerine zaman zaman karşı çıkan Jason tecavüzcü ve katil gibi kötü adamları döverken onlarda büyük hasarlar bırakır ve kimi zaman ise onları öldürmek ister. Batman ise her seferinde Jason'a kurallardan bahseder ve aşmamaları gereken o çizgiyi aşarlar ise geri dönemeyeceklerini söyler.

red hood hd ile ilgili görsel sonucu

Jason bir gün eski mahallesinde dolaşırken komşusu ona babasından kalma bir kutu verir. Kutunun içerisinde ailesinin fotoğrafları ve doğum sertifikası vardır. Doğum sertifikası hasar görmüştür ama annesinin adının bir kısmı yazmaktadır. Gerçek annesini bulmak için Batman'in tüm teknolojisinden yararlanan Jason, annesinin Etiyopya'da gönüllü sağlık personeli olarak çalıştığını öğrenir. Batman'i Afrika'ya gitmeye ikna etmenin yollarını düşünürken Batman, Jason'a Afrika’ya gitmeleri gerektiğini söyler. Bunun asıl sebebi ise Joker'in yardım aşılarının ve ilaçlarını kendi Joker gazı ile değiştirip bir çok kişinin ölümüne sebep olmasıdır. Joker bu işi Jason'ın annesi Sheila'yı kullanarak yapmaktadır. Annesinin Joker'in elinde olduğunu öğrenen Jason, Joker'in karşısına çıkar.


death in the family comic book joker arabic ile ilgili görsel sonucu






Joker, Jason’ı etkisiz hale getirir. Joker levye ile Jason’ı neredeyse tüm kemikleri kırılana kadar döver ve çizgi roman evreninin en acımasız olaylarından biri yaşanır. Bu durum karşısında DC’ye birçok tepki gelir sonuçta ölümüne dayak yiyen kişi 16 yaşında bir çocuktur. Ne kadar tepki gelse de DC kararının arkasında durmuştur. Joker bir süre sonra Jason ve annesinin olduğu alana bir bomba yerleştirerek oradan uzaklaşır. Annesi bağlandığı iplerden kurtulur ve daha yeni kavuştuğu oğlunu sırtına alır. Tam kapıdan çıkacakları zaman bomba patlar ve ikisi de ölür. Jason Todd’un ölümü çizgi roman tarihinin ilk halk oylaması olayıdır. Joker'in Jason'ı öldüresiye dövdüğü sayının son sayfasında DC bir telefon numarası bırakmıştır ve okurların Jason'ın kaderini belirlemesini istemiştir. Çok az bir farkla okuyucular Jason Todd’ın ölmesinden yana oy kullanmıştır. Tabii ki de çizgi roman evreninde ölmek o kadar kolay değildir. SuperBoy Prime hapsolduğu boyutlar arası hapishanenin duvarlarını yumruklar ve zamanda kırılmalar meydana gelir. SuperBoy Prime'ın yarattığı kırılmalar sayesinde Jason Todd hayata geri döner. Ama hafızası yerinde değildir. Lazarus Pit'in insanı gençleştiren suları sadece fiziksel değil hafızayı yerine getirildiğine de inanılıyordur. Jason Todd suyun içine girdiğinde sadece Joker'in ona yaptığı işkenceyi hatırlar. Gotham'a geri döndüğünde ise aklında olan tek soru Batman'in kendisini öldüren Joker'i neden öldürmediğidir. Jason Todd Gotham'a Red Hood olarak geri döner. Ancak bu sefer Jason, Gotham’ı korumak için geri dönmemiştir. Şehirdeki uyuşturucu satıcılarının başındaki isimleri çağırarak bir toplantı yapan Jason onlara en iyi askerlerinin kestiği kafalarını göstererek anlaşmaya zorlar. Şartlar basittir. Kazandıkları paranın %40'ını alacaktır. Ancak okul çevresinde ve çocuklara satış yapılmayacaktır.
İlgili resim


Karakteri Kimler Yarattı ve Çıkış Tarihi

2005 yılında çıkan Batman: Under the Red Hood çizgi romanında Judd Winick hikayeyi kurgulamış, Doug Mahnke ise hikayenin çizeridir. Ayrıca Judd Winick Batman, Green Arrow, Shazam, Catwoman gibi karakterlerin bazı sayılarını yaratmıştır. Jason Todd 1983 yılında Batman #357'de ilk olarak karşımıza çıkmıştır.


Karakterin Güçleri 

Bruce tarafından evlat edildikten sonra Jason, hem özel öğretmenlerden hem de Bruce'dan mükemmel bir eğitim aldı. Bilim, Matematik, Tıp, Coğrafya, Kriminoloji, Dünya Tarihi ve İngilizce olmak üzere birçok konuda bilgiye sahiptir. Eski bir Robin olan Jason Todd, Batman tarafından eğitilmiş birinin tüm yeteneklerine sahiptir. Dirilişinde sonra savaştaki bilgilerini ilerlettir. Patlayıcı madde, strateji, zehir, silah, antitoksin gibi savaşırken işine yarayacak eğitimi alır. Vücudunu zirveye ulaştıracak şekilde eğittilir ve birçok olimpik atlete nazaran fiziksel olarak üstün bir hale gelir. Gotham'a döndüğünde ise son derece tehlikeli bir dövüş sanatçısı olduğunu kanıtlar. Jason'ın dövüş tarzı vahşet, güç ve hız üzerine yoğunlaşıyor. Kendisi Aikido, Capoeira, Karate, Ninjutsu, Savate, Krav Maga, Kickboks ve Tae Kwon Do alanlarında usta olduğunu kanıtlamıştır. Bu becerilerle, DC'nin en iyi dövüş sanatçılarından biri olarak yerini korumayı başaran Jason Todd, dünyadaki en ölümcül insanlardan biri olarak görülebilir.
red hood comic book ile ilgili görsel sonucu


Karakterin Düşmanları ve Yakın Dostları

James Gordon, Black Mask, tabii ki de kendisini öldüresiye döven Joker ve öldükten sonra Joker'e o son yumruğu atmamış olan Batman'de Red Hood'un düşmanları arasında. Dost diyebilir miyiz bilmiyorum ama Red Hood ne kadar Batman'in ilkelerine ters düşse de kendisi Bat-Family'nin bir üyesi. Batgirl, Red Robin, Damian Wayne, Alfred Pennyworth ve Nightwing'i bu kategoriye koyabiliriz.

Sizlere Red Hood hakkında bahsedeceklerim bu kadar. Önümüzdeki hafta farklı bir karakter tanıtımıyla daha görüşmek dileğiyle. Kendinize iyi bakın...

1 yorum:

  1. Çok güzel bir şekilde açıklamışsınız teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.