Rebirth Günlükleri-1: Superman #33 İnceleme

'Rebirth Günlükleri' Yazı Serisi Nedir?: 

'Rebirth Günlükleri' yazı serisi sayesinde sizlere Rebirth hakkında sunmak istediğimiz her şeyi sunacağız. Gerek haberler olsun gerek incelemeler olsun Rebirth ile bağlantılı olan bütün yazılarımız bu başlık altında olacak. Böylece sitemizin arama kutusuna sadece Rebirth yazarak bu yazılara ulaşmış olacaksınız. 

Superman serisi bildiğiniz gibi bu sayıyla 'Imperıus Lex' adlı yeni arcına girişini yaptı. Peki sayı nasıl başladı? Gelin yakından inceleyelim.

Konusu

Superman ve Lex birlikte çalışarak Metropolisi kurtarırken, Apokolips'ten gelen 2 vatandaş Darksied'in ölümüyle boşta kalan tahtı doldurması için Lex'i kaçırırlar. Daha sonra Lex Superman'den yardım ister ve olaylar gelişir...


Sayının başlangıcında 2 Apokolips'li vatandaşın diyaloglarını ve sonra da halk içinde ki krizi görüyoruz.Metropolıs'e gelince de Superman ve Lex'in beraber halkı kurtardığını görüyoruz, zaten artık herkes bu ikiliye alışmış ve sevmiş durumda o yüzden her şey şimdilik normal gidiyor.

Bu sırada Apokolıps'in de bir iç savaşta ve tahtının boş olduğunu olduğunu unutmamak lazım. İkilinin suçluları yakalama durumu devam ederken Superman eline lamba direği alırken Lex ise yangın musluğu alır ve hırsızlara doğru fırlatırlar ve suçlu macerası burada sonlanır.


  Lex işini bitirmiş Lexcorp Building'e dönerken hiç beklemediği bir sürprizle karşılaşır, bu sürpriz ise sayının başında halkları için bir şey yapmak isteyen 2 Apokolıps'li vatandaştır. Lex'in kafasına kostümü ve görmesini etkisizleştiren bir kask takıp, onu özlediklerini ve kaderini yerine getirmesini söylerler. Açıkçası vatandaşlardaki istikrar beni tatmin etti.

Bu arada Clark eve gelir ve ailesiyle her zamanki gibi küçük ama tatlı bir sohbet yapar, ancak birden Clark ve Jon'un başına bir ağrı girer, bir süre sonra ağrıları geçer ve dışarı yürüyüşe çıkarlar. Tabi bu yürüyüşleri çok uzun sürmez, aniden karşılarına kocaman bir robot çıkar ve içinden Lex yardım ister, Clark ve Jon bir anda Superman ve Superboy olur. Yine muhteşem bir baba oğul dayanışmasından sonra robotlar yerde kalır ama yukarıya ışık saçan bir küp yükselir.

Bir anda küpün etkisi altında kalırlar.vSonucunda Clark, Jon ve Lois kendilerini farklı yerlerde bulurlar. Sayımız sonlanır.



Görüşlerim

Gözüme takılan unsurlardan bir tanesi çizerimizin alan genişledikçe yani detay arttıkça kalitesinin düştüğü oldu. Hikayenin akıcılığına gelirsek zaten baştan beri akıcılığını hep koruyan güzel bir seri ve yeni story arca da güzel ve kendini okutan bir giriş yapıp sonda yine bizi heyecanlandırıp, merak içinde bırakan bir bitiriş ile sayıyı bitirdiler. Superman en sevdiğim karakterlerin başlarında geliyor ve kendi serisinin de iyi gitmesi beni tabii ki sevindiriyor. Ben sayıyı okurken de incelemeyi yazarken de zevk aldım umarım sizde aynı zevki almışsınızdır. Sonraki incelemelerimizde görüşmek üzere. Hoşçakalın...




Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.