'Sen Kimsin?' Thanos

thanos hd wallpaper comic ile ilgili görsel sonucu

Bugün sizlerle 2018 yılının belki de en çok beklenen filmi; Avenger: Infinity War filminin kötü karakteri, Thanos’un  orijin hikayesini anlatacağız.

Karakterin Orijini

İlgili resimHikayemiz, Celestias adındaki tanrıların insana benzeyen ama süper güçlere sahip ve uzun ömürlü “Eternals” adı verilen bir ırk yaratmasıyla başlıyor. Eternals ırkı Satürn’ün uydusu, Titan adlı gezegende yaşıyor. Eternals’ların kralı A’Lars ve kraliçe Sui-san’ın iki oğlu oluyor. Doğan oğullardan birisine Eros, diğerine ise Thanos ismi veriliyor. Ama Thanos, insana benzeyen Eternals ırkına neredeyse hiç benzemiyor. Teni mor, cildi biraz kırışık ve diğer Titanlar’a nazaran daha çok güç ve fiziksel yeteneklere sahip olarak doğmuştur. Peki kime mi benziyor? Deviantlar’a. Deviantlar ise Eternals’ların düşmanı. Thanos’un onlara benzemesinin nedeni de “Deviant Syndrome” adı verilen genetik bir anormallik. 

Thanos aile arasında kardeşi Eros ile daima eşit görülmüş ve dışlanmamıştır. Fakat, Eternals halkı için korkulan bir Prens olmuştur. Hem fiziksel olarak hem de sahip olduğu güçler yüzünden halkı tarafından hiçbir zaman kabul görmemiştir. Yıllar geçmiş ve Eros, Titan halkının lideri olup babasının yerine geçmiştir. Bunun üzerine Thanos gün geçtikçe yalnızlaşmış ve sahip olduğu güçleri geliştirmiştir. Bir gün Thanos, Titan halkının yıldız gemilerinden birini çalar ve birçok güneş sistemine giderek özel ordusu için paralı asker toplamaya başlar. Küçük bir filo ile doğup büyüdüğü gezegene nükleer cihazlar bırakarak ailesi dahil yüz binlerce Titanlı’nın ölümüne yol açar. Kendisini Titan’ın yeni hükümdarı ilan eder ve gezegende ölmekten kurtulan tüm Titanlılar’ı kendisine köle yapar. Bu sayede Thanos “Deli Titan” unvanını alır. 
thanos ile ilgili görsel sonucu

Thanos yetişkinlik döneminin bir noktasında Death ile tanışır  ve ona aşık olur. Thanos, Death’e olan aşkını kanıtlayabilmek için her şeyi ve herkesi yok etmek ister. Fakat bunu yapmak için güce ihtiyacı vardır. Çizgi romanlar da “Kozmik Küp” olarak geçen, MCU'da ilk olarak Avengers filminde gördüğümüz Tesseract’ı ele geçirmek için Thanos dünyaya gelir. Thanos nihayetinde kahramanlar tarafından yenilgiye uğrar ama pes etmez. Bir kez daha her şeyi yok etmek için geri döner ve bu geri dönüşü çizgi roman dünyasının en meşhur hikayelerinden birisi oluverir. Bu defa “Infinity Stones” adlı altı tane taşın peşine düşer. Bu taşların hepsini bir araya getiren kişi büyük güçlere sahip olacaktır. Thanos bunu “Infinity Gauntlet” adlı çizgi romanda başarıyor. Parmağını tek bir şıklatmasında evrendeki  bütün canlıların yarısını yok ediyor. Karşısına çıkan bütün süper kahramanları yeniyor. Buna Avengers da dahil. Hatta Spider-Man’in kafasını kopartıyor. 2018 yılında çıkacak filmde ise Thanos, bu kadar vahşi bir kavgaya yaş sınırlamasından dolayı girmeyecektir.

Karakterin Güçleri

Thanos doğduğu günden bu yana korkulan biri olmuştur, bunun tek sebebi ise fiziksel özelliği değildir. Thanos, Eternals ırkının süper insan gücü, dayanıklılığı, çevikliğinin yanında vücudu ısıya, elektriğe, soğuğa, radyasyona, toksinlere, yaşlanmaya ve hastalıklara karşı dirençlidir. Telekinesis, telepati ve maddeleri manipüle edebilir. Olağanüstü kozmik patlamalardan sağ kurtulabilir. Thanos sadece fiziksel değil bilgi bakımından da güçlü bir karakterdir. Yeryüzünde her şeyin ötesinde geniş bir bilimsel bilgiye sahiptir ve usta bir stratejisttir.

thanos hd wallpaper comic ile ilgili görsel sonucu

Karakteri Kimler Yarattı ve Çıkış Tarihi

Thanos karakteri Jim Starlin ve Mike Friedrich tarafından yaratılmıştır. Thanos yaratılırken DC karakteri olan Darkseid’dan esinlenerek yaratıldı ve 1973 Şubat ayında Iron Man #55 ile karşımıza çıktı.

Karakterin Düşmanları ve Yakın Dostları

Karakterimiz bütün evreni karşısına alan birisi olduğu için düşmanları Avengers  üyelerinin dışında Abigail Brand, Adam Warlock, Doctor Doom, Black Bolt, Fantastic Four, Odin, Drax, Gamora, Star-Lord gibi isimler en başta yer alırken dostları kısmına bir şey yazmak pekte mümkün değil. Ancak Death ile zamanında bir takım ilişkisi olmuştur.

thanos hd wallpaper comic ile ilgili görsel sonucu

Sizlere Thanos hakkında bahsedeceklerimiz bu kadar. Karakteri Infinity War filminde göreceğimiz için oldukça heyecanlıyız. Filme gitmeden önce, filme tam anlamıyla hazır olmak için sitemizde Infinity War Günlükleri yazılarımıza göz atabilirsiniz. Esen kalın!

4 yorum:

  1. Çok çok iyi bir yazı olmuş bu bölüme sadece MARVEL/DC karakterlerine ayrılmaması çok iyi olmuş Star Wars falan da gördüm bu şekilde her kesime hitap ediyor...

    YanıtlaSil
  2. Bir de istek kabul ediyorsanız oğlu Thanes ve Dr Doom hakkında da bir yazı yazabilir misiniz acaba çoğu kaynakta yok bu tür bilgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle teşekkür ederim. Soruna gelirsek okurlarımızdan istek kabul ediyoruz. Dr. Doom ve Thanos'un oğlu Thane (Thane hakkında ne kadar bilgi bulabilirim emin değilim ama elimden geleni yaparım.) hakkında bir yazı hazırlayabilirim. Fakat bu yazı biraz geç kalabilir. Bu dönemim biraz yoğun geçtiği için bir süreliğine ara verdim. Ama ay sonuna kadar istediğin karakterlerden birinin yazısını sitede bulabilirsin.

      Sil
    2. Ahmet Thane yazısı yayında, iyi okumalar...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.