Thanos #13 İnceleme - Thanos Galip



Dürüst olayım. 1 sene önce olsa bu seriyi okumazdım. Neden mi? Çünkü Thanos hiçbir zaman ilgimi çekmemiştir. Doğru. Nedeni kim bilir? Belki de ona rastladığım çizgi romanlarda onu ortalığı yıkan bir dev gibi (Civil War II #0) gördüğüm içindir. Maalesef Jeff Lemire dönemini okuma şansım da olmadı. Peki ne mi oldu? Infinity Gauntlet. Nasıl bir şey olduğunu bilmediğim kitap benim hem kozmik olaylara hem de Thanos’un hikayesine inanılmaz meraklı olmamı sağladı. 

Cidden okumadıysanız harçlığınızı biriktirin ve gidip Infinity Gauntlet alın.

Bu seriyi tek isimle çok güzel açıklamışlar: Thanos Wins (Thanos Galip). Sadece bir düşünün sizce Marvel evreninde yıllar sonra ne olacak? Yaşamların, savaşların, ölümlerin sonunda ne olacak? Buraya göre tek bir kaçınılmaz son var o da Thanos. Her zaman öyleydi ve her zaman öyle olacak.

Fethedilen başka bir gezegen, öldürülen başka milyonlar, Thanos yine zafer kazanmış ama bundan yine keyif almıyor. Adını haykıranlar, onun önünde eğilenler hiçbiri onu memnun etmiyor. Ama bu tek bir saniyede değişebiliyor. Gökten yağan kan. Ölümün tatlı kokusu. Thanos'un sevdiği tek şey bu. Ama bunun nedeni ne Ölüm Hanım ne de Thanos'un kendisi. Bunun nedeni kozmik Ghost Rider.

Donny Cates'e hakkını vermek gerek. Daha ilk sayıdan beyinleri patlattı ve daha yeni başlıyor. Hikayeyi baştan aşağı düşündüğü çok belli, üzerine çalışılmış bir hikaye. Çünkü her şey kusursuz hareket ediyor. Cates sadece tabloya bakıyor ve size korkunç bir uyku hikayesi anlatıyor. Aslında korkunç olan ama tek kelimesini kaçırmak istemediğiniz türden bir hikaye. 

Geoff Shaw'a ise ne denir bilmiyorum. Her saniyedeki gerek detayı gerek vahşiliği harika vermiş. Bir panele baktınız da o kişinin ne söyleyeceğini öğrenmek için okumanıza gerek yok. Sadece karşınızdaki resme bakın. Bakın ve yazıların yazmadığı duyguları görün. Renklendirmen olan Antonio Fabela ise zaten Marvel'da en iyi çizime sahip kitapların başlarında. Kendisi kesinlikle bundan sonra yakından takip edeceğim çizerler arasında. Sayının hem çizim hem renklendirme hem de hikaye açısından bence hiçbir sorunu yok. 

Not: Yazının bundan sonraki kısmı Thanos #13 için spoiler içerir. Eğer hala sayıyı okumadıysanız okumanızı tavsiye ediyoruz.

Uzayda motosikletinizle yolunuzu katliamla açıp ardından Thanos'un önüne park edip, söylediğiniz ilk şey "Hey, benimle gelmen gerek, ahbap." ise ya ölüme susamışsınızdır ya da delinin önde gidenisinizdir. Saniyeler önce ölüme doyduğu için ben deli ile devam edeceğim. Peki sizce Thanos'un bu duruma tepkisi ne olabilir?



Sürücü Thanos'u bir salona getirip, Zaman Taşını patronuna teslim ediyor. Peki bunun anlamı ne olabilir? Kim Thanos'u karşısına alabilir. Kim tahtında rahatça otururken Thanos'un öfkesini hiç çekinmeden üstüne çekebilir. Cevabı görebildin mi Thanos?


Hala göremiyor musun? Çoktan kazandın Thanos...

Hikaye: 9,5
Çizim: 10
Kapak: 9

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.