Aile Olayları-Amazing Spider-Man #799 İnceleme


Amazing Spider-Man 799. sayısı ile hem büyük bir sayıya gelirken hem de hikayedeki en büyük çizgiyi çekiyor. Olayların artık geri döndürülemeyeceği kısımdayız. Bu aslında belki son aylarda gördüğümüz en iyi Spider-Man sayısı olabilirdi ama birkaç minik ve sinir bozucu olay yüzünden sonunda çizgi romanı ittiresim geldi. Merak etmeyin, incelemede herhangi keyif kaçırtacak bir spoiler bulunmamakta.

Bu sefer bir farklılık yapıp karışık gitmek yerine ilk iyi şeylerden bahsedip sonra kötü veya beğenmediğim kısımlara geçeceğim. İlk olarak muhteşem Red Goblin. Kendisi acayip güçlü ve okurken çok heyecan veren bir karakter. Kendisi iki çılgın Spider-Man düşmanın bir araya gelmesi. Bu Norman aile dramasını daha iyi hala getirmiş. Slott zaten bunu hazırlıyordu uzun zamandır. Red Goblin ile Osborn ailesinin karşılaşması. Sayıya ve aksiyona bu çok iyi yedirilmiş.



Artık çizimden bahsetmem gerek mi diye düşünüyorum ama önceki sayılarda yeterince övdüğümü düşünüyorum. O yüzden sayının diğer bir sevdiğim yanı olan aksiyondan bahsedelim biraz. Sayının aslında tek bir tane ve büyük aksiyonu var. Red Goblin vs Spider-Man'in muhteşem arkadaşları. Kimin kazandığını söylemeyeceğim ama bence siz tahmin edebiliyorsunuz. Çok heyecanlı ve güzel hazılanmış bir dövüştü. 

Şimdi sevmediğim yerlere geçelim. İlk olarak bu sayı biraz acele hazırlanmış. Bazı sayıdaki önemli detaylar hızlı atlanmış ama asıl sevmediğim yer Spider-Man'in dönüşüydü. Önceki sayının sonunda sefil düşmüş Spider-Man'in hemen bu sayıda ayağa kalkıp geri dönüşü hiç heyecan verici değil ve aceleye getirilmiş. Tabii bunlar hep 800. sayıya her şeyi yetiştirmek için anlayabiliyorum ama bu kadar da hızlı yapmasaydınız. Bu önceki sayı sonunun önemini direkt yok etmiş oluyor.



Diğer bir sevmediğim olay ise sayının sonuydu. Ne kadar gereksiz ve sadece Osborn draması yaratmak için konulan bir sondu. 800. sayı Spider-Man ve Red Goblin'in özel sayısı olması gerekiyordu. Demek istediğim böyle bir harekete gerek yoktu. Ben elimdekilerle mutluydum, başka bir hamle yapılmasına gerek yoktu. Bu hamlenin doğru olup olmadığına sayıyı okuyup siz karar verin.

Kısacası, 800. sayıya bu kadar yakın olduğumuz bu anda minik bir hayal kırıklığı yaşadım. Bazı senaryo hataları cidden canımı sıktı. Umarım ki 800 cidden adının karşılığını verir ve seriye güzel bir nokta koyar. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere, hoşçakalın.

Notum: 7.0

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.