Doomsday Clock #3 ve #4 İnceleme


Doomsday Clock serisine hız kesmeden devam ediyoruz. Bugün 3. ve 4. sayıları inceliyoruz. 4 hakkında pek fazla şey söyleyemeceğim çünkü daha çok bir karakter geçmişi gösteriyor ve pek denilebilecek bir şey yok ama 3. sayı bomba. Sayıları okumadıysanız incelemede arada bazı spoilerlar bulunmakta.

Üçüncü sayıda artık olaylar biraz genişlemeye başlıyor. Batman ile Rorschach arasındaki tanışma güzelce dengelenmiş ve mutlu ettirici şekilde sayı içinde ilerledi. Yeni bir Rorschach olsa da öncekinden davranış olarak pek fark olmadığı için (maskesizken bir pısırık olsa da) yeni hissettirmiyor. Ozymandias olayı ise sayda en heyecanla okuduğum yerlerdi. Aksiyon olsun, heyecan olsun hepsi üst düzeydeydi. Son olaraksa Marionette ve Mime çılgın gibi kendilerini bazı tehlikeli işlere sokuyor. O olay şu anlık sessiz ilerlese de ileride büyüyeceğine inanıyorum.



Sayıda birde anlamadığım siyah beyaz film ile biraz üzücü Johnny Thunder sahneleri var. Ne kadar gerekli tartışılır. Benim için merak ettiğim yerleri ortadan kesen bir yer gibiydi ama bu seriden anladığım kadarıyla her gördüğümüz minik olay ve sahne ileride önemli bir yere sahip olacak.

Dördüncü sayıda olay ilerlemesi olarak pek bir ilerleme yok. Yeni Rorschach'ın geçmisini sayının çoğunda okuyoruz. Arkaplanı güzelce dolduruyor ve karakter gelişimine katkısı bulunuyor. Ne yazıkki Reggie benim önemsediğim bir karaktere dönüşmedi. Hikayesi iyi ama bazı sahneler dışında etkileyemedi. O sahnelerde zaten Moth-Man'in vurucu ve şaşırtıcı sahneleriydi.



Gary Frank'in çizimleri çok güzel. Üçüncü sayıda daha çok arkaplan detayına odaklanırken dördüncü sayıda daha çok karakterlerin yüzlerini ve duygularını daha detaylı gösteren bir çizim sergiliyor. 9 panel tekniği yine çok güzel kullanılmış. Az diyalog varmış gibi hissettirse de bu sadece panel sayısından dolayı kaynaklanan bir yanılma yoksa diyalog yeterince bulunmakta.

Sonuç olarak 3.sayı etraftan konu yağdırırken 4. sayı daha sessiz ve arkaplan dolduran şekilde ilerliyor. Reggie'nin Arkham'daki olayları ve aşık pandomimlerin hikayesi sonraki sayıyı beklememe yetecek konular. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere ve hoşçakalın.

3. Sayıya Notum: 9.3
4. Sayıya Notum: 7.0

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.