Hal Jordan & The Green Lantern Corps #41 İncelemesi | Spoilersız

Hal Jordan Unchained!

-Hal vs Zod Raunt 1'in Sonu-


İncelemeye başlamadan önce şu yukarıdaki görselin güzelliğine vurgu yapmak istiyorum! Tyler Kirkham'ın muhteşem varyant kapağına hayran kalmamak mümkün değil... Kişisel bir yorum da ekleyeyim (her inceleme kişisel değilmiş gibi sanki): Varyant'lar çizgi roman almamın sebebidir. Bir sanatçının hikayeye vurgu yapacak şekilde özene bezene dramatik bir görsel hazırlaması ve o görselin içinizdeki çocuğa hitap etmesi, çizgi romanı elinize aldığınızda yarattığı duygu, özen vere vere saklamanız veya (dijital okursanız eğer) duvar kağıdı olarak ayarlama isteği...

Bu kadar fanboyluk yeter... Önceki incelemelerimde bahsettiğim gibi Robert Sandoval tekrar arka koltuğa oturuyor ancak anlaşılan, DC bu hikayenin final bölümünü çizmeyi bu iş için uygun bir isme bırakıyor. Peterson'ın çizimleri Sandoval'ınkini neredeyse aratmayacak düzeydeki keskinlikte ve parlaklıkta.



Gelelim hikayeye: Vendetti'nin hikayesi kişisel bir kavgayı anlatıyor. İnsan Kryptonluya karşı! Asker Askere karşı! Evrenin en iyi Green Lantern'ı, Zod'a karşı! Sinematik bir kavga ile bu iki karakterin, iyinin kötüyle savaşını panel panel takip ediyoruz. Hal Jordan'ın burada dezavantajda olduğunu unutmamak lazım, burası Zod'un dünyası ve 2 sarı güneşin etrafında dönüyor. Aksiyona doyuran bir sayı olduğunu rahatça söyleyebilirim, çizimler belirttiğim gibi çok iyi ve sayfaları uçarcasına çeviriyorsunuz. 



Bu sayının sonlanma şekli, belki de bu sayı ile ilgili tek sevmediğim şey olabilir. Spoiler vermeden söylemek gerekirse hakem oyuna müdahale ediyor. Tabii ki bu kavga burada bitmiyor ve bitmeyecek. O yüzden bu incelememin adı "Raunt 1'in Sonu" oldu. 

Hal Jordan'ın bu sayının sonunda gelişen olaylarla eskisi kadar idealist olmadığı veya olamayacağını görüyoruz. Belki de uzun süre bu kadar iyi bir villian ile karşılaşamayacak olsak da, Hal Jordan'ın nasıl değişeceğini merakla bekliyorum. 



8.9/10

Yazan:

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.