Hal Jordan & the Green Lanterns #39 İncelemesi

Hal Jordan'ın Yerinde Olsan Ne Yapardın?

Zod'un İradesi 3.bölüm - Hal Jordan & the Green Lanterns #39 İncelemesi


Hal Jordan ve Green Lantern'ların Zod'a karşı mücadelelerinde işler kızışıyor. #38'de Hal'ın yüzüğünü takıp serbest kalan Kyle Rayner bu sayıda yaşayan gezegen Mogo'ya (Green Lantern Üssü) varıp Hal Jordan'ın durumu hakkında raporunu sunuyor. Durumun farkına varan John ve Guy başta olmak üzere, Lantern'lar tabii ki Hal'ı kurtarmak adına Zod'a ve ailesine saldırma kararı alıyorlar.

Vendetti'nin belki de risklerin en büyük olduğu bu hikayesinin 3.bölümünde, ana karakter Hal Jordan'ı arka koltukta görüyoruz. Bu sayının asıl odak noktaları ise Hal'ın yüzüğünü taşıyan Kyle ve Evrenin Gardiyanlarını ikna etmeye çalışan John oluyor. Bu belki de Vendetti'nin serisi hakkında en hoşuma giden özellik olabilir. Vendetti karakterler arasında sahne ışığını dengelemeyi çok iyi başarıyor. Her Lantern'ın (tamam belki de her dünyalı Lantern'ın) bir önemi olduğuna inanıyorsunuz. Yıldız oyuncu Hal Jordan olabilir ancak bu bir takım oyunu ve Vendetti bunu iyi hissettiriyor.


Vendetti'den bahsetmişken bu serinin en sevdiğim yanı olan Rafa Sandoval'dan bahsetmemek olmaz. #38. sayıda eksik olan Sandoval, #39'da dönüyor ve çizimlerdeki olumlu değişiklik hissediliyor.

Seri ile geçtiğimiz sayılarda ima edilen ancak bu sayıda açık açık belirtilen bir başka nokta ise Hal'ın Yüzüğü. Hal'ın Rebirth serisinin başında kendi iradesinden döverek yarattığı yüzüğü, sıradan bir GL yüzüğü olmadığını gösteriyordu. Normal bir GL yüzüğünün aksine Hal'ın yüzüğü sadece Hal'a ait. Onun iradesiyle ona bağlı ve Jordan'dan izler taşıyor. Yüzük Jordan gibi düşünüyor, Jordan gibi konuşuyor. Belki şu sayıda sadece komiklik üzerine kullanılmış olan bu özelliğin ileride kesinlikle daha önemli olacağına inanıyorum.


Serinin orta noktası olan bu 3.bölüm çizimi ve hikayesiyle dengeyi ve tempoyu koruyor. Bize de #40'ı okuyup görmek kalıyor...

8.0/10

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.