Infinity Countdown: Prime ve #1 İnceleme


Marvel'ın yeni büyük eventi başlamış durumda. Birkaç seride gördüğümüz sonsuzluk taşlarının hikayesi sonunda bir araya geldi. Bizse bu serinin sadece ana sayılarını inceleyeceğiz çünkü Marvel klasikleşmiş hareketini yaparak bir sürü ara sayı duyurdu. O zaman hemen incelemeye geçelim.

Infinity Countdown: Prime aslında bir hazırlık sayısı. Bize taşların nerede ve kimde olduğunu göstermekle birlikte bu hikayede önemli yeri olacak karakterlerin neler yaptığını gösteriyor. Sayı boyunca bir karakterden diğerine geçip duruyorsunuz. Aslında bu eventten önce birkaç seri okumak iyi gelirdi ama okumasanızda seri olayları güzelce açıklıyor.

Karakter genişliği çok heyecan verici. Daha çok kozmik veya uzayda yaşayan karakterler ele alınmış. Araya çok Captain America veya onun gibi büyük karakterler girmemiş. Bu bize hikayenin kimler için önemli olduğunu gösteriyor. Tabi burada benim dediklerimde çelişen karakterler var. Bunlardan birisi Wolverine. Sayıda çok fazla olayın olması dışında bence güzel bir hikaye sayısı. 


Sayının çizeri ise Mike Deodato Jr. Aslında çizeri pek sevmem çünkü çizimi renklendirmeyle karışınca çok karışık geliyor ama bu hikayeye yakışmış. Herhalde uzun zamandır okuduğum ardında olacakları en çok merak ettiren hikayeydi. Nedeni, temelinin uzun zamandır atılması. Karakterlerden ise en merak ettiren hikaye Wolverine. Bu geri dönüşünün diğer hikayeleri nasıl etkileyeceğini oldukça merak ediyorum.

Notum: 8.0

Infinity Countdown #1 ise Guardians Of The Galaxy serisinin devamıydı. O seriden kalan hikayeleri yavaşça toplamaya başlamışlar. Bu sayıda yavaşça Gardener ile olan hikayeyi bitirmeye başladılar. Sanki bu normal Guardians Of The Galaxy serisinde olsa pek bir etkisi olmazmış. Bu daha çok Groot'un hikayesi, sonsuzluk taşlarının değil. Hikaye için önemli olan yer güç taşının olduğu yer, yani Xitaung savaşı. Drax ve bazı Novalar güç taşını Raptorlar ve Chitauri ordusuna karşı koruyor ve bunları okumak çok eğlenceli.

Hikaye sadece bu iki konudan ilerliyor yani Prime sayısına göre biraz daha kısıtlı ama böyle daha güzel ilerliyor. Birde sonda şaşırtıcı bir yer var ama o daha spoiler tarafına girdiği için bahsetmeyeceğim. Hikaye bir Guardians sayısı olarak çok iyi ama bir Infinity Countdown hikayesi olarak tartışılır.


Sayının çizimleri bir event kalitesinde olmasa da güzel. Aaron Kuder'ın Guardians Of The Galaxy serisindeki çizimleri gibi burada da güzel olmuş. Renklendirmeleri çok güzel bulduğumu söylemeliyim. Bazı panellerde cidden öne çıkmış renklendirme. 

Kısacası, Infinity Countdown #1 asıl olaya girmeden önce elindekileri teker teker yok eden güzel bir başlangıç sayısıydı. Gerry Duggan'ı çok seven biri olarak bu eventte yapacaklarını çok merak ediyorum. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere...

Notum: 8.7

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.