Toplanın! -Avengers #1 İnceleme


Jason Aaron ve Ed McGuinness'ın yeni Avengers serisi başlamış durumda. Daha önce The Mighty Thor serisini yazmış olan Aaron, bu sefer eline oynamak için Avengers'ı alıyor. Sayı uzun zamandan sonra okuduğum en tesadüfü ve en klasik Avengers başlangıcını yaptı. En çok bu kadar tesadüfü All New-All Different Avengers serisinde görmüştüm. Neyse, bence bundan spoilersız ve derinlemesine bahsedelim.

İlk olarak hikayeden bahsedelim. Sayı 1,000,000 yıl önceki Avengers ile başlıyor. Oradansa sırayla yeni Avengers üyelerini okuyup duruyoruz. Iron Man, Thor ve Captain America Avengers'ı yeniden kurmayı düşünürken tüm olaylar oluyor. Havadan belirsiz cisimler düşüyor. Sayı bir yerden bir yere atlayıp duruyor. Ghost Rider'dan Black Panther'a, She Hulk'tan Captain Marvel'a. Bence bir takım serisine güzel bir başlangıç. Her karakterin oraya nasıl geleceğini göstermek uzun olsa da doğru bir haraket.




Bu arada She-Hulk neden bu seride? Herkesin bir sebebi var bu seride olmasının. Hatta Ghost Rider'ın bile bir nedeni var ama She-Hulk'ın bulunuşu tamamen tesadüf. Yolda koşu yaparken önüne bu cisim düşüyor. Bu galiba Jason Aaron'ın kendi isteğiydi. Kendisi She-Hulk'ı serilerine koymayı seven birisi. Daha önce The Mighty Thor #700'de de She-Hulk olan bir hikaye bulundurmuştu.

Ed McGuinness'in çizimleri bu seriye yakışacağını düşündüğüm bir tarzda olmasa da fena değil. Eğlence katan ve aksiyonu iyi gösteren bir çizim olmuş. Bazı detaylar çok yakışmış. Sayıda ileride göreceğimiz büyük aksiyondan minik bir kesit almış olduk. Bu karakterlerle güzel aksiyon sahneleri göreceğiz gibi.



Sayıyla ilgili diyebileceklerim ne yazık ki bu kadar. Sayıda o kadar fazla ya da konuşulabilecek bir olay olmuyor. Sayı daha çok bir takım kahramanların bir araya gelmesi ve büyük bir tehlikenin çıkmasını anlatıyor. Bu hafta okuduğum en heyecanlı sayı olmayabilir ama devamında ne geleceğini oldukça merak ediyorum. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere.

Notum: 7.5

Yazan:


1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.