Marvel Kasım Ayından Öğrendiklerimiz

Her ay DC, Marvel ve diğer çizgi roman şirketleri birkaç ay sonra yapacaklarını tanıtıyor. Biz de bu tanıtımlardan öğrendiklerimizi her ay sizlere aktaracağız. 

X-MEN TOPLANIN!
Extermination'ın kasım ayında sonlanacak olması ile (birazdan ona da geleceğiz) onun küllerinden başka bir X-Men eventi doğacak. 10 sayı ve haftalık olacak seride Uncanny X-Men'in son macerasını okuyacağız hem de şahane bir kadro ile. Yazarlarda Ed Brisson (Extermination), Matthew Rosenberg (Phoenix Resurrection ), Kelly Thompson (Mr. & Mrs. X) bulunurken çizerlerde Mahmud Asrar (X-Men Red), R.B. Silva (X-Men Blue), Yıldıray Çınar (Weapon X) ve Pere Pérez (Rouge and Gambit) bulunmakta. Anlyacağınız herkes X-Men ile bağlantılı. İlk sayı 72 sayfayken diğerleri 32 olacak. Ayrıca ilk sayının 14'e yakın variantı olacak. Bir Marvel klasiği.

HAFIZASI KAYIP
Marvel Knights 20.yılı için 6 sayılık yeni bir mini seri çıkartıyor. İlk iki sayısı kasım ayında çıkacak serinin ilk sayısı Daredevil ile alakalı. Matt Murdock büyük bir hafıza kaybı geçirerek mezarlıkta uyanmıştır. Emin değilim ama sanırım sayının bazı kısımları siyah beyaz. Serinin başında Donny Cates bulunuyor ve her sayı başkası ile takım oluyor. 

DÜNYANIN EN NEFRET EDİLEN KAHRAMANLARI
Kasım ayında Avengers, 700.sayısını çıkartıyor ama bu bir kutlama sayısı değil. Her şey çöküyor. Hele Namor ile olacak olaylardan sonra artık ülkeler silahlanmaya başlıyor. Artık Avengers pek de sevilmiyor. Ayrıca sayıda başka önemli olaylar da olacak. Wakanda'nın yeni ajanları, 1 Milyar B.C. Avengers ile ilgili bir olay ve Wolverine'in dönmesi ile ilgili durumlar yaşanacak. Son olarak ise takımdan Doctor Strange ayrılıyor ve yerine gizemli biri geçecek.

YEPİSYENİ SERİLER
Kasımda birkaç yeni çizgi roman serisi çıkıyor. İlki bir zamanlar Iron Man olan Riri Williams'ın Ironheart serisi . Böyle bir serinin gelmesini bekliyordum diyebilirim. Ayrıca 6 sayılık Vision ve ailesinin (veya ailesinden geri kalanların) normal bir hayat yaşadığı bir seri geliyor. Bir diğer mini seri ise Thanos'un Black Order'ını konu alıyor. En son No Surrender eventinde gördüğümüz Black Order, bu sefer Grandmaster için bir göreve gidiyor. 

CARNAGE'IN DOĞUŞU
Venom evreninin derinliklerine inen Web of Venom serisi hem hikayeler hakkında arka plan veriyor hem de yeni hikayeler hazırlıyor. İkinci Web of Venom sayısı ise kasım ayında çıkacak ve Carnage'ı konu alacak. Donny Cates, Venomized eventinde canını vermiş karakterin nasıl döndüğünü anlatacak. Acaba ana Venom serisinde nasıl bir hikaye göreceğiz?

CYCLOPS?!
Yeniden aylık X-Men bölümümüze hoş geldiniz. İlk olarak üstte gördüğünüz parça Extermination'ın son sayısının kapağının bir parçası. Tüm orijinal X-Men beyaz ışığa giderken Cyclops visorını bırakıyor ya da alıyor ama bu gerçekten Cyclops mu ya da tanıdığımız Cyclops mu? Kapak bize bolca soru yöneltiyor. Return of Wolverine serisinde ise yanan pençeli Wolverine, X-Men ile kapışacak. Wolverine demişken Dead Man Logan serisi de geliyor. Old Man Logan hikayesinin artık sonunu göreceğiz. Iceman serisinde ise Amazing Friends yeniden toplanıyor. Evet o Amazing Friends. Iceman, Firestar ve Spider-Man'in olduğu bir sayı. Mutlu oldum diyebilirim. Son olarak ise neredeyse her Marvel serisi için bir Uncanny X-Men variantı geliyor.

YENİ COSMIC AVENGERS
Infinity Wars #5'te Loki'nin oluşturduğu yeni bir Cosmic Avengers takımı göreceğiz. Sayı hakkında bildiğimiz tek şey bu. Takım Loki, Kang, Ms.Marvel, Emma Frost, Hulk ve Ant-Man'den oluşuyor. Ne alaka? Bazı karakterler direk şapkadan çekilmiş gibi. Birde bunun serisi gelebilir event bittikten sonra. Neyse nasıl olacağını göreceğiz sayıda. 

ÖRÜMCEKLER ARASINDA BİR İÇ SAVAŞ
Bu ayın örümcek haberlerinde pek fazla bir şey yok. Spider-Geddon serisinde Superior Spider-Man, Inheritorları yenmek için aşırıya kaçar ve bunun üstüne Miles'ın takımı onun takımını durdurmalıdır. O sırada diğer örümcek takımları aşırı tehlikeli görevlerindedir. Son olarak ise 4.sayıda Superior Spider-Man o tuhaf Hydra kostümünden eski görünümüne geri dönüyor. Gelsin artık bu örümcek eventi yaa!

Kasım ayı haberleri bu kadardı. İlginizi çeken neler var? Yorumlarda fikrinizi belirtebilirsiniz. Sonraki haberlerde görüşmek üzere, hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.