DC'nin Yeni Krizinde Bir Batman Karakterinin Daha Öldüğü Doğrulandı!



DC'nin Tom King'in elinden çıkan yeni Heroes In Crisis serisi, dün çıkan ikinci sayısıyla beraber aylık olarak yayın hayatına devam ediyor. İlk sayıyı etkileyici çizimleri ve önemli karakterlerin ölümüyle beraber toparlasa da, şahsen ikinci sayı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ancak bu bir inceleme yazısı olmadığından dolayı, sayıyla ilgili karamsar düşüncelerimi bir kenara bırakıp yazımızın konusuna geçmek istiyorum. Başlıktan da anlayabileceğiniz üzere bu yazı 2. sayı ile ilgili spoiler barındırmaktadır, bilginiz olsun.

İlk sayıda Blue Jay, Wally West, Arsenal ve Lagoon Boy gibi pek çok karakterin ölümünü okurlara sunan seri, her ne kadar ikinci sayıda açık açık bir ölüm daha göstermese de, Booster Gold'un Barry ile konuşmasında ağzından kaçırdığı çok önemli bir bilgi var. "...Ivy..."



Batman'in çok önemli kötü karakterlerinden biri olan Ivy, en son Batman Rebirth serisinde 'Everyone Loves Ivy' hikayesiyle beraber tekrar gözükmüştü. Sayının başlarında ise karakterin düşünceleri ve ruh hali hoş bir şekilde anlatılıyor kendi ağzından. İlk sayıda karakterin cesedi gösterilmemiş ve bahsedilmemiş olmasına rağmen, Booster Gold karakterin öldüğünü ağzından kaçırıyor diğer ölenleri sayarken. Bu bir yandan Booster'a duyulan şüpheyi arttırabilecek olan bir olayken, bir yandan da ilk sayıda gördüğümüz kahramanların aksine, kötülerin de olaydan payını aldığını kanıtlıyor. İkinci sayıda her ne kadar Barry'nin Booster'a saldırması yarım kalsa da, önümüzdeki ay olayların devamında ne yaşanacak merak ediyorum. Booster Gold'un ciddiyetsiz, düşüncesiz ve aptalca hareketleri kötü sonuçlanacak gibi duruyor. Aynı zamanda ileride bu tarz aslında ilk sayıda ölmüş, ama bizim sonradan öğrendiğimiz karakterler de olacak gibi. Ivy'nin ölmüş olması tabii ki Harley'in de olaylara bakış açısını ve davranışlarını etkiler, tıpkı Batman'de olacağı gibi.

Tom King'in son zamanlarda Batman serisinde ortaya koyduğu istikrarsız işi beğenmesem de, kendisi çok tecrübeli ve gerçekten başarılı işleri olan bir yazar. Umarım ileriki sayılarda eski kalitesini konuşturur ve hepimizi seriye hayran bırakır...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.