Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları Spoilersız İnceleme!

fantastik canavarlar: grindelwald'ın suçları oyuncular ile ilgili görsel sonucu

Geçtiğimiz gün sizler için 16 Kasım Cuma günü vizyona girecek olan Fantastik Canavarlar serisinin devam filmini izledik. Hafta sonu spoilerlı inceleme gelmeden önce, spoilersız bir şekilde görüşlerimizi bu yazıda belirteceğiz. İncelemeye başlamadan önce şuna değinmek istiyorum. Grindelwald'ın Suçları bence kesinlikle serinin ilk filmine göre daha sürükleyici ve daha zevkli bir film olmuş.

Öncelikle konudan başlayalım. Filmimiz ilk filmin sonunda tutuklanan Grindelwald'ın hapishaneden kaçışını ve planlarını gerçekleştirmek için adımlarına yavaş yavaş başlamasını konu alıyor. Dumbledore'un da isteğiyle beraber Newt ise onu durdurma görevini üstleniyor. Film ilkinin aksine tek başına izlenilir bir film değil, tam anlamıyla anlamak ve izlerken zorluk çekmemek için Harry Potter filmlerini veya kitaplarını da bilmeniz gerekiyor. Onun dışında ilk filmde olduğu gibi yine bu filmde de olabildiğince çok canavar ve yaratıklar mevcut. Karakter çeşitliliği de ilk filme nazaran oldukça artmış. Bununla beraber filmde aslında önemli bir gelişime sahip olan Queenie karakterine oldukça az zaman ayrıldığını düşünüyorum, karakterin davranışları daha fazla açıklanmalıydı bence. Karakter sayısının artması filmde bu tarz ufak problemlere yol açsa da bunlar büyük eksiler değil.

İlgili resim

Olayların hızlanmaya başladığı ikinci filmimiz, Paris'te geçiyor. 'Explore the Wizarding World' sloganıyla pazarlanan yapım, bence ilk filmin aksine sözünü tutarak bize bu evrenle ilgili yeni bilgiler, içerikler ve karakterler sunmayı fazlasıyla başarıyor. Aynı zamanda daha önceden tanıdığımız ve çok popüler olan karakterler de güzel bir şekilde, göze batmadan filme yedirilmiş. Eski filmlere ve Harry Potter dünyasına göndermeler görmek her ne kadar hoşuma gitse de, izlerken bu sahnelerin büyük bir kısmı zorlama ve gereksiz sahneler gibi geldi. Film boyunca belli yerlerde çok fazla hayranları memnun etmek için çırpındıkları belli.

Açıkçası film bence elindeki potansiyeli çok fazla kullanamasa da, kötü bir film değil. İlk filme göre daha oturaklı, sürükleyici bir film. Ancak yine de olay örgüsü, elindeki başarılı oyuncu kadrosu ve bağlı kalması gereken bir kitap vb. şey olmadığından dolayı potansiyeli çok daha yüksek olan bir yapım. Çoğu kitap uyarlamasında hissedilen kopukluk ve sahne geçişindeki sıkıntılar, bir kitap uyarlaması olmamasına rağmen bu filmde de bulunuyor. Oysa ellerinde uçsuz bucaksız bir evren ve bu evreni en yakından tanıyan bir senaristleri var. Çok daha iyi bir iş çıkarabilirlerdi...

İlk iki filmin de sonunda aklımdan hep 'Neden 5 film?' sorusunu geçirdim. Hadi ilk film tanıtım amaçlıydı ve insanları seriye çekmek için giriş niteliğinde bir film sundunuz, ikinci filmde de hala neden doldurulmuş ve sadece uzatmak için yapılmış sahneler var? 5 filmlik bir hikaye değil bu kesinlikle. 3 filmlik, taş çatlasa 4 filmlik bir hikaye. 5'e uzatmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve bu haliyle bu filmlere de yansıyor.
İlgili resimBunlar dışında son yarım saatten ben şahsen çok zevk aldım. Hatta filme olan puanımı ve düşüncelerimi çok olumlu yönde etkiledi. Filmin son yarım saatinde hem kafamızdaki sorular cevaplanıyor hem de aksiyon tavan yapıyor. Sonraki filmler için inanılmaz önemli sahneler ve bir sürü teori üretebileceğimiz anlar yaşanıyor. Aynı zamanda karakter gelişimleri de son yarım saatte büyük bir ivme kazanıyor. Üst üste gelen bilgilerden hangisine şaşıracağınızı bilemiyorsunuz. İzlemesi zevkli aksiyon sahneleriyle beraber, film en şaşırtıcı ve büyük bilgisini patlatıp, uzaklaşıyor.

Son sahneleri sayesinde film seriye olan ilgimi ve sonraki filmlere olan merakımı arttırmayı başardı. Ancak yine de bu, yazının başından beri saydığım eksikleri unutturmuş sayılmaz. Çok daha iyi bir film izleyebilecek iken, kötünün iyisine kalmış olduk. Yine de hala ben ileriki filmler için umutluyum. Eğer bu atmosferi ve evreni seviyorsanız filmi sinemada izlediğinize pişman olmazsınız, ancak çok memnun ve tatmin olmuş bir şekilde çıkacağınızı da sanmıyorum. Harry Potter evrenini sevmeyenler ise muhtemelen filmden hiç zevk almayacaktır. Hafta sonu daha rahat rahat anlatacağımız spoilerlı incelememiz yayınlanacak. Görüşmek üzere!

Filme notum: 7.0

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.