İyi Bir Yazar Olsa Ne Yapardı?-Heroes In Crisis #2 İnceleme


Bu sayıya herhangi bir açılış konuşması yapmak istemiyorum aslında. İlk sayısı benim için ortalama bir başlangıç yapan Heroes In Crisis, bu sayı ile serinin gittiği yol tamamen değişti. Seri düz yoldan yokuş aşağı indi. Yani biraz bekleyebilirdin sanki Tom King.

Hikayenin minik tanıtımını bu sayı için yapabileceğimi düşünmüyorum çünkü hikayede herhangi bir düzgün ilerleme yok. Hikayede Harley bir yerde bir şey yapıyor, Booster Gold bir yerde bir şey yapıyor, Trinity bir yerde bir şeyler yapıyor. Hikaye tamamen karakterlerin hikayeye etkisi olmayan şeyler yapması. Ana zihinsel önemli olaylar nerede bahsettiğin Tom King? Hepsi tek sayfalık kayıtlardan mı ibaretti?


Bu sayı aslında aşırı komik çünkü aşırı saçma. Karakterler arasında geçen diyalogların kötülüğü sizi gerçekten güldürecek. Bu kadar ciddi olması gereken hikayede bile Batman ile Superman arasına şakalar sıkıştırmasını aklım almıyor. Tonsal bir bozukluk bulunduruyor seri ki normalde Tom King atmosferi tutturabilen birisi. Karakterler ne olması gerektiği gibi davranılıyor ne de karşılanıyor. Tom King'in Batman serisindeki Batman ile bu serideki Batman arasında dağlar kadar fark var. Üstüne bunlara duygu ekleyip onlara değer vermemizi istiyor. Git ya.

*SPOILERLI PARAGRAF* Harley Quinn sanırım yeni Deathstroke olsa gerek. Hadi Batman'i alabilir diyelim. Hadi şanslı çıktı kemençeyi kaptı diyelim ama yine de Trinity'i durdurmak için bir şansı yok. Hayır birde normal şekilde kaçabilmesi cidden inanılmaz. Daha iki sayfa önce Batman övüyordun. Bundan iki sayfa sonra da Batman övüyorsun. Batman'in bu sayıda neyini gördük lütfen? Bir işe bile yaramadı*SPOILERLI PARAGRAF SONU*



Gelelim sayının en iyi yanına. Çizim. Clay Mann yine çok temiz ve güzel  bir iş çıkarmış. Aynı ilk sayı gibi karakterler güzel çizilmiş ve gerçekten muhteşem paneller var. Renklendirme de başarılı olmuş. Kapak ise aslında gerçekten ilgimi çeken bir şekilde çizilmiş.

Ortalama başladın, bozma lütfen dedik ama hemen bozdun Tom King. Gerçekten potansiyeli olan bir hikaye yazıyorsun aslında. O potansiyel kullanılsa gerçekten Identity Crisis'ın yerini alabilir bu hikaye ama böyle giderse ki umarım gitmez bu seriden çok bir şey çıkabileceğini düşünmüyorum.

Notum: 6.2

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.