House of X ve Yeni Bir X-Men Gizemi


Jonathan Hickman'ın yazdığı House of X, Marvel'ın bu hafta yayınladığı büyük sayılardan sadece biriydi. Sayı güzel yorumlar aldı almasına ama aynı zamanda bir sürü soru da getirdi yanında ve sayıyı okurken aklımda bir teori oluşmasına sebep oldu. Bu teori sayıda çok az gördüğümüz ama etkisini hisettiğimiz Xavier ve biraz farklı davranan X-Men üzerine. Bu yazı için kanıt ararkan Bleeding Cool'un benim teorime çok benzeyen bir yazı yayınladığını fark ettim ama Infinity Wars için de teorisi hemen tutan biri olarak bu teori için de söylemem gereken bir şey var; Şerefsizim benim aklıma gelmişti.

NOT: Sayıda House of X ve eski X-Men serileri hakkında bazı spoiler'lar bulunmaktadır. Aynı zamanda teorinin gerçek çıkma olasılığından seri için büyük olabilecek bir spoiler bulundurmaktadır.

Okurlar, bu karakter gerçekten Xavier mı? Burada geçen yıllarda Fantomex'in zihnine yerleşmiş bir karakterden bahsediyoruz. Bu sayıda da az görmemiz yanında geri döndüğünden beri de çok gördüğümüzü söyleyemem. O yüzden fikirlerinin de nasıl değiştiğini bilemem ama bizim bildiğimiz Xavier asla mutantları insanlardan dışlamaz, asla onlara yukarıdan bakmazdı; insanlarla mutanların bir arada yaşaması gerektiğine inanırdı. Peki karakter böyle büyük bir fikir değişikliğine uğradıysa onun tanıdığımız kişi olduğundan emin olabilir miyiz?


Yukarıdaki resimde gördüğünüz karakter Xavier değil Maker'dır bazılarınızın düşündüğünün aksine. Maker, Ultimate evreninin Mr.Fantasic'i olması yanında Secret Wars sonrası ana evrene geçen bir karakter ve Hickman bu karakteri daha önce birçok kez kullandı önemli olaylarında. İlk olarak sayıda Xavier'ı sadece iki kez konuştuğunu gördük. Biri sayının başındaki tek cümlesi ki oradaki sesini duyamadığımız için bir şey diyemeyiz ve diğeri ise Jean ile zihinden konuşması. Hiçbir tehditkar konuşma veya Charles'ın sakin davranışları yok. Sadece orada ve izliyor. İkinci olaraksa karakterin kocaman bir kaskı var. Tesadüf olabilir ama daha fazlası da olabilir. Kafasına taktığına Cerebro diyoruz ama ya sadece telapatik güç sağlayan ve kendi zihnini koruyan bir kalkansa? Üçüncü olaraksa tamamen siyah ve dar giysisi. Bu da sadece benzerlik olabilir ama düşünmemiz gereken bir benzerlik. Peki hiçbir kişi mi Xavier'ın o olmadığını anlamadı? Buna cevabım bir kere sayıda karakterin insanlarla konuştuğunu zaten görmedik, ayrıca yanındakilerin gerçek X-Men olduğunu da bilmiyoruz.


Sayının en başında bilmediğimiz bir yerde Xavier denilen kişinin birkaç kozanın yanında olduğunu görüyoruz. Ana olaydan önce yeri biraz netleştirmek lazım tabii. Buranın sayıda geçen Krakoa adlı ada olma olasılığı yüksek ve niye kimse bulmadı derseniz Krakoa'nın netleşen 12 yerinin de birbirine yakın olması derim. Belki de adanın diğer köşesinde 13.bir yer vardır.

Burada olan olay ise kozalardan bir takım mutant çıkması. Bu mutantların yüzünü tam göremesek de birisinin gözü Cyclops gibi parlıyor, hem de sağ gözü ki o konudan birazdan daha net bahsedeceğim. Benim teorime göre bu mutantlar X-Men. Ana takım da olabilir ama büyük bir çoğunluğu da olabilir, ne de olsa bir sürü koza görüyoruz. Zaten böyle düşenen bir Xavier'ın Magneto ile kolay anlaşacağını varsaydığımdan onları bu işe davet etmiyorum. Peki bu X-Men'in sayı içerisindeki X-Men olduğunu nereden bilebiliriz? Her şey detayda saklı okurlar.


En gözüme çarpan karakterlerden bahsedeceğim burada. İlk şüpheli karakterim Wolverine. Kendisini sayıda az görsek de çocuklarla sayıda mutlu mutlu oynuyordu. Bunu en son ne zaman gördük? Wolverine çocuklarla iyi anlaşan adam mıydı? İkinci şüpheli karakterim ise Jean Grey. Özel tasarlanmış kostümü ardından neden birden bire eski Marvel Girl kostümüne geçiş yapsın ki? Belki de bu klonların yapısıyla alakalıdır. Son ve en büyük şüphelim ise Cyclops. Karakterin sayıda ne kadar rahat ve artist takıldığını gördünüz mü? Cyclops için büyük bir karakter değişikliği olması yanında klonu olarak düşündüğüm kişi gibi iki gözü de var. Neden iki göze takıldığımı düşünürseniz Matthew Rosenberg'in Uncanny X-Men serisinden bahsetmek isterim. Orada Cyclops sağ gözünü kaybediyor ve oradan ışın atamaz hale geliyor, sayının başındaki kişi aksine. Belki de Rosenberg serisinde o yüzden o kadar değişiklik yapılmıştır. Ne kadar Hickman zaten takmayacak bu değişiklikleri gibi yazılsa da belki de gözümüze bu değişiklikler çarpması ve çok büyük bir olayı yavaştan anlamamız için yapılmıştır. Bu belki de Maker'ın bildiği X-Men'dir bizim bildiğimizdense.


Bu teoride bir birkaç boşluk olabilir ama bunların seri içinde ve bir diğer X-Men serisi olan Powers of X'de doldurulacağını düşünüyorum. Hickman klonlama mevzusu ve Maker'ı kullanmayı seviyor, e sayıda iyi Reed Richards'ı da gördük kim bilir ne olacağını ama bu yazıdan asıl çıkacak soru ne olacağı değil. Ana X-Men nerede ve bu 5 aylık süreçte gerçekten ne oldu? Bundan daha büyük bir soru aklıma gelmiyor şu an. Bu teori şu anda biraz daha popüler olduğu için tutsa da çok şaşırmam ama mutlu olurum. Yine de teoriyi yazıya geçirecek sayılı kişilerden olacağımız için bir izimiz olsun dedik. X-Men için gerçekten de yeni ve bilinmezlikle dolu bir çağ başlıyor.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.