War of the Realms #6 İnceleme


Bu serinin tüm incelemeleri boyunca bir eventin ne yapıp ne yapmaması gerektiği hakkında güzel detaylar verdiğimi düşünüyorum ama tek bahsetmediğim şey sanırım o hikayenin sonu. Eğer bu tüm evreni etkileyecek bir olay olsaydı tüm karakterleri etkilemesini isterdim ama birkaç karakteri etkileyen bir hikaye olduğu belli olduğundan o karakterlerde derin değişiklikler yaplmasını beklerim. Son hep en önemli parçalardandır, peki Jason Aaron bu parçanın altından kalkabilmiş mi?

Bu sayıda artık son savaşı görüyoruz. Yine minik minik etraftan savaş panelleri görsek de sayı baya Thor yoğunluklu ve sadece bir Thor da değil. Bu savaşı tek başına kazanamayacağını anlayan Thor, gelecekteki ve geçmişteki halini de yanına alarak Malekith'e karşı savaşır ki bu sayının bize verdiği sürprizlerden sadece bir tanesi. Sayıda bir sürü şaşırtıcı anlar var ve gerçekten başarılı hazırlanmış.


Bu sayının sadece bu seriyi kapatması dışında ayrıca tüm bu Jason Aaron'ın hikayelerine de bir kapanış yapıyor. Baştan beri okuduğumuz bu hikayelerin hepsini bir araya getiriyor ve gerçekten güzel bir şekilde tamamlıyor. Bu hikayeler boyunca sadece ana Thor'u okumadığımız ama geçmişteki ve gelecekteki halini de okuduğumuz için öylesine koyulmuş yerine gerçekten bu hikayede bir yerleri varmış gibi hissettiriyor. Bu sayı için tek sıkıntım sanırım yan hikayenin biraz ana hikayeye göre basit kalması heyecanlı olsa da. Bir de önceki sayıda da bahsettiğim yan savaş sahneleri yine doldurma hissettiriyor.

Bu serinin aksiyonuna hala bayılıyorum. Çok güzel ve akıcı olması yanında ayrıca baya heyecanlı. Riskleri göstermekle birlikte boş kavgadansa hikayenin bir parçası olmayı başarıyor. Sayıda yaşanan tüm o muhteşem anlar karakterleri güçlü bir şekilde etkilyor ve bununla birlikte okuyucuları gerçekten etkiliyor. Etkiler demişken son olarak onlardan bahsedeyim. Tahmin ettiğimiz gibi ana Thor'a baya büyük bir etkisi olsa da geçmişteki Thor, Loki ve Jane Foster için de önemli değişiklikler oluyor. Bu değişiklerin de aranızdaki bazılarını sevindireceğini düşünüyorum.  Hepsi altyapısı olan bir şekilde düzgünce hazırlanmış.


Son bir kez çizimleri övmek istiyorum. Russel Dauterman gerçekten muhteşem bir çizer olduğunu zaten Thor serisinde gösterse de artık bir eventte de kanıtlamış oldu. Bir sürü karakteri kullanmanın getirdiği yoğunluk ve baskıyı çok güzel şekilde taşımış.

Bir Marvel eventinin daha sonuna geldik. Güzel yazım, aksiyon ve çizimin ahenkle dans ettiği bir seriydi. Jason Aaron'ın yıllardır uğraşı güzel bir sona ulaştı. Kim bilir belki Jane Foster Thor'un da MCU'ya gelmesiyle böyle bir hikayeyi de gelecekte sinemada görürüz.

Notum: 9.2
Hikayenin Genel Ortalaması: 8.5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.