Atış Serbest #1 : Tom Holland En İyi Spider-Man'dir.


Tartışılan bir konu hakkında kendi net fikrimizi açıklayacağımız bir seri olacak olan yeni yazı dizimize hoşgeldiniz. İlk yazımız ise bizim için Tom Holland'ın Spider-Man'inin dürüstçe çizgi roman ruhunu çok iyi yansıtan bir Peter Parker ve Spider-Man olduğu hakkında. Peki neden böyle? Gelin açıklayalım;


1. Karakterizasyon


Çenesi düşük, korktuğu için sürekli espri yapan Spider-Man'i en temiz şekilde gösteren bu seridir. Çizgi romanda Ben Amca ölünce Peter sorumluluğu alıp Spider-Man oluyor ama çoğu zaman sıkıcı hayatından ve okuldakilerden kaçmak içinde Spider-Man'lik yapıyordu ve sıklıkla sorun arıyordu. Mcu'da Tony ile tanıştıktan sonra neler yapabileceğinin farkına vardı ve Homecoming'te farkına varmadığı, sıkıcı sandığı hayatından kaçmak için suçluların peşinden koşuyordu. Spider-Man olmanın eğlenceli tarafını gördük bu filmde ta ki Vulture ile son savaşına kadar. Çizgi romanda bu rahatlık "If This Be My Destiny" hikâyesi ile son buluyor, Peter üniversiteye başlıyor ve Peter için ikinci şans doğuyor. Filme bu sahneyi adapte etmeleri bu yönden harika olmuş. Far From Home'da tam sorumluluğu almış ve hayatının farkına varmış bir Peter gördük artık MJ ile olmak istiyordu. Karakter gelişimi en fazla göze batan Spidey Tom'un diyebiliriz. Peter Parker olarak ise Ağ atıcısını ve ağ formülünü hiçbir yardım almadan yapmış çizgi romanda olduğu gibi zeki bir karakter yazmışlar. Peter'ı biraz modern hale getirmişler ama bunu yapmak zorundaydılar ve bu modernleştirme kötü değil tam tersi uyumlu olmuş.

2. Tony ve Peter İlişkisi


Çoğu kişi bu ilişkinin aşırıya kaçtığını düşünse de öyle değil. Spider-Man'in çoğu versiyonunda ilk zamanlarında etkilendiği kahramanlar vardır. Peter, MCU'da olduğu gibi Ultimate Spider-Man'de de Tony'den etkilenmiştir. Ana evrende ise bu rolü Captain America üstlenmiştir ve aralarında birkaç kere Mentor-Ögrenci anı yaşanmıştır. Tony ve Peter ilişkisi Mcu'da sanılanın aksine çizgi romana gayet benziyor. Sorun olan ise Ben Amca, Peter'ın onsuz yapamayacağı tek kahramanı ve Mcu'da bunu pek göremedik ama bu Mcu'da Ben'in olmadığı anlamına gelmiyor zaten Peter'ın Spider-Man olmasının ana sebebi hâlâ Ben.

3. Lise Mevzusu


Spider-Man'in Mcu filmlerinde okul ve kahraman hayatı diğer serilere göre daha önde ve dengeliydi. Olması gereken bu zaten. Karakterimizin gerçekten liseli olduğunu anlayabiliyoruz ve karakterimiz gerçekten liseli gibi yazılmış. Seçimleri, davranışları ve görünüşü liseli.

4. Parker Şansı


Peter'ın Parker Şansı da bu seride kıvamında ve elde tutulur şekilde güzel işlenmiş. Adrian onu tehdit ediyor. Liz ile takılamıyor, Liz ile ayrılmak zorunda kalıyor, Homecoming gecesini mahvediyor ve Liz ile şansını kaybediyor çünkü babasını yakalıyor. Aynı zamanda bir şekilde sevdiği kızın ailesini de mahvediyor. Burada kimse kazanmıyor; Peter kaybediyor, Liz babasını hapishaneye görmeye gidiyor. Sonunda Peter'ı Avengers'a katılması için Tony çağrıyor, Peter olgunca bir karar veriyor ve eve dönüyor. Tony kıyafetini ona geri vermiş bildiğimiz gibi ama Peter onu giyiyor ve May'e yakalanıyor. Far From Home'da ise sorumlulukları yüzünden Nick'in verdiği görevi yerine getirmek zorunda ve bunun yüzünden MJ ile olamıyor. Çizgi romanda dediği gibi, kötü iyiyi takip ediyor.

5. Diğer Karakterler İle Kimyası


Peter bu seride diğer karakterler ile çok iyi şekilde kimyasını tutturmuş. Ned ile harika arkadaşlığı, MJ ile olan sahneleri mükemmel. Ayrıca Holland, Downey Jr. ve Evans gibi kişiler ile hemen uyum sağladı. Ayrıca May ile kimyası da diğer serilerden farklı ve güzel şekilde işlendi. İkisi birbirini önemsiyor ve May, Spider-Man olması konusunda ona destek çıkıyor.

6. Peter Parker ve Spider-Man'in Harika Şekilde Dengelenmesi


Tobey’nin Peter'ı biraz fazla inekti. Oysa Andrew’in Örümcek Adam’ı mükemmeldi ve Peter Parker’ı oldukça havalıydı. Parker’ın Tobey’de olduğu gibi büyük bir inek olması gerekiyordu. Öte yandan, Andrew'un Spider-Man şakaları gerekliydi. Tom'un karakterin versiyonuyla yapmayı başardığı şey, Tobey ve Andrew'in versiyonlarını iyi harmanlaması.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.