Lego DC Super Villains İnceleme



Çoğu Lego oyununu seven ve eğlenerek oynayan birisi olarak Lego DC Super Villians'ı elime en hızlı şekilde aldım ve 100% bitirene kadar oynadım. Peki bu Red Dead Redemption 2 sırasında çıkıp kaybolan Lego oyunu nasıl olmuş? Hadi bakalım.

İlk olarak azıcık hikayeden bahsedeyim. Oyunun hikayesi azıcık Forever Evil azıcık Darkseid War içeriyor. Justice League paralel evrenden gelen bir takım tarafından başka bir yere gönderilir ve bunun üzerine bu takımı durdurmanın görevi süper kötülere geçer. Oyun bunu azıcık uzatarak eğlenceli vakt geçirebileceğimiz şekilde sunuyor. Çok büyütülecek bir yanı yok. Hikaye yönünden klasik bir Lego oyunu gibi.



Oyun bir sürü DC evreninden karakter sunmanın yanında kendi yarattığınız karaktere de önem veriyor. Normalde Lego oyunlarında kendi yarattığımız karakterleri sadece kupa almak için yapardık ama burada böyle hikayeye dahil edilmesi hoş olmuş. Tabi çok fazla seçim yaptığınızı söyleyemem ama oyun boyunca güçler kazanıp bunları düzenleyebilmemiz güzeldi. Ayrıca detaylı karakter yaratma ekranı karakterinizin görünüşüne önem vermenizi sağlıyor.

Lego oyunlarının benim için en önemli yanlarından biri açık dünyasıdır. Eğer eğlenemiyorsam tamamlamam. Sanırım Lego DC Super Villains en büyük açık dünayaya sahip Lego oyunları arasında ve beni tatmin etti. Hepsi güzelce doldurulmuş. Bolca gold brick, karakter ve daha birçok toplayabileceğiniz şey var. Tabi bazı yan görev tarzları kendini tekrar ediyor ama bu her oyunun bir parçası o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Eğer Lego oyunlarının açık dünyasında eğleniyorsanız bunda da kesinlikle eğleneceksiniz.



Oyunun dövüşüne gelen yenilikten bahsetmek istiyorum. Dövüş kısımları biraz yavaşlamış diyebilirim. Artık dönme gibi olaylar bulunuyor. Onu pek beğenemedim. Sanırım dövüş olarak Lego Ninjago çitayı en yükseğe taşıdı ve ondan dolayı bunlar yeterince zevk veremiyor. Onun yanında oynanış yine güzel. Herkesin kendi gücü ve kullanımı var. Lego oyunları bunu her zaman güzel kullanmışltır.

Son olarak ise teknik detaylardan bahsedelim. Grafik ve animasyon olarak en güzel gözüken Lego oyunu diyebilirim rahatlıkla. Bunun yanında seslendirme de güzel yapılmış. Zaten kadroda Mark Hamill ve Kevin Conroy gibi isimler bulunuyor. Bunun yanında hiçbir büyük bug ile karşılaşmadım.



Sonuca gelirsek Lego DC Super Villains en orijinal ve eğlendiren Lego oyunu olmasa da oynarken keyifli anlar yaşatmayı başarıyor. Karakter yaratmadaki gelişme kendisini diğer Lego oyunlarından ayırtıyor. Eğer Lego oyunlarını seviyorsanız ve arada açıp çok sıkılmadan oynayabileceğiniz bir oyun arıyorsanız bir bakın derim.

Notum: 7.0

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.