Fantastic Beasts 2’de Görmeyi Beklediğimiz 5 Şey!

Wizarding World'e Hoşgeldiniz!


"Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)" ilk duyurulduğunda ne kadar sevindiğimi anlatamam. İlk film genellikle beğenilmişti ama konusundan çok büyü dünyasının (Wizarding World) genişletilmesi beni çok daha fazla memnun etmişti. Devam filmi olan "Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Crimes of Grindelwald"ın (filmin ismi daha uzun olabilir miydi?) fragmanlarını inceledik ve filme bir hafta kala görmeyi beklediğimiz 5 şeyi derledik. Aynı zamanda filmi basın gösteriminde izledikten hemen sonra çarşamba günü sizinle görüşlerimizi spoilersız bir şekilde paylaşacağız...



1) Tanıdık ve Yeni Mekanlar:


Fragmanlardan anladığımız kadarıyla Newt, Dumbeldore'un ona verdiği görevle Paris'e gidiyor ve filmin büyük bir kısmı burada geçecek gibi. Paris ve Wizarding World deyince benim aklıma açıkçası Beauxbatons Academy geliyor. Boşuna wizarding world demiyoruz, umarım dünyadaki birkaç büyü okulundan olan Beauxbatons'dan birkaç sahne olur. Hogwarts'ı da unutmayalım, ilk filmde eksik olan dünyanın belki de en ünlü "kurgu"okulu geri dönüyor.



2) Yeni Karakterler:

Nicholas Flamel! Voldemort'un ilk umudu Nicholas Flamel'i tanıma şansımız oluyor. Bu filmin geçtiği sıralarda 375 yaşında olduğu tahmin edilen Flamel'in rolünün ne kadar büyük olduğunu bilmiyoruz ama eğlenceli bir konuk oyuncudan fazlası olacak gibi.

İlk "Fantastic Beasts" filminde sadece isimleri geçen Leta Lestrange ve Theseus Scamander'ın bu filmdeki rolleri önemli gözüküyor.


Nagini! 3. fragmanın şahsımca tartışmasız yıldızı bu andı. Fragmanlardan çıkardığımız kadarıyla bu karakter bir maledictus. Maledictuslar kanlarında bir lanet taşıyan karakterler olarak açıklanıyor. Yani bu gördüğümüz bildiğimiz Nagini mi yoksa onun annesi mi 100% emin olamasak da bizi heyecanlandırmaya yetti.

Ve tabii ki genç Dumbeldore... (Madde 3)

3) Dumbeldore ve Grindelwald:

Fantastic Beasts beşlemesinin kötü adamı Grindelwald ve Dumbeldore'ı belki bu filmde o duyduğumuz düelloyu yaparken göremeyeceğiz ancak bu aralarındaki dinamiği merak etmiyoruz demek değil. Dünyanın en güçlü büyücüsü Dumbeldore, Grindelwald'u durdurma görevini Newt'a veriyor. Peki neden? Kırılamaz yemin mi yoksa gizli bir aşk mı? J.K. Rowling Dumbledore'un gay olduğunu bizlerle paylaşmıştı. Grindelwald ile Dumbeldore arasındaki ilişki yakın arkadaşlıktan fazlası olabilir... Daha 3 film daha olacağından Dumbeldore'u birebir düello yaparken göreceğimizi açıkçası düşünmüyorum ama filmlerdeki varlığının özlendiğini belirtmezsek olmaz. Johnny Depp'i de Grindelwald rolünde ilk kez uzun uzun göreceğiz. Fragmanlar güzel bir izlenim bıraktı ve sanatı sanatçıdan ayırmak gerekirse Depp'in garip karakterleri çok iyi oynayabildiğini unutmayalım. 



4) Wizarding World:

Diğer maddelerde ufak ufak belirttik gerçi, ancak Wizarding World'ün genişletilmesi belki de bu filmin gizli amacı olabilir. Bildiğimiz karakterleri, bilmediğimiz yaratıkları ve duyduğumuz hikayelerin gerçekleştiğini görmek bizi oldukça heyecanlandırıyor. İlk filmde Amerikan Büyü okulu olan Ilvermorny tanıtılmış ve büyü evreninin genişlediğini görmüştük. Aradaki boşlukların doldurulması, yeni karakterler ve yeni efsanelere tanık olmak... Film kimin hakkında olursa olsun WB bu işi iyi başarıyor gibi gözüküyor ve daha fazlasına hazırız.


5) Yeni Fantastik Canavarlar:

Filmin inanılmaz uzun başlığı neyle biterse bitsin, ana başlık Fantastik Canavarlar olacak. Bu da daha fazla ve daha değişik canavarlar demek. Fragman da WB'un bunları unutmadığını gösteriyor. Sayamayacağımız kadar yeni yaratık, büyülü hayvan ve hatta canavar görüyoruz. İyi ki de görüyoruz. İlk filmin yıldızlarından olan the Niffler ve Bowtruckle geri dönüyor, Newt'un olduğu yerde daha da azını beklemezdik. Fantastic Beasts'in ilk filminde Ilvermorny maskotlarından efsanevi Thunderbird'ü görmüştük, belki bu filmde de diğer üç maskottan birini görme şansımız olur, ne dersiniz?


Filme 10 gün kala beklentilerimizi derlemeye çalıştık. Atladığımız bir şey var mı? Siz en çok neyi görmek istiyorsunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

Can Tüz

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.