Overlord Operasyonu İnceleme- Spoilersız


Yapımcılığını J.J. Abrams'ın yaptığı ve Julius Avery tarafından yönetilen Overlord, geçtiğimiz günlerde vizyona girdi. Minik beklentilerimin olduğu korku, aksiyon, bilim kurgu karışımı film bir B-Filmi görünüşü verse de daha farklı hissettiriyor. Hadi filme biraz daha derinlemesine bakalım.

Film Normandiya Çıkarması'ndan birkaç gün öncesinde geçiyor. Bir grupasker Fransa'da Normandiya adlı Naziler tarafından işgal edilmiş bir köydeki radyo kulesini yok etmelidir. Kulenin bulunduğu kiliseyi yok etme yolları ararken aslında Nazilerin köyde daha karaknlık işler yaptıklarını öğrenirler ve olaylar çok farklı yönlere döner. Film birkaç farklı türün güzel bir karması olması yanında her zaman ya gerici ya da aksiyonlu ilerliyor. O yüzden çok da sıkılacağınızı düşünmüyorum.



Film anlayacağınız gibi biraz değiştirilmiş bir tariha sahip bu kurgu öğeleri ile. Yine de yüzeyinde duran asıl savaş filmi teması ağır basmakta. Arada sanki Wolfenstein'ın filmini izliyormuş hissine bile kapılabiliyorsunuz. Tabi filmde bazı olaylar hakkında açıklanmayan sorular bulunsa da filmin zaten bu soruları asla cevaplamayı düşünmediğini fark ediyorsunuz. Film daha çok bu olayların aksiyon tarafında kalmayı tercih ediyor.

Karakterler ise savaş filmlerinde görebileceğiniz tiplemelere sahip. Havalı ve sert olan, korkak ama doğru olanı yapmak isteyen, masum ve aslında savaşta olmaması gereken, gıcık ve komik karakterler diye gidiyor. Film bunun gibi klişeleri çokça kullanıyor. Oyunculuklar ise kötü diyemem. Çoğu ortalama ama bazı ortalamanın üstü performanslar görebiliyorsunuz arada.



Overlord'un bir diğer başardığı şey ise iğrendirebilmesi. Burada filmin +18 olduğunu söylesem iyi olur. Gerçekten iğrenç ve gözünüzü kapatmak istediğiniz sahneler bulunduruyor.

Filmdeki kamera kullanımı bazı anlarda muhteşem oluyor. Tek çekim bazı anlar var ve gerçekten güzel yapılmış. Bunun yanında kovalamaca anlarında gerilim ve aksiyon sahnelerinde heyecan yüksek tutulmuş. Müzikler fena değildi. Çok aklınızda kalan bir şey yok ama bazı anlarda sizi gaza getiren veya geren güzel müzikler var. Aksiyon sahnelerine koyulan bazı müzikler hoştu. Efektlerde ise pek büyük bir sorun yok. Bazı anlarda yapmacık kalabiliyor ama zaten filmin bütçesinin çok yüksek olduğunu düşünmüyorum.



Overlord operasyonu güzel bir türler arası birleşim olmanın yanında size güzel zaman geçirtecek. Orada burada hataları olsa da son zamanlarda en gerildiğim film oldu ki geçen haftalarda Halloween'i izlemiştim. Eğer bu dediklerim ilginizi çektiyse kesinlikle göz atın derim. Overlord benim için geçer bir puan aldı.

Notum: 7.5


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.