Heroes In Crisis #7 İnceleme



Heroes In Crisis'ı en son incelediğimde...incelemedim. Gereksiz bir tie-in'i ana sayı diye yedirmeye çalışıyorlardı. Ondan önceki sayı da artık bardaktaki suyun taştığından bahsetmiştim. Ama geçmiş geçmişte kalır. Şu anda serinin daha önemli olan tarafı önceki gereksiz ve unutulabilir sayı yerine gerçekten bir şeylerin yaşandığı bu sayı.

Sayıda yine birkaç farklı parça okuyoruz. Batman ve Flash, Booster Gold'u ararken Booster daha zor bir durumdadır. Kendisi Harley tarafından pusuya düşürülmüş durumdadır ve sadece kendisini korumaya çalışıyordur. En büyük olay ise sonunda katil hakkında bir şeyler öğreniyoruz ama sayı hikayenin başından beri merak ettiğimiz soruları cevaplamak yerine daha çok soru yaratıyor.


Aslında hala bir şey olmuyor. Daha önce de söyledim ama bu seri 5 veya 6 sayı olmalıydı maksimum. 7.sayıdayız ve hala doğru düzgün bir sonuca ulaşmış değiliz. Hikayeyi uzatırken hep doldurma olaylar yaşanıyor ama o doldurmaların hiçbir katkısı yok ve bir işe yaramıyorlar. Mesela sayıda bulunan Batman ve Flash kısımlarını sayıdan çıkarsak hiçbir şey değişmez. Yani sayıyı 20 sayfanın üstüne çıkarabilmek için çok zorlamışlar.

Yazım ve diyalog hala kötü ilerliyor. Booster Gold doğru düzgün konuşamıyor ve doğru düzgün bir karakteri bile yok. Harley is tekerleme söylemekten başka bir şey yapmıyor. Karakterlerin gerçek bir kişiliği yok ve Tom King daha önceden olan kişiliklerini kullanmayı gereksiz görüyor. Sanırım bu incelemede en çok geçirdiğim kelime "gereksiz" oldu. Gerçekten böyle bir seriye ihtiyacımız var mıydı, varsa da neden böyle diye sordurtuyor.


Sayıda üç çizer bulunuyor ki nedenini ben de bilmiyorum. Muhtemelen bitiş tarihine yetiştirmek için yapılmış bir şey. Bakın çizerlere kötü demiyorum hatta hepsi bulunduğu bölümlerde çok hoş ve güzel bir iş çıkartmış. Yine de sayının biraz akışını bozuyor. Bir çizerden başka bir tanesini geçiş arada akışı bozabiliyor ama yine de çizim olarak çok iyi, renklendirme olarak daha da iyi.

Sonuca gelirsek Heroes In Crisis #7 hala birçok eksiğe sahip ama artık serinin sonlarına gelme hissinin yaşattığı mutluluk ve önceki sayılara göre daha az sinir bozucu olmasından daha iyi geldi. Kesinlikle güzel değil ama önceki sayılara göre daha iyi. Kaldı iki sayı, bakalım bir şeyler yaşanacak mı?

Notum: 6.0

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.