Ayrılma Korkusu | Absolute Carnage Ara Sayıları- 1


Absolute Carnage incelemesini yazdığımda bir sürü ara sayı olduğundan ve okuyabileceğimi okuyacağımdan bahsetmiştim. Bu yazı serisinde her hafta çıkan ara sayılardan bahsedip, kısaca inceleyip üstüne ne kadar gerekli bir sayı olduğundan bahsedeceğim. Bu haftaki sayılarımız Scream #1 ve Separation Anxiety.

SCREAM #1

Bu sayı bir çorba ve iyi anlamda değil. Baruthane Pilavcısının karışımlarından oluşmuş bir çorba. Artık Carnage tarafından kontrol edilen Scream karakterinin dönüşünü, simbiyotunun yeni bir sahip buluşunu ve bir hedefe doğru saldırmaya başlamasını okuyoruz. Hikaye fena değil, güzel hazırlanabilir ama bu hikayenin aktarılışı felaket. Yazım gerçekten kötü ve okurken baş ağrıtıyor. Cümlelerin kopukluğu, yazımı ve anlamsızlığı hikayeden her şeyi sömürüyor. Bunn, her Venom ve simbiyot hakkında yazdığında aynı cümleleri kullanıp duruyor. Korku, nefret, istek. Hep bunlardan bahsediyor ve bu okumayı da sıkıcı hale getiriyor. Yine de yazım kötü olsa da hikayenin bir potansiyeli var. Sevdiğim ve görünce mutlu olduğum karakterler var ama bazıları neden orada, bunca zamandır ne yapıyordu düzgünce açıklanmıyor ve bu benim sinirimi bozmasıyla yeni okuyucuların gerçekten kafasını karıştıracak bir olay.


Gerardo Sandoval'ın çizimlerini genellikle severim. Çizgilerin ilerleyişini çok seviyorum ama bu sayıdaki kaos çukurunda bazen bakması yorabiliyor. Onun dışında gerçekten beğendiğim bir çizer ve sayıyı güzel hazırlamış. Ayrıca renklendirme de gayet güzel olmuş. Kısacası hikaye ve çizim güzel ama bunlar yazımdan dolayı çok zarar görüyor.

NOTUM: 4.5

SEPARATION ANXIETY


Bu ara sayıyı baya beğendim diyebilirim. Hikaye tek sayılık ve gayet hızlı bir şekilde ilerliyor. Birkaç yıl önce Deadpool vs Carnage hikayesinde bir köpeğe yapışıp giden Hybrid dörtlüsü ailesi boşanacak bir kıza denk gelir ve sırayla ailenin tüm üyelerini ele geçirmeye başlar. Bu sayıyı tebrik ettiğim şey korkunç olması. Nasıl bir eventte olduğunu biliyor ve korku filmi gibi davranıyor. Bolca vahşet ve korkunç sahne bulunuyor sayıda. Jenerik bir korku filmini Venom kalıbına aktararak korkunç bir hikaye yaratılmış kısacası. Sayıda tek sevmediğim şey olayların çok tekrara dayanması olabilir. Kaç, saklan, bulun, kaç, saklan...Sayı tamamen bu sıralama ile ilerliyor. Biraz sıkabiliyor ama onun dışında gayet güzel bir sayı. Çok gerekli olmasa da keyifli bir sayı.


Brian Level'in çizimleri çok benim tarzım olmasa da bu kötü olduğu anlamına gelmiyor. Sayının o korku atmosferini gayet iyi vermiş ve rahatsız edici başarılı paneller çizilmiş. Simbiyotların köküne dayanan bu dört karakterlerin yeni tasarımlarını da yeterince korkutucu ve güzel buldum ama sayıdaki kaos durumundan ve karmaşadan dolayı her zaman iyi göremiyorsunuz ve potansiyeli kullanılamıyor.

NOTUM: 8.2

Tie-In haftalarımızdan ilki tamamlanmış durumda. Absolute Carnage #1'e 1.hafta dersek yaklaşık 12 hafta sürecek bir yolculuğun bir adımı daha tamamlanmış oldu. İncelediğimiz iki sayıdan biri önemli bir hikaye olabilecekken yazım yüzünden fazla aşağı çekiliyor, diğeri ise gereksiz olsa da keyifli ve gayet güzel bir sayı sunuyor. Sonraki haftalarda nasıl sayılarla karşılaşacağımızı merak ediyorum.

Not: Her hafta bu uzunlukta bir yazı beklemeyin bazı haftalar daha fazla sayı çıkacağından olabildiğince kısa tutmaya çalışacağım düşüncelerimi.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.