DCeased #4 İnceleme


DCeased #4 ile artık serinin yarısını geçmiş durumdayız ve söyleyeceğim şeyler biraz tükenmeye başlıyor. O yüzden bu incelemeyi olabildiğince kısa yapmaya çalışacağım. İlk olarak genellikle yapmadığım bir şey yapacağım ve ilk çizimden bahsedeceğim. Çizim her zamanki gibi gayet güzel ve vahşeti güzelce aktarmış ama bazı gözüme batan paneller var tabii ki. Ne kadar gözüme batan ve tuhaf gözüken paneller olsa da bayıldığım paneller de vardı tabii.

Hikayede çok bir şey olmuyor. Karakterlerimiz artık başka kahramanlara ulaşmaya çalışıyor ve o sırada diğer karakterlerin hikayesinin de devam edişini okuyoruz. Kahramanlarımız biraz daha arkaplanda olan olayları öğreniyor ama o sırada daha büyük tehditler ortaya çıkmaya başlıyor. Sayının gayet havalı olduğunu söyleyebilirim, sevdiğimiz karakterleri zombi halinde görüyoruz ve hoş aksiyon sahneleri okuyoruz ama bunu her sayı için söyleyebiliriz.


Bu sayıyla ortaya çıkan büyük bir sorun serinin tekrara binmesi. Bu aslında çoğu zombi hikayesinde ortaya çıkabilecek bir şey ama bu serinin o tekrardan kaçınacağını düşünmüştüm. Her sayı kahramanlarımız hikayede azıcık ilerler, sevdiğimiz bir karakterin salgına yakalanıp öldürülüşünü görürüz, biraz duygusal biraz da merak ettiren bir sonla sayı biter. Tamamen böyle ilerliyor ve sayı ne kadar havalı hissettirse de bu tekrardan dolayı seriye karşı görüşüm kısıtlanıyor. Bu tekrarın tek iyi yanı tekrardan dolayı yeni bir şey hakkında konuşamadığım hakkında konuşmak olabilir...Biraz karışık oldu sanırım. Ayrıca seride Harley'nin yansıtılışından ne kadar nefret ettiğimden bahsetmiştim ve bu sayıda da devam ediyor. Sinir bozucu, kötü diyaloglu bir karakterin üstüne çıkamıyor ve hikayede hala bir işe yaramıyor.


Dediğim gibi çok bahsedeceğim bir şey olmadığı için incelemeyi kısa kesiyorum. Artık serinin tekrara binmeye başlamasıyla birlikte sinir bozan şeyler devam ediyor. Yine de seri hala akıcı ve hem heyecanlı hem de duygusal anlara sahip. Sonraki sayıya kadar bildiğim üzere minik bir ara sayı var. Eğer konuşmaya yeterli bulursam incelerim ama hikayeye bir şey katmazsa ve sadece yan hikaye anlatırsa sonraki sayının incelemesine eklerim. Artık sonlara yaklaştığımız için olaylar biraz daha gerginleşiyor ve seri başarılı son sayfası ile bizi seriye bağlı tutmaya devam ediyor.

Notum: 7.6

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.