Sen Kimsin? | Marvel'ın Batman'i: Moon Knight!

 

  Başrolünde Oscar Isaac'i göreceğimiz Marvelin ilk karanlık yapımı olan Moon Knight yarın Disney+ üzerinden yayınlanacak. Marvel Evrenini sadece filmlerden takip ediyorsanız bu karakteri bilmiyor olabilirsiniz ama eğer ki çizgi romanları takip ediyorsanız hepimizin sevdiği karakterlerden bir tanesidir Moon Knight. Bu karakter için daha önce birçok teori ortaya atılmıştı: "Daredevil dizisinde göreceğiz, Iron Fist dizisinde göreceğiz.." gibi gibi. Şimdilerde ise bu teori, MCU'dan bağımsız şekilde ilerleyeceği yönünde. Bu teori doğru mu hep birlikte göreceğiz. Neyse konudan çok sapmadan sizlere bu karakter hakkında bilgiler vermeye başlayabilirim.


 

Karakterin Tarihçesi

   Doug Moench tarafından yazılmış ve Don Perlin tarafından çizilen bu karakter ilk olarak 1975 yılının Ağustos ayında çıkan Werewolf by Night serisinin 32.sayısında gözükmüştür. Bu seride sadece 2 sayı gözüken karakterimiz çok sevilince The Defenders ve Spectacular Spider-Man gibi serilerde de konuk olduktan sonra 80'li yıllarda kendine ait serisi çıkmıştır.


Orijin Hikayesi

   Karakterin asıl ismi Marc Spector. Kendisi Nazi soykırımından kaçan Yahudi bir din adamının oğludur. Amerika'nın fakir semtlerinde yaşamaya başlayan Marc, çocukken ailesinin yakın arkadaşı sandığı fakat aslında Nazi kaçağı ve Yahudi katili olan Ernst ile olan kavgalarından sağ çıkmasından sonra yaşadığı travma sebebi ile dissosiyatif kimlik bozukluğu hastalığı ortaya çıkmıştır. Bu bozukluktan sonra önce Steve Grant sonrasında ise Jake Lockey adında iki kimliği çıkmış fakat asıl kimliğini yattığı akıl hastanesinde bulmuştur. Akıl hastanesinde karşılaştığı Mısır Tanrısı Khonsu ile benliğini bulmasına yardımcı olmuştur. Dizide de zaten ana tema Marc'ın kendisi bulması üzerine olacak.


  Karakterimiz aynı zamanda askerlik yapmış fakat bahsettiğimiz kimlik bozuklukları yüzünden orada tutunamamış ve sonrasında yasa dışı dövüşlere başlamıştır. Orada tanıştığı "Fransız" lakaplı Duchamp ile yakın arkadaş olmuş ve sonrasında ise kiralık asker olarak görev almaya devam etmişler. Bu ikilinin Mısır'da Bushman ile karşılaşmaları aslında tam olarak Moon Knight'ın olduğu andır diyebiliriz. Bushman'ın Mısır firavunun mezarını yağmalamak isterken arkeoloğu öldürünce, Marc ise bunun sonucu Bushman'a yumruk atar ve Bushman ise onu ölümcül bir şekilde yaralar ve mezarda bulunan kim varsa öldürür. Peki Bushman ve seri katillerimizin gittiği firavun mezarı kimin? Tabii ki Khonsu'nun. İşte olay tam olarak burada başlıyor. Marc ölmeden hemen önce akıl hastahanesinde karşılaştığı Khonsu'nun mezarına girince ikisi yüz yüze gelir ve kendisine hizmet etmesi karşılığında onu ölümden kurtarır. Sonrasında sokaklardan bilgi toplamak için taksici kimliği Jake Lockey, kumardan kazandığı paralarla kendine yatırımcı olan Steve Grant kimliği ile birlikte Moon Knight kimliğini de kullanmaya başlar.


BUSHMAN

 

 Karakterin Güçleri

  Kimlik bozukluğu sayesinde zihinsel saldırılarda diğer insanlara göre üstündür. Paralı asker, ajanlık ve CIA'de bulunmasından dolayı dövüş konusunda oldukça beceriklidir. 

  Kullandığı hilal dartlarını hem fırlatabilir hem de yakın dövüşte kullanabilir. Kendine ait olan paslanmaz çelikten yapılmış olan özel copları sayesinde binalara tırmanma özelliğine de sahiptir. Bu coplar aynı zamanda uzayabiliyorlar da.



 İlişkileri

  Bulunduğu Takımlar

  • Defenders
  • Avengers
  • Secret Avengers
  • CIA
  • Birleşmiş Millet Deniz Kuvveti

 Yakın Olduğu Kişiler

  •  Fransız (Duchamp)
  • Randall (Kardeşi)


   Dizide bu kimlik oluşumlarını ve her kimliğin kendine ait yaşam biçimini nasıl anlatacaklar açıkçası çok merak ediyorum. Marvel'ın ilk karanlık temalı işi oldukça ilgi çekici duruyor. Karakter gelişimi güzel anlatılırsa ki dizi belki ilk sezonu karakter gelişimi için kullanır, izlemesi zevkli ve belki de bu senenin en iyi Marvel işlerinden biri olur. Yarını merakla bekliyoruz...


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.