Stranger Things | Upside Down'da Zaman Nasıl İşliyor?

Uyarımı en baştan yapayım. Bu yazı, Stranger Things 4. sezon 1. Kısımdan spoiler içeriyor. 2. Kısımla ilgili herhangi bir spoiler yok.


Stranger Things'in prodüksiyon tasarımcısı Chris Trujillo, zamanın Upside Down'da nasıl işlediğini açıkladı. 4. Sezonun ilk bölümlerinde Vecna'nın, ininde sıkışıp kaldıktan sonra kendi kökenlerini Nancy'ye açıkladığını izledik. Arkadaşlarının ve Eleven'ın 4. sezon hikayesini bir araya getirirken aynı  zamanda Vecna'nın hem One hem de Victor Creel'in oğlu olduğunu, Eleven'ın onun gerçek motivasyonlarını öğrenip Hawkins'in bu karanlık versiyonuna sürgün ettikten sonra kötü adama dönüştüğünü öğrendik.

Yine de, bu yazının asıl konusu bu değil. Bu 'reveal'dan hemen önce Nancy ve diğerleri, kendilerini Upside Down'ı keşfederken bulur ve Nancy, kendi odasının bu karanlık versiyonunun 1983 yılında sıkışıp  kaldığını, gerçek dünyadaki gibi 1986 yılına yetişemediğini fark eder. Böylece Upside Down'da zamanın nasıl işlediğiyle ilgili teoriler dönerken, gerçek Hawkins'ten tamamen farklı bir zaman çizgisinde olduğunu öğrenmiş olduk.
Trujillo, dizinin kendi Youtube kanalında yayınlanan bir set arkası videosunda da bunu doğruladı. Upside Down'ın 1983'de sıkışıp kaldığını, bu yüzden ilk sezondan eşyalarla çevrili olduğunu söyledi. Fakat hâlâ Upside Down'ın nasıl oluştuğunu bilmiyoruz çünkü Eleven sadece önceden oluşmuş bir dünyaya kapı açtı. Aynı zamanda One'ı nasıl Vecna'ya dönüştürdüğü veya Hawkins'ten gelen kurbanları neden aynı şekilde etkilemediği de hâlâ bir gizem.
4. Sezonun ikinci kısmı bugün (1 Temmuz) yayınlanıyor. Belki bu soruların cevaplarını yayınlanacak olan bölümlerde alırız.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.