Image Günlükleri-1 Elsewhere#1 İnceleme


elsewhere 1 ile ilgili görsel sonucu

Elsewhere#1 İnceleme

'Image Günlükleri' Yazı Serisi Nedir?: 

'Image Günlükleri' yazı serisi sayesinde sizlere Image hakkında sunmak istediğimiz her şeyi sunacağız. Gerek haberler olsun gerek incelemeler olsun Image ile bağlantılı olan bütün yazılarımız bu başlık altında olacak. Böylece sitemizin arama kutusuna sadece Image yazarak bu yazılara ulaşmış olacaksınız. 

Bu yazıda sizlere Türk çizer Sümeyye Kesgin'in çizdiği ve Jay Faerber'in yazdığı Elsewhere serisinin ilk sayısından bahsedeceğim. Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki sayı benim çok hoşuma gitti. Gerek çizimleri olsun gerek karakterleri olsun, gerekte bizleri tanıştırdığı yeni yaratıklarla olsun akıcı ve okuması zevkli bir sayı. 

Öncelikle serinin temel konusundan bahsetmekte fayda var. Çünkü aslında geçmişte yaşanan bir olayı fantastik unsurlarla sunmaya çalışıyor bu seri okurlarına. Serimizin ana karakteri olan Amelia Earhart aslında Atlantik Okyanusu'nu boydan boya geçmeyi başaran ilk pilot. Ancak bir sonraki denemesinde Güney Pasifik taraflarında yardımcısı Fred Noonan ile beraber kayboldu ve ikili bir daha bulunamadı. Bu seri ise Amelia'nin kayboluşunu bizlere fantastik bir açıdan sunmayı planlıyor. İlk sayıya bakacak olursak bence bunu gayet güzel ve samimi bir şekilde başarıyor. 
amelie earhart ile ilgili görsel sonucu
Geçmişte yaşamış olan pilot Amelia Earhart.
elsewhere 1 ile ilgili görsel sonucu
Serinin ana karakteri Amelia Earhart.

Sayının çizimleri çok başarılı olmuş. Sümeyye Kesgin güzel bir atmosfer oluşturmayı kesinlikle başarmış. Bazı panellerde detaylar arasında kayboluyorsunuz. Yaratılan yaratıklar ise gayet yaratıcı ve sevimli olmuş.


Karakterlerden bahsetmek gerekirse, ben hepsinden memnunum. Karakterler sayının akışını bozmuyor tam tersine arttırıyor. Üstelik her bir karakterin farklı bir hikayesi var. Bu yüzden okuyucuyu meraklandıran unsurlarında karakterlerin sayesinde oluştuğunu söyleyebiliriz. Amelia ve Fred karakterlerinin aslında geçmişte yaşamış olan gerçek insanlar olduğunu bilmek benim okurken aldığım zevki arttırdı. 

elsewhere 1 ile ilgili görsel sonucu
Amelia'yı sayının başında bulan iki karakter ise sayının benim için yıldızlarıydılar. Son derece tatlı ve sevecen karakterler olduklarını düşünüyorum. Ayrıca sayının sonunda karşımıza çıkan Dan Cooper ise gene geçmişte gerçekten yaşamış olan bir diğer insan. Kendisi aslında bir uçak korsanı. Ayrıca geçmişte Amerika'da yaşadığı uçak kaçırma olayı, çözülemeyen tek uçak kaçırma davası. Açıkçası esrarengiz olan olayları birleştirerek fantastik bir dünya yoluyla okuyuculara sunmaları gerçekten harika olmuş. 





Seri benim için çok güzel bir açılış yaptı. Kesinlikle diğer sayıları da okuyacağım. Gerek Sümeyye Kesgin'in kendi tarzındaki çizimleri olsun, gerek tarihle olan bağlantıları olsun, gerekte hem yaratıcı hem sevimli karakterleri olsun sayı benden tam not aldı. Okumanızı öneriyorum. Sayının etiket fiyatı 4 dolar. Türkçe almak isteyenler için ise fasikülün etiket fiyatı 9 tl. İngilizce bilen okurlar ise çizgi roman dükkanlarından sayıyı temin edebilirler. 

2 yorum:

  1. Emeğine sağlık güzel bi inceleme olmuş..👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, türkçe olarak da basıldı sayı ayrıca...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.