The Punisher Dizisinden Önce Bilmeniz Gereken 4 Madde





Bildiğiniz üzere yakın zamanda Netflix'ten 'The Punisher' dizisi çıkacak. Bu yazıda ise sizlere dizi çıkmadan önce Punisher karakteri hakkında bilmeniz gerekenleri sunacağız.

1-İlk Ne Zaman Gözüktü?

Punisher ilk defa, The Amazing Spiderman #129'da (1974) gözüktü. Ayrıca; Punisher aslında Spider Man'i öldürmesi için yaratılmıştır.

2- Karakterin Ünlenmesinin Sebepleri

 Marvel Punisher'ın daha büyük kitlelere ulaşması için 2 tane önemli çizgi roman serisi çıkartmıştır.(1-The Punisher: Year One | 2-Welcome Back Frank)

İlgili resim

3-Karakter Hakkında Bir Kaç Detay

Punisher Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyadelerine katılmıştır ve orada yüzbaşı rütbesine kadar yükselmiştir. Ayrıca keskin nişancı eğitimi görmüştür. ABD Deniz Kuvvetlerinde Underwater Demolition eğitimi almıştır. Eğitimlerden sonra Vietnam Savaşında yer almıştır ve bu savaşta Vietnam'lı bir kadına tecavüz etmeye kalkışan bir askeri suda boğarak öldürmüştür. Vietnam'lıların askeri üssüne yapılan saldırıda ABD askerlerinden bir tek o hayatta kalmıştır ve sonrasında tek başına kalmasına rağmen onlarca Vietnam'lı askeri öldürmüştür. Vietnam'daki başarıları sayesinde ABD tarafından ödüllendirilmiş ve madalyalar kazanmıştır. Pek çok uyuşturucu karteline karşı ve aralarında Çin mafyası, Rus mafyası bulunan yer altı çeteleri ve yasa dışı şekilde para kazanan çetelere ve kişilere karşı yasa dışı bir şekilde savaşmıştır. Bu çeteler Punisher'ı öldürmeleri için bir çok kiralık katil tutmuşlardır fakat hiç biri Punisher'ı öldürememiştir. Yaşayan en büyük suçlulardan biri olarak gösterilmektedir, hatta çoğu kez yakalanmıştır. Rickers Island hapishanesine gönderilmiştir. Orada birçok suçlu, yandaş toplayarak onu öldürmeye çalışsada başaramamışlardır. CIA, FBI ve SHIELD gibi örgütler Punisher'ı birçok kez yakalamaya çalışmıştır. Buna rağmen bu örgütlerdeki bazı yetkililer Punisher'ın yöntemlerini ve yasa dışı suçla savaşmasını haklı buldukları için onu yakalamayı reddetmektedirler. Punisher aklınıza gelecek her silahı kullanabilmektedir.

punisher comic book hd ile ilgili görsel sonucu4-Karakterin Orijin Hikayesi

 1976 yılında ailesi ile Central Park'ta piknik yapan Frank ve ailesi bir suça şahit olurlar ve suçu işleyen mafya tanık bırakmamak için Frank ve ailesini de vurur. Fakat Frank hayatta kalır. Polis Frank'e gereken her şeyin yapılacağını söyler fakat hiç bir şey yapmaz. Bunun üzerine Frank gerekeni yapmak için yasa dışı bir şekilde harekete geçer. Polis kayıtlarından bütün suçluları tanır ve suçluların ölüm ile cezalandırılması gerektiğini düşünür. Zırhının üstüne o meşhur kuru kafayı boyar ve suçluları cezalandırır. Frank bir süre sonra mafya, terör örgütleri ve her tür suçla uğraşan kişilerle yasa dışı bir şekilde savaşan bir adama dönüşür. 


 Karakter hakkında bahsedeceklerimizin sonuna geldik. The Punisher 17 Kasım 2017 (Cuma) günü Netflix üzerinden yayınlanacak. Kendinize iyi bakın...

the punisher ile ilgili görsel sonucu



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.