Legacy Günlükleri-2: The Mighty Thor #700 İnceleme



legacy the mighty thor ile ilgili görsel sonucu

'Legacy Günlükleri' Yazı Serisi Nedir?: 

'Legacy Günlükleri' yazı serisi sayesinde sizlere Legacy hakkında sunmak istediğimiz her şeyi sunacağız. Gerek haberler olsun gerek incelemeler olsun Legacy ile bağlantılı olan bütün yazılarımız bu başlık altında olacak. Böylece sitemizin arama kutusuna sadece Legacy yazarak bu yazılara ulaşmış olacaksınız. 

The Mighty Thor #700 İnceleme

*Sayı birden fazla hikayenin birleşiminden oluşmaktadır. Ne de olsa 700. sayı. Tüm sayıya yayılan ve önemli hikayelerden uzunca, hızlı geçen mini hikayelerden kısaca bahsedeceğim.


Thor serisinin geleceğine bir bakış.
İncelememize en önemli ve ilk karşımıza çıkan hikaye ile başlamak isterim. En önemli dememin sebebi hem seriyi hem de Marvel evrenini etkileyebilecek olaylara sahip olması. Hikayemiz Odinson ve Karnilla yani Norn'ların kraliçesi arasında geçmekte ve Nornkeep'de geçmektedir. Burada olan bir saldırı sonucu hem güzel aksiyon hem güzel tasarım hem de Thor serisinin geliceğini görmüş oluyoruz. Ben böyle büyük hikayelerin önceden temellerinin atıldığı sayılara bayılırım. Bu hikaye oraya giriyor. Çizim olsun, tasarım olsun hepsi çok güzel. Cidden güzel bir Thor hikayesi idi.

İkinci hikayemize geçmek gerekirse ilkine göre o kadar sağlam bulmadım. Hikaye Jane Foster Thor ile She-Hulk'ın kapışmasını konu alıyor. Cidden bu kadar. Durmayan aksiyon. Tabiki kötü değil ama 700.sayıda biraz önemsiz kalıyor. En azından aksiyonu ve çizimi güzel. Bu arada siz farketmiş olabilirsiniz ama söyleyeyim. Her hikayede farklı bir çizer bulunmakta. Ki sayıdaki hikaye fazlalığını düşünürsek bu baya fazla çizer anlamına geliyor. Eğer bu hikayeyi bir kategoriye koymak gerekirse o "Önemsiz ama iyi." olurdu. 

Üçüncü ana hikayemiz ise War Thor ile ilgili. Çekicini geri alışı ve ana düşmanımızla karşılaşmasını konu alıyor. Diğer önemlilere göre kısa olsa da en az ilk hikaye kadar önemli. Baya baya sonraki hikayenin başlangıcı. Pek bir şey görmemiş olabiliriz ama sayımıza merak ettirici bir son verdi. Çizimlerini ise yeterince tatmin edici bulamadım maalesef.


Mike Del Mundo'dan Diyarların Savaşının başlangıcı
Buradan sonra anlatacağım hikayeler kısa olduğu için o kadar detaya girmeyeceğim ve kısa kısa anlatacağım. İlk olarak geçmişte geçen genç Loki ve Thor ile ilgili bir hikaye var. Pek fazla bir his hissettirmiyor. Birde gelecekle ilgili ve muhtemelen bir daha görmeyeceğimiz bir hikaye var. Gereksiz bir hikaye olduğunu söyleyebilirim. Son olarak ise önemli ama o kadar kısa ki konuşmaya değer mi bilemediğim, düşmanların olduğu iki sayfa var. Biri Del Mundo çizimli, Diyarların Savaşı ile ilgili olan merak ettiren bir hikaye. Diğeri ise Thanos ve Hela'nın bulunduğu merak ettiren güzel çizimli bir sayfa.

Şimdi anlatacaklarım ise bu hikayeler olmasa daha iyi olur dediğim, hatta olmasa bu sayı daha iyi puan alırdı dediğim türden hikayeler. Galactus ile Ego'nun bulunduğu anlamsız mı anlamsız bir hikaye var. Tamam bu savaşı okumak eğlenceli ama ne mantık var ne de hatırlatıcı bir an. Bir diğeri ise Throg'un hikayesi. Evet kurbağa olan. "Niye?" sorusu ile okudum o kısımların tamamını. Son olarak ise Loki ve babası arasında geçen aslında başka bir sayıda güzel işlense mutlu etme ihtimali olan bir hikayeydi. Ama bu sayıya nasip görmüşler. 

Sayı hakkında anlatacaklarım bu kadar. Çoğu yerinde tatmin etse de tatmin olmadığım kısımların bulunduğu bir sayıydı. Sayı nosu 700 olunca insanın beklentisi daha yüksek oluyor. Sonraki sayıyı kesinlikle bekliyorum. Peki okuyanlar, sayıyı siz nasıl buldunuz? Düşüncelerinizi yoruma bekliyorum. Sonraki Legacy Günlükleri'nde görüşmek üzere.

Göndermeli 3D olarak çıkan variantı

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.