Birbirinden İlginç 5 Infinity War Teorisi

 Infinity war teorileri ile ilgili görsel sonucu

Infinity War herkesin ilgisini çekmeyi başardı. Merakla beklenilen filmin fragmanı tıklanma rekoru kırdı. Haliyle filmle ilgili teoriler de dört bir yandan gelmeye başladı. Biz de sizler için Infinity War ile ilgili 5 büyük teoriyi listeledik.

*Bu listede anlatılanlar tamamen teoridir. Kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Yazı fragmandan önce yazılmıştır. Teoriler yayınlanan fragman üstüne kurulu değildir.

1-'Hela'yı Ölüm Rolünde Göreceğiz'

Eğer Thanos'u az çok tanıyorsanız onun Ölüm'e ne kadar aşık olduğunu biliyorsunuzdur. 'Infinity Gauntlet'te Yaşanan 5 Olay' yazısında da Thanos'un sırf Ölüm ile beraber olabilmek için yaptığı çılgınlıklardan bahsetmiştik zaten. Ancak Ölüm karakterini şu ana kadar MCU'da göremedik. Bu yüzden kimin Ölüm olarak karşımıza çıkacağı merak konusu. İnternette gezen bir fan teorisine göre, Thor filmi ile ilk defa karşımıza çıkacak olan Hela, aslında Ölüm. Hela'nın Ölüm rolü için en büyük aday olmasının bir diğer sebebi de Ölüm'ün haklarının Fox'ta olması. Aynı Galactus olmadığı için Dormammu'yu veya mutant kullanamadıkları için Inhumans kullanmaları gibi, gerçek Ölüm karakterini kullanamadıkları için de Hela'yı bu pozisyonda kullanabilirler. Thor: Ragnarok filmini izledikten sonra daha net konuşabileceğimizi düşünüyorum.

2-'Sonsuzluk Taşlarının İlk Harflerini Birleştirince Thanos Oluyor'

Bir diğer popüler fan teorisi ise bütün sonsuzluk taşlarının baş harflerini birleştirdiğimizde ortaya T.H.A.N.O.S çıkacağı yönünde. Önemsiz bir teori gibi gözükse de aslında bir diğer sonsuzluk taşı ile ilgili ipuçları veriyor. Öncelikle, isterseniz sonsuzluk taşlarının bulundukları yerleri hatırlayalım. Tesseract (mavi küp, uzay taşı), Aether (Thor: Dark World'de görmüştük, gerçeklik taşı), Dr.Strange's Necklace (Dr.Strange'in kolyesi, zaman taşı), Orb (Galaksinin Koruyucuları'nda gördüğümüz küre, güç taşı), Loki's Scepter (Loki'nin asası, zihin taşı). Hepsinin baş harfleri birleştirildiğinde T.A.N.O.S ortaya çıkıyor. Bir tek H harfi eksik. Yani ruh taşı adı H ile başlayan bir yerde bulunacak. En büyük aday Heimdall, ancak Hela ve Heart of Wakanda da adaylar arasında.

3-'Sonsuzluk Taşıyla Ölen Bütün Kötüler Aslında Ölmedi.'

Şimdiye kadar izlediğimiz Marvel kötülerinin büyük bir kısmı, gözüktüğü ilk filmde ya öldürülüyor ya hapsediliyor ya da bir daha hakkında hiç bir şey duyulmuyordu. Red Skull uzay taşı ile, Ronan güç taşı ile, Ultron Vision'ın zihin taşı ile, Malekith ise gerçeklik taşı ile öldürülmüştü. Teoriye göre Sonsuzluk Taşları yüzünden öldürülen bütün kötüler aslında ölmedi, sadece taşları içinde kapalı kaldılar. Thanos ise saydığım kötüleri serbest bırakacak ve bu sayede planlarını gerçekleştirmesi daha da kolaylaşacak.

4- 'Yeni bir Captain America'

Teoriye göre Captain America filmde unvanını bir başkasına devredecek. Çizgi romanlarda gayet aşina olduğumuz bu durumda, çok net iki adayımız var. Biri daha uzun süre kontratı bulunan, Steve Rogers'ın yegane dostu ve üç filmde de kalkanla bir şekilde etkileşimde bulunmuş James Buchanan Barnes.

Diğer aday da Captain America 2 ile evrene dahil olup bunun devamında Avenger mertebesine de yükselen Sam Wilson.

Bucky en büyük aday olmasına rağmen ortada Hydra suikastçisi olması gibi bir gerçek var. Böyle bir özgeçmişe sahip biri Captain America gibi çok sembol ve mühür bir unvanı nasıl devralabileceği, diğer Avengers üyeleri, devlet ve halkın bunu nasıl kabul edebileceği Bucky'nin en büyük handikapı.

Bir diğer elden Sam Wilson ise, askeri geçmişiyle demin saydıklarım tarafından kabul edilebilir olsa da bana göre sinematik evren için Captain America unvanını taşıyabilecek vasıfta biri değil.

Chris Evans'ın Infinity War'dan sonra 1 filmlik daha kontratı kaldığı biliniyor. Infinity War'un başında Steve Rogers'ı kalkansız olarak izleyeceğiz, film içinde yaşanacaklar bu teoriyi tamamiyle şekillendirecektir.

5- 'Doctor Strange Zaman Taşını kaptırmadan önce, Avengers ekibi zamanda yolculuk yapacak.'

Bu seferki teori internette dolaşan bir teori değil. Bizzat benim arkadaşlarımdan biri olan Mert Kaya Özdoğru tarafından üretilen bir teori.

Spider-Man Homecoming filmi 2012'de olan Avengers filminin hemen ardından New York'da olan bir flashback ile başlıyor ve o Flashback'ten sonra bize 8 yıl geçtiğini söylüyor. Bu film, bize verilen bilgilere göre Captain America: Civil War'dan 1 ay sonra geçiyor. Ama bu hesaba göre iki film de 2020 yılında geçiyor. (Homecoming dansları Mayıs Haziran aylarında olur) Oysa ki 2016-2017 filmleri (1 ay sonra olduğuna bakarsak ikisi de 2016) olmaları gerek. Ben Marvel'ın onca süre uğraştıktan sonra bir anda 4 yılı sildiklerini düşünmüyorum. Ve bana kalırsa bu 4 yıllık eksiklik, iki filmin arasında olan (Eylül 2016) ve zamanla çok ilgili olan Doctor Strange'e bağlı. Dormammu ile olaylar ya da kendi kontrolü dışında; Eye Of Agamotto'nun hareketlerinden kaynaklı olacak sekilde MCU evreninde zamanın Doctor Strange yüzünden 4 yıl ileride olduğunu düşünüyorum. Ve daha teorimin asıl kısmı olarak; geçmişe gittikleri zaman büyük ihtimalle 2018 yılı olacak ve zaman bizimkiyle uyumuna geri kavuşacak. Daha önce belirttiğim gibi, 2011 yılında 6 yaşlarında görünen Peter Parker, 2016'ya kadar 11 yaşında olacak (güçlerini 15 yaşında elde ediyor) ve Spider-Man Homecoming sırasında (Civil War'da 6 aydır sahip olduğunu söyledi ve ondan 2 ay sonra oluyor) 15-16 yaşları arasında olması gerekiyor ve bu da ancak 11 yaşında birinin 4 yıl sonraki hali ile olabilir. Kısacası MCU'da 4 senelik bir boşluk oluşuyor. Zamanda yolculuk yapmaları ile bu boşluk düzelebilir ve zaman çizgisi bizimkiyle uyumuna geri kavuşabilir. 

Infinity War filmi ile ilgili internette dolaşan bir sürü teori var. Bütün soruların cevabı için maalesef filmi beklememiz lazım. 

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın...

1 yorum:

  1. Grup da o kadar salladık biri tutaydı keşke yahu..Zalımsın Marvel 😒

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.