'Sen Kimsin?': Blue Bettle

blue beetle ile ilgili görsel sonucu

Blue Beetle

Karakterin Orijini 

Blue Beetle karakterini şuana kadar üç kişi hayat vermiştir. Bunlar; Dan Garrett, Ted Kord ve Jaime Reyes'dir. Şimdi ise bu üç kişinin orijin hikayesini anlatacağız sizlere.

dan garrett blue beetle ile ilgili görsel sonucu
Dan Garett'ın Blue Bettle Hali

Dan Garrett: Kendisi ilk Blue Beetle'dır. Dan 6 Aralık 1916 yılında dünyaya geldi. Babası, Micheal Garrett New York'ta çalışan bir polis memuruydu. Annesini ise 1920 yılında çıkan bir grip salgını yüzünden öldü. Babası Dan'in kendisi gibi bir polis olmasını isterken Dan babasının yolundan gitmek yerine bir arkeolog olur ve kazı yaptıkları sırada Blue Beetle'a güç veren Scarab'ı bulmuştur.

İlgili resim

Ted Kord: Ted çok zeki bir gençtir. Bilim, iş dünyası ve denediği birçok şeyde başarılı olmuştur. Üniversite yıllarında Fizik, İngiliz Edebiyatı ve Teorik Matematik dallarında dereceye sahiptir. Üniversitedeyken amcası, Jarvis Kord için çalışmaya başlamıştır. Genellikle proje sürecine dışarıda tutulan Ted, birgün amcasının projesini öğrenir. Amcasının projesi süper androidlerden oluşan bir ordu yaratıp dünyayı ele geçirmektir. Ted o zamanlar arkeoloji öğretmeni Dan Garrett'dan -ilk Blue Beetle’dan- yardım ister. Dan, Ted'e yardım edeceğine dair söz verir. Blue Beetle ve Ted, Ted'in amcası Jarvis'in gizli laboratuvarının bulunduğu Pago Adasına giderler. Adada Jarvis'in yaptığı androidler tarafından yakalanan ikili, Jarvis'in androidlere ölüm emri vermesiyle Dan kimliğini Ted'e ifşa etmek zorunda kalır ve savaş başlar. Savaş, Jarvis'in ölümüyle sonuçlanan bir patlamaya sebep olur. Dan ise ölümcül bir yara alır. Öleceğini anlayan Dan, Ted'e bu sırrı kimseye söylememesi ve Blue Beetle olarak yerine geçmesini ister. Ted amcası yüzünden bu hale gelen öğretmeninin son isteğini kabul eder ve ikinci Blue Beetle olur. Fakat Blue Beetle'a güç veren Scarab, Ted'e Dan gibi güç vermemiştir. Her ne olursa olsun Ted, kendini fiziksel olarak en üst noktaya getirmiş, birçok
dövüş sanatı öğrenmiş ve kendine aynı Batman gibi birçok cihaz yaparak kahraman olmuştur.

İlgili resim
Jaime Reyes'ın Blue Bettle Hali 

Jaime Reyes: Jaime liseye giden sıradan bir öğrencidir. Bir gün okul çıkışı en yakın arkadaşları Brenda ve Paco ile yolda yürürken, sahil kenarında Scarab'ı bulmuşlardır. Jaime'nin arkadaşı Paco'nun Scarab'a dokunmasıyla büyük bir patlama yaşanmıştır. Jaime'nin arkadaşları ağır bir şekilde yaralanmıştır. Buna dayanamayan Jaime patlayan Scarab'a dokunmuştur ve Scarab Jaime'nin omurgasına yapışmıştır. Jaime Reyes bu şekilde üçüncü Blue Beetle olmuştur.

blue beetle ile ilgili görsel sonucu


Karakteri Kimler Yarattı ve Çıkış Tarihi


Charles Nicholas tarafından yaratılan Blue Beetle, Ağustos 1939 yılında çıkan Mystery Men Comics ile karşımıza çıkmıştır.


Karakterin Güçleri 

Öncelikle Blue Beetle’a gücünü veren şey Scarab’dır. Peki Scarab nedir? Scarab aslında bir uzaylı ırkı tarafından istila edilecek gezegene fırlatılıp, orada bir kişiye yapıştıktan sonra o kişiyi kontrol edip, gezegenin iç savunmasını engellemek için tasarlamıştır. Fakat Dan Garrett ve Jaime Reyes'i kontrol etmeyi başaramamış ve onlara bir takım güçler bahşetmiştir.


Karakterin Düşmanları ve Yakın Dostları

Anarky, Deathstroke, Firebug, La Dama, Jarvis Kord, Lex Luthor ve Doomsday düşmanları arasında yer alırken. Batman, Barbara Gordon, Bart Allen, Black Canary, Captain Atom, Beast Boy, Raven ve Hal Jordan en bilindik dostlarıdır.

Bir 'Sen Kimsin?' yazımızın daha sonuna geldik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.