Doomsday Clock #2 İnceleme


Yavaş ilerlediğimiz Doomsday Clock incelemelerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. İkinci sayı beni ilk sayıdan daha çok tatmin etti. İlk sayıyı beğendiyseniz bu sayıyı çok beğeneceksiniz. Buradan sonra hikaye ile ilgili spoilerlar bulunmaktadır. Önceden uyarmak istedim. O zaman asıl incelemeye başlayalım. 

Doomsday Clock #2 İnceleme

Sayının konusunu kısaca açıklamak gerekirse, Watchmen karakterlerinin DC evrenine geçmesi ve bu evrenin en zeki insanlarını yaklaşan tehlikeye karşı uyarmaları ile ilgili. Ozymandias, Lex Luthor'la karşılaşırken; Rorschach, Bruce Wayne'in yanına gidiyor. Karakterlerimiz bu maceralarına başlarken, ilk sayıda tanıştığımız Marionette ve Mime'a biraz daha yakınlaşıyoruz. Geçmişlerinden bir sahne okuyoruz. Gerçekten çok iyi tasarlanmış ama hala elimde bu iki karakteri önemsememi gerektirecek bir şey yok. Sayı o kadar çok sevdiğimiz karakterle dolu ki, bu iki karakteri pek önemsemiyorsunuz ve diğer sevdiğiniz yerlerin gelmesini bekliyorsunuz.


Sayı yine muhteşem çizimlere ve olay örgüsüne sahip. Paneller o kadar iyi işlenmiş ve bağlanmış ki, sanki bir dizi gibi. Fakat farklı sahnelerin panellerinin araya girmesi bazen enfes yerleri bozabiliyor. Sayıda bir sürü parıltılı ve şaşırtıcı an bulunmakta. Sayının sonlarına doğru ağzınız açık kalabilir.

Sayıda herhalde en çok sıkıntı çektiğim durum hikayenin zamanı. Burası ana evren mi? Ana evrense hangi zamanda geçmekte? Sayı en azından bunlarla ilgili ipucu verebilirdi. Mesela şu anda güncelde yaşanan olaylara bir atıfta bulunsa yine aklımıza bir zaman gelebilir ama karakterlerin bulunduğu durumlar bunları sorgulatıyor.


Son olarak Batman ve Lex Luthor'dan bahsetmek isterim. Batman yine Batman. Pek bir özelliği yok ama Bruce hali yine Playboy tarafını gösteriyor. Lex Luthor ise şu anki halinden çok farklı. Yine bir kötüleşme modunda. Action Comics serisindeki kahraman hali artık kenara atılmış. 

Kısacası, Doomsday Clock #1 size minik bir hayal kırıklığı yaşattıysa bu sayıya bir şans verin. Daha doyurucu ve heyecanlı. Sonraki sayıyı çok merak ediyorum. Sonraki sayılarda ve haberlerde görüşmek üzere. Hoşçakalın. 

Notum: 9.0

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.