Action Comics #999 İnceleme - Geçmişi Toparlarken


Superman için en iyi 10 yazarı yazın. Yaptınız mı? Şimdi de Superman için en iyi 10 çizeri yazın. Tamam mı?

O zaman listeleri yan yana getirin. Eğer iki listede de Dan Jurgens yazıyorsa gerçekten de Superman'i takip ediyorsunuz. Onu öldürüp, diriltip, evlendirip, baba yapan adam kadar Kal-El'i anlayan çok az yaratıcı olmuştur. Şimdi bu adam eserlerinin anahtarını bırakmadan, sondan 3. hikayesinde kendi serisini topluyor.

Not: Yazının bundan sonraki kısmı güncel Action Comics spoilerları içerir. O yüzden önce gidip okuyun :)

Son zamanlar Superman için hiç de güzel geçmedi. Sadece Action Comics tarafına bakarsak, Zod'un serbest kalması (O şimdilik Can Tüz’de), Jor-El'in aslında yıllardır Dünyada olması, Krypton'un yok oluşunu tekrar tekrar izlemek ve neredeyse karısını da çocuğunu da kaybetmek... Bunlar muhtemelen bir çizgi roman için normal gözükebilir; ama onun yerine kendinizi koyarsınız, Çelik Adam'ın ne kadar yorulduğunu görürsünüz.

Bir mola iyi olur. O zaman ve arkasında kimsenin olmadığı bir gezegeni yok edebilecek bir meteordan daha rahatı ne olabilir? Çünkü bunlar Superman'in her gün yaptığı şeyler. O yüzden bir kurtarıcı ve bir şampiyon. Bunun yanında, herkes böyle düşünmeyebilir. Muhtemelen Luthor'dan sonra 2. sıradaki General Sam Lane(Hayatının aşkının babası. Belki diziler aslında zamanında buradan esinlenmiştir.) var. Neyse ki Hulk ve General Ross'a göre daha düzgün bir ilişkileri var. Nefret yok ama sevgi ve saygı da yok. En azından Superman hariç. Superman önemli olanın aile olduğunu Sam ve Lois'e hatırlatıp belki de ikisinin de ihtiyacı olan itmeyi yapıyor.

Gelelim sayının hareketli kısmına. Cyborg Superman. Hank Henshaw'ın amacı belki de sadece huzur olabilir. Bu sayının sonucu ne kadar kalır bilmiyorum ama Jurgens çıkmadan kendi yarattığı karaktere bir son yazmış gibi. Düşmanı ne kadar tehlikeli olursa olsun Superman onu Phantom Zone’da sonsuzluğa terk etmek istemiyor. Hâlâ Henshaw'ın içinde insanlık olduğunu düşünmesine saygı duyuyorum ama umarım bu sonuncu olur.


Sonuçta herkesin asıl isteği bu değil mi?


Will Conrad yine harika bir iş çıkarmış. Panelin bir tarafı sabitken diğer yerinde değişiklik bile sahnedeki duyguyu veriyor. Yer yer karakter çizimleri birbirini hatırlatsa da, gerek aksiyonlu gerekse duygusal sahnelerde işini tam yapmış. Umarım onu Bendis döneminde görmeye devam ederiz. 


Bendis ile mi konuşuyorsun Jon? Bence evet.

Jurgens'den Action Comics serisinin numaralı kısmına güzel bir veda. Önümüzde bir Special daha var ama Bendis'in AC tarafında doldurması gereken büyük sorumluluklar olduğunu kanıtlıyor.

Hikaye:9
Çizim:9
Kapak:7

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.