BASKISI YOK - 04 Nisan 2018


Baskısı Yok'tan selamlar arkadaşlar. Bu yeni yazı dizisinde her hafta çıkacak olan çizgi romanlardan çizgi roman kutunuz da bulunması gerektiğini düşündüğüm yayınları listeleyeceğiz. Baskısı Yok çünkü bu sayıların baskısı yok ve olduğunda sizin çizgi roman sepetinizde olmayı bekliyor olacaklar.

Peki bir sayı listemde değilse kötü mü? Hayır tabii ki. Burada bahsettiğimiz en öne çıkanlar. Önceliğim tabi ki hikayeler. Bu listede belki de anında bitecek variant kapaklar yok.

Liste yayıncı ve başlığa göre alfabetik sıralamalı olacaktır. Serilerin kapaklarını ve yaratıcı ekip bilgisini yazacağım.


DARK HORSE COMICS

DOCTOR STAR & KINGDOM LOST TOMORROWS #2



(Yazar) Jeff Lemire (Kapak/Çizer) Max Fiumara

Black Hammer Dünyası tüm hızıyla genişliyor. DC JSA'yi çıkarmadığı için boşlukta bununla keyiflenebilirsiniz. Jeff Lemire büyük ikili dışında olduğu kesinlikle işinin zirvesinde. Max Fiumara'a geçen sayıdaki işine devam ederse elimizde harika bir mini seri var demektir.

INCOGNEGRO RENAISSANCE #3


(Yazar) Mat Johnson (Çizer/Kapak) Warren Pleece

Bunu belki de ilk kez duydunuz. Ama bu seriyi kesinlikle incelemek gerek. Uçan adamlar, patlamalar hiçbiri yok. Sadece gerçek bir gizem ve toplumun gerçek davranışları. Kendinizi kaptıracağınız bir mini seri arıyorsanız işte burada.

XERXES FALL OF HOUSE OF DARIUS #1 (OF 5)


(Yazar/Çizer/Kapak) Frank Miller 

Kendi yaratıcısından 300 dünyasına dönüş. Kendi yaratıcısından 300 dünyasına dönüş. Kendi yaratıcısından 300 dünyasına dönüş.
Ne? Yoksa buranın Sparta olduğunu unuttunuz mu?


DC COMICS

BATMAN #44


(Yazar) Tom King (Çizer/Kapak) Joelle Jones (Çizer/Kapak) Mikel Janin

Pekala sırf kapakları için almayacaksınız (Ki ben ikisini birden alacağım.) şunu unutmamak gerek, Tom King uzun hikayelerinde okuyucuları ayırsa da herkes onun tek seferlik hikayelerinde harika bir iş çıkardığını biliyor. Artık son düzlüğe girmişken Bat ve Cat ilişkisi için bir güzel sayı daha olacak gibi. Ayrıca başlığın adı Batman.

BATMAN WHITE KNIGHT #7


(Yazar/Çizer/Kapak) Sean Murphy 

Dürüst olmak gerekirse ilk 2 sayıyı okurken uyuya kalmıştım ama Sean Murphy sonraki sayılarda kesinlikle okuyucuyu kendisine bağladı. Hikayenin son 2 sayısı ama şimdiden devam projesi istiyorum. Özellikle önceki sayının sonunu görenler şuan sabırsız.

CURSE OF BRIMSTONE #1


(Çizer/Kapak) Philip Tan (Yazar) Justin Jordan

New Age of Heroes hakkında insanların kafası karışık. Ama harika serilerde var tabi (Terrifics). Şimdi bu serilere bir yenisi ekleniyor. Önceden okuyanların çok olumlu değerlendirmeleri (Benimle aynı görüşte olduğum yerler) ve 1. sayı olma özelliği ile almaya değer.

DEATHSTROKE #30


(Yazar) Christopher Priest (Çizer) Carlo Pagulayan (Kapak) Lee Weeks

Herkesin aklındaki karşılaşma. Dedektif ve Suikastçi. Priest ilk sayılardaki kaliteyi burada işleyip işleyemeyeceğini göreceğiz. Damian ile ilgili hikaye benim moralimi bozsa da güzel bir event olacak gibi. Ve cidden Batman vs Deathstroke. 

JUSTICE LEAGUE #42


(Yazar) Christopher Priest (Çizer) Pete Woods (Kapak) David Yardin

Priest yazarlığındaki ilk sayıların kalitesi daha yüksekti. Bunu kabul etmek gerek. Özellikle son 2 sayıdaki uzun açıklmalar beni yordu. Ama bunlar çıktığı an okumama engel değil. Doomsday Clock yolundaki kilometre taşlarından biri olan hikaye her ne kadar Snyder öncesi boşluk doldurma gibi hissettirse de okunması gereken bir hikaye serisi. Ayrıca variant JG Jones'dan.

SUPERMAN #44


(Yazarlar) Peter J. Tomasi, Patrick Gleason (Çizer/Kapak) Patrick Gleason


Bizarroverse gerçekten berbat bir başlangıç yaptı. Özellikle Bizarro yapısını kötü işlediği için. Bu yüzden bu sayıyı okumak çok berbat olacak. Tomasi ve Gleason takımının ilk hikayesi olduğu için sıradan bir havası da var. Bendis!in gitmesi ise insanı ortada bırakıyor. Sıkıntı ile bekliyoruz. (Yaptığımı anladınız mı?)



IMAGE COMICS

ELSEWHERE #6

(Yazar) Jay Faerber (Çizer/Kapak) Sümeyye Kesgin

Milli gururlarımızdan Sümeyye Kesgin'in kitabında 2. yarı başlıyor. Amelia ve DB'nin önündeki maceralar ve tehlikeler devam ediyor. Hemde tehlike düşündüğünüzün tersi yönünde. Neden Planet of the Apes kokusu aldım?

ISOLA #1

(Yazarlar) Brenden Fletcher, Karl Kerschl (Çizer) Msassyk (Çizer/Kapak) Karl Kerschl

Aslında sırf Gotham Academy çizeri için alacağım diyebilirim. Kendisini bir süredir okuyamadığım yetenekli yazar Brenden Fletcher da var. Eleştiri puanları da çok yüksek. Ayrıca Fantastik dünyalar her zaman zayıf noktam olmuştur.

THE WALKING DEAD #178

(Yazar) Robert Kirkman (Çizerler) Stefano Gaudiano, Cliff Rathburn (Kapak) Dave Stewart (Çizer/Kapak) Charlie Adlard

Dürüst olmak gerekirse TWD'yi hem izlemeyi hemde okumayı uzun süre önce bıraktım. Ama ikincisi bu son hikaye serisi ile değişti. Sonunda bu evrende biraz olsun mutluluk ve huzur hissedebilecek miyiz? Muhtemelen kısa zamanda biter ama her saniyesinin keyfini çıkaralım.


MARVEL COMICS


AMAZING SPIDER-MAN #798

(Yazar) Dan Slott (Çizer) Stuart Immonen (Kapak) Alex Ross

Dan Sloot'un veda mektubunda son aşamaya geldik. Üstelik şimdi gaza tam basıyor. Beklenen Spider-Man vs Goblin karşılaşması bu sayıda. Hem de nasıl oluyorsa her zamankinden daha tehlikeli bir Norman Osborn ile. Kulağa klişe bir tanıtım yazısı gibi geliyor ama bu hafta en heyecanlandığım bu.

AVENGERS #687

(Yazarlar) Mark Waid, Al Ewing, Jim Zub (Çizer) Paco Medina (Kapak) Mark Brooks

En kısa sürede en uzun event ödülünü almak üzere olan No Surrender da artık herkes bir nefes alıyor. Biriken 1 ton sorunun hepsi cevaplanacak gibi. Voyager'ın Avengers ile kapışması kimsenin beklemediği tarzda. Konuşarak.


BLACK BOLT #12

(Yazar) Saladin Ahmed (Çizer/Kapak) Christian Ward

Bir seri düşünün. 90'larda ki animasyonundan beri büyük bir X-Men hayranı olan ve son yıllardaki Inhumans odağına sinir olan benim bile ilgimi çeken bir seri. Inhuman kralının serisi. İşte o serinin son sayısı bizlerle. Başka ne denir ki.

MARVEL TWO-IN-ONE #5

(Yazar) Chip Zdarsky (Çizer) Valerio Schiti (Kapak) Nick Bradshaw

Zdarsky'nin yazdığı bir sayıyı merak edeceğimi düşünmezdim. Gerçekten. Ama nostaljik Fantastic Four hikayelerine gönderme yapan bu seri her nasılsa gerçekten keyifli. Ufukta Fantastic Four serisi gözükürken işler bu seri için ne olur bilinmez ama böyle giderse sonuna kadar güzel bir yolculuktayız.


ROGUE & GAMBIT #4

(Yazar) Kelly Thompson (Çizer) Pere Perez (Kapak) Kris Anka

Bana göre son 3 aya baktığımızda en iyi 2. X kitabı. Benim gibi 90'lar animasyonunu izleyenlerin sevdiği çift Rogue&Gambit kendi serilerinde harika bir iş çıkarıyorlar. Görevleri... kimin umurunda. Eski sayılara bakıp geleceğe yönelişler ile harika işleniyor. Tabi ki de her sayısını alıyorum.


VENOMIZED #1

(Yazar) Cullen Bunn (Çizer) Iban Coello (Kapak) Nick Bradshaw

Venom ayında Venom eventi yapmasalar olmazdı dercesine duymuştum bunu ama yine de heyecanlıyım çünkü Venom ve X-Men bu defa Dünyayı kurtarmaya çalışacak. Cullen Bunn benim favori yazarlarımdan olmamıştır ama kendisinin önünde büyük bir fırsat var. Ayrıca bir gezegen dolusu Symbiote! Kimler dönüşecek diye liste yapılması gerek.


X-MEN GOLD #25

(Yazar) Marc Guggenheim (Çizer) Paulo Siqueira, Soares, Jose (Kapak) Ryan Stegman

Gerçekten nasıl ama nasıl bilmiyorum AMA Green Lantern filmi ve Arrow dizisi yazarı Marc Guggenheim (Kendsi için düşündüğüm takma adı boşverin.) Takip etmeyi çok sevdiğim bir X-Men serisi ortaya çıkardı. Buradaki zorlukları görüyorsunuz değil mi? Şimdi geldik 25. sayıya ve önümüzdeki düğünden önce X-Men'in uğraşacağı yine bir sürü iş ve zorluk var.


Bu haftalık bu kadar. Kaçırdığımı düşündüğüm ve sizin merakla beklediğiniz bir sayı var mı? Lütfen yorumlarda paylaşın. Haftaya görüşmek üzere.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.