'Sen Kimsin?': Deadman

deadman dc ile ilgili görsel sonucu

Bu hafta bir okuyucumuzun isteği üzerine Deadman adlı karakterimizi tanıtacağız.

Karakterin Orijini 

Boston Brand, Barbara Brand ve Gary Brand'in oğludur kendisi. Boston'ın çocukluğu hiç kolay geçmemiştir, ebeveynleri hep birbiriyle kavga eder, kavga etmedikleri zamanlarda ise sinirini ondan çıkarırlardı. 16 yaşında evden kaçarak sirke katıldı. Bu sirkte trapez sanatçısı olmayı öğrendi. Gösterilere çıkarken kırmızı bir kostüm ve yüzüne bembeyaz bir makyaj yapıyordu. Bu yüzden Boston, Deadman ismini aldı. Bir gün Boston'ın sirkteki gösterisi sırasında suikasta uğradı. Onu öldüren kişi Hook adında League of Assassins'e yeni katılmış bir üyeydi. Boston suikaste uğradığında ruhu bedeninden ayrıldı ve Hint denge tanrıçası olan Rama Kushna'nın yanına gitti. Rama Kushna Boston'a, katilini bulabilmesi için yaşayan herhangi bir canlıyı ele geçirebilme gücü verdi. Bu şekilde Deadman doğmuş oldu.

Deadman katilinin kanca kullandığını biliyordu, bu elindeki tek bilgiydi. Katilinin arayışı onu Gotham'a kadar getirdi. Burada Batman ile tanıştı ve kendisine katilini aramasında yardım etti. Deadman, League of Assassins adlı tarikata Hook adında bir üyenin katıldığını öğrendiğinde o kişinin kendi katili olduğuna emindi. Deadman Hook'u gözüne kestirdi ve onu takip etmeye başladı. Çok geçmeden Hook'u ele geçirip onu kendi ustasına öldürttü. Sonrasında insanlara yardım etmek istediği için Nanda Parbat'a, denge tanrıçası Rama Kushna'nın yanına gitti ve orada kalmaya karar verdi.

deadman dc ile ilgili görsel sonucu

Karakteri Kimler Yarattı ve Çıkış Tarihi 


Arnold Drake ve Carmine Infantino tarafından yaratıldı. Deadman ilk kez 1967 yılının Ekim ayında çıkan Strange Adventures #205 ile karşımıza çıktı.

Karakterin Güçleri 

Yıllarca sirkte trapez sanatçısı olduğu için akrobasi konusunda uzmanlaşmıştır. Rama Kushna'nın ona verdiği güç sayesinde yaşayan her canlıyı ele geçirip kontrol edebilir. Ayrıca kendisi ölümsüzdür ve görünmezlik, uçabilme, her şeyin içinden geçebilme gücüne sahiptir.

Karakterin Düşmanları ve Yakın Dostları 

Jonah, Nekron, Black Hand, Satan, Yakin, Mr. Freeze, Cain, Sensei düşmanları arasında yer alırken Batman, Dick Grayson, Damian Wayne, Hank Hall, Doctor Fate, Raven, Mary Marvel, Billy Batson ve June Robbins dostları arasında yer almaktadır.

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.