Geri Döndüler- Exiles #1 İnceleme


Uzun bir süre süren, 2009 gibi son bulmuş, Exiles adlı bir seri vardı zamanında. Seri farklı evrenlerin karakterlerinden oluşmuş bir takımın evrenler arasında maceralara çıkmalarını içeriyordu. Şimdi Saladin Ahmed (Black Bolt) yazarlığında ve Javier Rodriguez (Spider Woman) çizerliğinde kısmen yeni bir takım ile geri dönüyor seri.

Hikayeyi genelce özetlemek gerekirse, aslında çok karmaşık değil. Evrenler bir şey tarafından yok olmaktadır o yüzden Nick Fury eski Exiles takımından olan Blink'i hem yardım edecek başkalarını bulmak hem de bu evren yok ediciyi durdurmak ile görevlendirir. Anlatması o kadar zor değil ama sayı bunu başaramıyor.



Başaramıyor derken hikayeyi kötü anlatmıyor değil sadece çok uzun anlatıyor. Benim birkaç cümlede anlattığım şeyi sayı bunu uzun açıklamalar ve tekrarlarla açıklıyor. Bu bazı okurlar için sıkıcı gelebilir. Bu uzun açıklamalar sadece olay için değil karakterler için de geçerli. Koca takımın sadece 3'ünü uzun açıklamalarla tanıtmış. Bu sıkıcı olsa da kötü bir şey değil. Bize takımın karakterlerini güzelce ve yavaşça tanıtıyor ne de olsa. Saladin Ahmed'in Black Bolt'un serisinden bildiklerim kadarıyla kendisi başlangıçta yavaş ama sonra olayları patlatan birisidir.

Sayıda birçok mekan değişikliği bulunmakta. Kendinizi bir an aydayken diğer sahnede distopik bir gelecekte bulabiliyorsunuz. Bu bence insanın aynı yerde sıkılmaması için güzel bir teknik olmuş. Belki daha çok kişi görseydik aynı şeyi karakterler için diyebilirdim ama karakterler çok kısıtlıydı evrenlerde dolaşılan bir seriye göre. Bazen heyecanlı yeni kişiler görüyoruz ama birden kenara atılıyor.









Aslında bu tarz çizimleri genellikle sevmem ama Rodriguez'in çizimleri ve renklendirmeler hikayeye güzelce uymuş. Çizimlere emek verilmiş ama fazla olan diyalog yüzünden konuşma balonları büyümüş o yüzden sanki yeterince çizimin güzelliğini görememişim gibi hissediyorum. Onun dışında kapak çizimi çok güzel.

Kısacası, Exiles #1 yavaş başlasa da güzel bir geleceğe sahip bir seri. Yazarın ve çizerin ileride ne tarz evrenler, karakterler ve mekanlar sunacağını çok merak ediyorum. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere, kendinize iyi bakın.

Notum: 7.2

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.