The Curse Of Brimstone #1 İnceleme


DC'nin "New Age Of Heroes" serilerin biri olan The Curse Of Brimstone yeni seriler arasında daha çok DC'nin karanlık ve büyü tarafına yatkın olan bir seri. Seri Justin Jordan'ın yazımıyla ve Philip Tan'ın çizimleriyle karşımızda.

Sayı diğer "New Age Of Heroes" başlığı altında çıkan serilere göre biraz daha yavaş başlıyor ve biraz daha karakterin orijin hikayesine odaklanıyor. Bunu diyorum çünkü eğer kapaktan Damage veya Silencer gibi bol aksiyonlu bir seri bekliyorsanız, beklemeyin. Sayı Joe Chamberlain'in bulunduğu acınası hayatı ve kasabayı detaylıca anlatıyor. 


Joe çoğu DC karakterine göre etrafa biraz daha gerçekçi yaklaşıyor. Hatta en çok istediği şey bir arabaya sahip olup bulunduğu kasabadan uzaklaşmak. Serinin karakterlerine daha gerçekçi bir yaklaşım bulunmakta. Galiba sayıyla ilgili en çok sevdiğim şey buydu. Daha gerçekçi yaklaşılması. Bu durum karakteri daha ilgi çekici ve güçlü gösteriyor. Tabii bunlardan sonra araya büyü giriyor.

Büyü, sayı düz ve karanlık giderken araya giren ve asıl gizemi yaratan şey. Tabii ki bu büyü olaylarının nasıl olduğunu anlatmak için bize birkaç sayfadan daha fazlası gerek ama ana karakterin diğer halinin ve ona gücünü veren kişinin görünüşü ve duruşundan bu büyünün sahibinden güzel bir beklentim var. Ayrıca karakterlerin tasarımı çok hoş. Hele Brimstone'nun. 


Normalde bu tarz çizimleri çok sevmem ama Tan hikayeye çok yakıştırmış çizimleri. Kasabanın karanlık ve kötü havasını çok iyi yansıtmış. Ayrıca Brimstone'nun o kaotik yapısını çok iyi göstermiş ama bazı yerlerde karakter çizimleri biraz ortalama altı geldi. Renklendirmeler ise güzel kullanılmış. Çoğunlukla karanlık tonlar kullanılmış havayı vermek için.

The Curse Of Brimstone bence ilk sayısı ile fena olmayan bir başlangıç yaptı. Daha çok karakter temelli olan ve aksiyon pek barındırmayan bir sayıydı . DC'den daha karanlık, büyü ve karakter odaklı seri isteyenlere kesinlikle öneririm. Sonraki sayıda artık kaos başlayacak gibi. İkinci sayıyı iple çekiyorum. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere, esen kalın!

Notum: 7.8

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.